Hirdetés

Építeni akarok pont hu

2013. szeptember közepétől a Xella Magyarország Kft. – az Ytong, a Silka és a Multipor termékek gyártója – a www.xella.hu már meglévő informatív honlapja mellé készített egy igen hasznos és felhasználóbarát aloldalt (úgynevezett microsite-ot) a családi házra vágyók részére.

 A www.epiteniakarok.hu oldal célja, hogy virtuálisan vagy akár szakemberek segítségével elkísérje a felhasználót, magánépíttetőt a családi háza megtervezésétől egészen annak fölépítéséig. Összefoglalja a házépítés során felmerülő kérdéseket, és hasznos tanácsokkal, tippekkel objektív módon próbál segítséget nyújtani.

Családi ház építése során a nagy horderejű dolgok mellett a részletekre is oda kell figyelni, mint például:

  • Mit, mikor és kivel kell megbeszélni, egyeztetni?
  • Milyen dokumentumokat és kiknek kell benyújtani?
  • Mire és mikor kell nagyon odafigyelni?

és még sorolhatnánk….

www.epiteniakarok.hu

Biztosak vagyunk abban, hogy, aki meg szeretné építeni álmai otthonát, böngészett már egy kicsit a világhálón, és megállapította, hogy a házépítés témájával kapcsolatosan számos weboldal létezik, temérdek megfelelő válasszal. De hogyan szűrjük ki, hogy melyik oldal a leghitelesebb, melyik a legmegfelelőbb megoldás a felhasználó adott kérdésére, illetve milyen további nem várt kérdésekkel, problémákkal találja szembe magát a magánépíttető?

A Xella Magyaroszág felmérte, hogy nehéz eligazodni, átlátni a hatalmas információhalmazon, innen jött hát az ötlet, hogy létrehozza a www.epiteniakarok.hu házépítéssel kapcsolatos információs gyűjtőoldalt.
A Xella Magyarország Kft. – mint az építőipar vezető márkáit gyártó cég (Ytong, Silka, Multipor) – sok éves tapasztalattal rendelkezik családi házak építése terén. Ezen tapasztalatokat szeretné megosztani a végfelhasználókkal, ezzel is segítve otthona fölépítését. Teszi ezt úgy, hogy a házépítési folyamatokat fázisokra szedi minden szükséges információ megadásával. Mindegy, hogy a magánépíttető az álomháza megvalósításának folyamatában az út elején áll vagy már megtett egy-két lépést.

A weboldal a ház felépítését öt fázisban segíti:

  • Mielőtt
  • Ház a telken
  • Koncepció
  • Építkezés
  • Az „álom” ház

abban segít, hogy könnyen áttekinthetően gyűjti össze az adott szakaszra vonatkozó eldöntendő kérdésekre a lehetséges válaszokat.

Ezen felül, amennyiben a felhasználó regisztrál az oldalra, készíthet magának egy saját profilt is, ahol egy ellenőrzőlista segítségével nyomon követheti, hogy a házépítés adott fázisában minden szükséges információt beszerzett-e, odafigyelt-e a részletekre, meghozta-e az összes fontos döntést.

Bízunk benne, hogy weboldal elnyeri a magánépíttetők tetszését, és egyre többen keresik fel a www.epiteniakarok.hu portált, hogy szakembereink elkísérhessék őket az álomházuk megvalósításának rögös útján.

 

 

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

A lakásokkal szemben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a házakra

A korábban nagy népszerűségnek örvendő lakások kezdik elveszteni a varázserejüket. Persze még mindig vannak olyanok, akik szívesebben alakítják ki otthonukat egy lakásban, mint egy házban, de egyre többet vannak azok, akik a házakat részesítik előnyben. Az Ingatlannet.hu utánajárt minek köszönhető a változás.

Magán- és középületek, üzemek, raktárak könnyűszerkezetes technológiával

Legyen szó műhelyről, kerti tárolóról, garázsról vagy épp egy kisvállalkozás számára épített üzemről, raktárról, boltról, ha gyorsan szeretnénk tartós és szép házat, akkor a könnyűszerkezetes épület jelentheti a megoldást.

Így alakulhat egy falusi ház modern lakótérré

Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.

Műemlék épületek hőszigetelése? Lehetséges!

Otthonunk megfelelő szigetelése a fűtésszámla csökkentése mellett számos egyéb, egészségünket is pozitívan befolyásoló előnnyel jár, emiatt az építkezések, felújítások egyik kulcspontja.

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Miért fontos felelősségbiztosítást kötni kivitelezéskor?

Egyértelmű, hogy mind tervezői, mind kivitelezői oldalról körüljárható a szakmai és pénzügyi felelősség, éppen ezért a felelősség kérdését megnyugtatóan a felelősségbiztosítás rendezheti.

Hogyan lesz lakóház egy konténerből? – Engedélyek, átalakítás, közművek

Hazai elterjedtsége még eléggé csekély a konténerből átalakított és lakhatóvá tett házaknak, de nagy érdeklődéssel figyeljük azokat a külföldi és már néhány hazai oldalt, ahol ilyen kiváló, mutatós, környezetbarát, költséghatékony építményeket mutatnak be. Több magyar vállalkozás foglalkozik a konténer házak tervezésével, átalakításával, árusításával, továbbá a helyszínre telepítésével, a szükséges közműbekötésekkel és az engedélyeztetéssel is.

Az elektronikus építési napló már az Apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető

Az apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető 2017. december 12-től az elektronikus építési napló. Az iOS-es mobilapplikáció segítségével a felhasználók napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba, akárcsak az androidos, vagy a webes verzióban.

A rönkház fűtése, fenntartási költségek

A rönkház anyaga alapvetően fa, ami felvet bizonyos tűzbiztonsági kérdéseket. És ha már a tűznél tartunk, érdemes áttekinteni a gazdaságos fűtési lehetőségeket és a fenntartás költségeit.