Hirdetés

Eladnánk? Így tegyük!

Eladnánk az ingatlanunkat, de nem tudjuk, miképpen tegyük valóban csábítóvá az ajánlatot? Érdemes megfogadni hét jó tanácsunkat.

Piackutatás

Nézzünk szét, tájékozódjunk arról, hogy a mienkhez hasonló ingatlanok mennyiért kelnek el. Ha sürgősen szeretnénk túladni rajta, érdemes kicsivel az átlagár alá menni. Ha nem sürgős, akkor próbáljuk meg drágábban hirdetni, majd az érdeklődőktől, és a reakcióktól függően csökkenthetjük az árat.

Hirdessünk, ahol csak lehet

A legjobb persze az újság és az internet, de azt soha nem tudhatjuk, hol bukkannak rá a hirdetésünkre. Az apróhirdetési újságok és a napilapok, illetve az ingatlanportálok a legbiztosabb fórumok. Mielőtt megfogalmaznánk a hirdetést, nem árt átböngészni a hasonló hirdetéseket.

Jó hirdetés, fél siker

Apróhirdetésekben a szöveg mennyisége korlátozott, ezért először írjuk össze az alapadatokat: hol található az ingatlan, (városrész, kerület, utca, esetleg emelet, négyzetméter, szobák száma, komfort fokozat), aztán következhetnek az extrák: erkély, panoráma, garázs. Nem árt hangsúlyozni, hogy tulajdonostól vásárolható meg. Költhetünk többet a hirdetésre, ha valamilyen megkülönböztetést, kiemelést kaphatunk a hasonló ingatlanok között.

ingatlan_elads2

Ha a netet választjuk…

Több szöveget írhatunk, de ne feledjük a kevesebb, néha több. Aki keres, nem fog litániát olvasni, a lényegre kíváncsi. A szöveg inkább frappáns és figyelemfelkeltő legyen, mint túlságosan hosszú és terjengős. Ne feledjük azt sem, hogy a keresgélők az első pár oldalt böngészik át a legalaposabban.

Legyenek fotók

Ezek nélkülözhetetlenek, ha gyorsan akarunk célt érni, ezért használjunk minél több képet. Legyen látható a burkolat, a nyílászárók, családi háznál a homlokzat és a kert. A legjobb fotót tegyük az első helyre, ha ugyanis ez valóban jó, valószínű, hogy rákattintanak a hirdetésünkre.

Ne felejtsük el az alaprajzot sem

Az egyik fotó helyére feltehetünk alaprajzot, amit magunk is megrajzolhatunk. A hirdetés szövegében érdemes belevenni, hogy milyen átalakításokra van lehetőség (galériázható, egybenyitható, leválasztható) az ingatlanban.

ingatlan_elads3

Hányan nézték meg?

Az ingatlanportálokon nyomon tudjuk követni, hányan nézik meg a hirdetésünket. Ha sok a látogató, de a telefonon mégsem érdeklődnek, valami baj van. Talán az ár magas, vagy a képek nem eléggé figyelemfelkeltőek. Ezért is érdemes időnként új képeket vagy új szöveget feltenni.

Kapcsolódó cikkek

A lakásokkal szemben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a házakra

A korábban nagy népszerűségnek örvendő lakások kezdik elveszteni a varázserejüket. Persze még mindig vannak olyanok, akik szívesebben alakítják ki otthonukat egy lakásban, mint egy házban, de egyre többet vannak azok, akik a házakat részesítik előnyben. Az Ingatlannet.hu utánajárt minek köszönhető a változás.

Nagy változások jellemzik idén az albérletpiacot

Idén 180 fokos fordulatot vett a lakáspiac, teljesen átalakultak a korábban hosszú éveket jellemző trendek. A magyar ingatlanpiac már lassuló szakaszba ért.

A koronavírus sem gyengítette az ingatlanpiacot

Az elmúlt két évben harmadával nőttek az ingatlanárak országszerte, ám a felújított, korszerű fűtéssel, szigeteléssel ellátott otthonok ára még ennél is nagyobb mértékben emelkedett.

Lakáspiaci árak alakulása: főváros vs. vidék

Az, hogy mennyire magas a lakáson levő árcédula, sok mindentől függ. Egyrészt függhet attól, hogy az adott lakás az országon, illetve a városon, településen belül hol helyezkedik el.

Hatékonyabb lakáseladás 3d-s túra segítségével

Pörög az ingatlanpiac, de amíg vevő és eladó egymásra talál, mindegyik szereplő több, gyakran felesleges kör lefutására kényszerül. Ennek kikerülésében nyújt segítséget egy új fejlesztés, mely egyben radikális változásokat generálhat a piacon.

Home staging: a lakáseladás új formája

A home staging Magyarországon még kevéssé ismert szakma, azonban egyre inkább kezd ez az értéknövelő tevékenység teret nyerni az itthoni ingatlan piacon. A kifejezést leginkább úgy lehet magyarra fordítani, hogy az ingatlan eladásra történő felkészítése. Célja, hogy a felkészítés után piacra került ingatlan gyorsabban és magasabb áron keljen el, mint felkészítés nélkül.

Hogyan lesz lakóház egy konténerből? – Engedélyek, átalakítás, közművek

Hazai elterjedtsége még eléggé csekély a konténerből átalakított és lakhatóvá tett házaknak, de nagy érdeklődéssel figyeljük azokat a külföldi és már néhány hazai oldalt, ahol ilyen kiváló, mutatós, környezetbarát, költséghatékony építményeket mutatnak be. Több magyar vállalkozás foglalkozik a konténer házak tervezésével, átalakításával, árusításával, továbbá a helyszínre telepítésével, a szükséges közműbekötésekkel és az engedélyeztetéssel is.

CSOK – tudnivalók a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről

Hazánkban az elmúlt időszak legfontosabb kérdésköre az otthonteremtés, kedvezmények, adócsökkentés és az építésügyhöz kapcsolódó eljárások egyszerűsítése volt. Ezt öleli fel a Családosok Otthonteremtési Kedvezménye, a CSOK.

Ezeknél a bankoknál már igényelhető a CSOK

Óriási az érdeklődés az új otthonteremtési kedvezmények, azaz a CSOK iránt és most már egyre több pénzintézet áll készen arra, hogy az igénylőket kiszolgálja. Íme azon bankok listája, melyeknél már adottak a lehetőségek, illetve azok, melyeknél néhány héten belül elérhető a támogatás.