Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Notice: Undefined property: stdClass::$links_expirity in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo/homeinfo.php on line 83

Építeni akarok pont hu

2013. szeptember közepétől a Xella Magyarország Kft. – az Ytong, a Silka és a Multipor termékek gyártója – a www.xella.hu már meglévő informatív honlapja mellé készített egy igen hasznos és felhasználóbarát aloldalt (úgynevezett microsite-ot) a családi házra vágyók részére.

 A www.epiteniakarok.hu oldal célja, hogy virtuálisan vagy akár szakemberek segítségével elkísérje a felhasználót, magánépíttetőt a családi háza megtervezésétől egészen annak fölépítéséig. Összefoglalja a házépítés során felmerülő kérdéseket, és hasznos tanácsokkal, tippekkel objektív módon próbál segítséget nyújtani.

Családi ház építése során a nagy horderejű dolgok mellett a részletekre is oda kell figyelni, mint például:

  • Mit, mikor és kivel kell megbeszélni, egyeztetni?
  • Milyen dokumentumokat és kiknek kell benyújtani?
  • Mire és mikor kell nagyon odafigyelni?

és még sorolhatnánk….

www.epiteniakarok.hu

Biztosak vagyunk abban, hogy, aki meg szeretné építeni álmai otthonát, böngészett már egy kicsit a világhálón, és megállapította, hogy a házépítés témájával kapcsolatosan számos weboldal létezik, temérdek megfelelő válasszal. De hogyan szűrjük ki, hogy melyik oldal a leghitelesebb, melyik a legmegfelelőbb megoldás a felhasználó adott kérdésére, illetve milyen további nem várt kérdésekkel, problémákkal találja szembe magát a magánépíttető?

A Xella Magyaroszág felmérte, hogy nehéz eligazodni, átlátni a hatalmas információhalmazon, innen jött hát az ötlet, hogy létrehozza a www.epiteniakarok.hu házépítéssel kapcsolatos információs gyűjtőoldalt.
A Xella Magyarország Kft. – mint az építőipar vezető márkáit gyártó cég (Ytong, Silka, Multipor) – sok éves tapasztalattal rendelkezik családi házak építése terén. Ezen tapasztalatokat szeretné megosztani a végfelhasználókkal, ezzel is segítve otthona fölépítését. Teszi ezt úgy, hogy a házépítési folyamatokat fázisokra szedi minden szükséges információ megadásával. Mindegy, hogy a magánépíttető az álomháza megvalósításának folyamatában az út elején áll vagy már megtett egy-két lépést.

A weboldal a ház felépítését öt fázisban segíti:

  • Mielőtt
  • Ház a telken
  • Koncepció
  • Építkezés
  • Az „álom” ház

abban segít, hogy könnyen áttekinthetően gyűjti össze az adott szakaszra vonatkozó eldöntendő kérdésekre a lehetséges válaszokat.

Ezen felül, amennyiben a felhasználó regisztrál az oldalra, készíthet magának egy saját profilt is, ahol egy ellenőrzőlista segítségével nyomon követheti, hogy a házépítés adott fázisában minden szükséges információt beszerzett-e, odafigyelt-e a részletekre, meghozta-e az összes fontos döntést.

Bízunk benne, hogy weboldal elnyeri a magánépíttetők tetszését, és egyre többen keresik fel a www.epiteniakarok.hu portált, hogy szakembereink elkísérhessék őket az álomházuk megvalósításának rögös útján.

 

 

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Miért fontos felelősségbiztosítást kötni kivitelezéskor?

Egyértelmű, hogy mind tervezői, mind kivitelezői oldalról körüljárható a szakmai és pénzügyi felelősség, éppen ezért a felelősség kérdését megnyugtatóan a felelősségbiztosítás rendezheti.

Hogyan lesz lakóház egy konténerből? – Engedélyek, átalakítás, közművek

Hazai elterjedtsége még eléggé csekély a konténerből átalakított és lakhatóvá tett házaknak, de nagy érdeklődéssel figyeljük azokat a külföldi és már néhány hazai oldalt, ahol ilyen kiváló, mutatós, környezetbarát, költséghatékony építményeket mutatnak be. Több magyar vállalkozás foglalkozik a konténer házak tervezésével, átalakításával, árusításával, továbbá a helyszínre telepítésével, a szükséges közműbekötésekkel és az engedélyeztetéssel is.

Az elektronikus építési napló már az Apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető

Az apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető 2017. december 12-től az elektronikus építési napló. Az iOS-es mobilapplikáció segítségével a felhasználók napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba, akárcsak az androidos, vagy a webes verzióban.

A rönkház fűtése, fenntartási költségek

A rönkház anyaga alapvetően fa, ami felvet bizonyos tűzbiztonsági kérdéseket. És ha már a tűznél tartunk, érdemes áttekinteni a gazdaságos fűtési lehetőségeket és a fenntartás költségeit.

Mire jó az általános felelősségbiztosítás?

Szeptembertől bizonyos építési tevékenységeket végzőktől minimum 1 millió forint összegű felelősségbiztosítás meglétét várja el két kormányrendelet. Habár a jogszabályi követelménynek megfelelő felelősségbiztosítás eddig is elérhető volt a piacon, mindenkinek, aki rendelkezik ilyennel, érdemes ellenőrizni, hogy a konkrét szerződés mire nyújt fedezetet, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A rönkház tervezése, alapozása és építése

Rönkházban lakni valódi természetközeli élmény. Azonban a stabil, időtálló szerkezet megköveteli a körültekintő tervezést és kivitelezést.

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Még ha sokszor átvitt értelemeben is használjuk, a “híd alatt lakás” mibenlétével sokan tisztában vannak. A fogalom, szerte a világon, kevés pozitív jelentést hordoz. Egy spanyol tervező, fittyet hányva a sztereotípiákra, saját pop-up stúdiót alakított ki egy valenciai híd alatt. Jól tette!

Rönkház, faház, gerendaház – Egyszerre modern és tradicionális

Sokan félnek fából építeni új otthonukat, vagy nyaralójukat, megalapozatlan tévhitek tömkelege terjeng ugyan is a fa- és rönkházakról. Pedig egy megfelelő módon kezelt fából emelt épület több generációnak adhat otthont. A könnyűszerkezetes házak, faházak száma növekszik az elmúlt évtizedekhez képest, igaz ez a gerendaházakra és rönkházakra is. Kialakulóban van egy új trend is Európában, ugyanis a faalapú lakóházaknak több előnye is mutatkozik a hagyományos épületekkel szemben.

Önnek ajánljuk