Hirdetés

Bizalmi kérdés, avagy a kávéfőző-vásárlás esete

Az építőanyag-vásárlás bizalmi kérdés: hosszú távra vesszük az építőanyagot, és sokat fizetünk érte. De melyik építőanyag-gyártóban bízhatunk?

Kávéfőzőt szerettem volna venni, de nem tudtam eldönteni, melyik készülék a legjobb, mert kevés helyen lehet megkóstolni, hogy a drága készülék milyen kávét is ad.

Hőszigetelő anyag hővezetési tényezőjének mérése

És mit tegyen az, aki a kávéfőzőnél értékesebb dolgot, építőanyagot vásárol? Az építőanyag-gyártók szerint termékeik minden követelménynek megfelelnek, és ezt írásban bizonyítják is. Azonban mennyire bízhatunk abban, hogy az építőanyagok jó tulajdonságai folyamatosan megmaradnak? Képesek-e a gyártók mindig ugyanolyan minőségben előállítani az építőanyagot, mint amilyen volt a bevizsgáláskor? Mennyire fontos a gyártónak a jó hírnév? Melyik építőanyag-gyártóban bízhatunk?

  • Jó hírnév

Egy termék jó hírneve nem máról-holnapra alakul ki, és nem is a gyártók adják maguknak. A termék, az építőanyag jó hírnevéért kitartóan és eredményesen kell a piacon dolgozni. A tartós, jó minőségű áru, a készséges és gyors kiszolgálás, a szakértő terméktámogatás mind-mind elengedhetetlen ehhez. Aki ezeket év(tized)ek kemény munkájával elérte, nem teszi kockára jó hírnevét a rövidtávú sikerekért.
Az Austrotherm cégcsoport a ’90-es évek óta Közép-Európa meghatározó polisztirolhab-gyártója.

  • Hazai gyártóbázis

Gyártani sokfelé lehet, és az Európai Unió gazdaságilag ma már belföldnek számít. Ennek ellenére jelentősége van annak, hogy rendelkezik-e az építőanyag-gyártó hazai gyártóbázissal vagy sem. Az itthon alkalmazott dolgozók, itteni menedzsment hosszú távú gondolkodást jelent, amíg importanyag esetében az anyacég legfontosabb szempontja mindig is az otthoni értékesítés lesz, az export csak „hab a tortán”. Nem elhanyagolható az sem, hogy a hazai munkatársak behatóbban ismerik az itteni szabályozást, könnyebben tudnak megfelelni nekik, és jobban tudnak alkalmazkodni is, hiszen Magyarország a fő piacuk.
Az Austrotherm Kft. az expandált polisztirolhab (EPS) gyártók közül egyedül, már három korszerű gyártóhellyel rendelkezik hazánkban: a győri székhely és a gyöngyösi üzem után már Szekszárdon is gyárt hőszigetelő-anyagot.

  • Minőség és termékfejlesztés

A jó építőanyag-gyártó folyamatosan bővíti termékkínálatát. Korszerűbb gépek beszerzésével, szakképzett dolgozók alkalmazásával lehet fokozni az anyagok használati értékét. A minőség iránti elkötelezettséget mutatja az is, ha új, magasabb értékű termékekkel lép a piacra.
Az Austrotherm Kft. számos EPS-terméket honosított meg a hazai piacon, így a lépéshang-szigetelő EPS-lemezeket, a lejtésképző hőszigetelést (ezért Construma-nagydíjat is kapott), az Expert termékcsaládot, a Grafit homlokzati hőszigetelő lemezt, vagy akár a Zenit hőszigetelő lemezt (amely szintén Construma-díjas). Nem meglepő tehát, hogy 11 Austrotherm termék nyerte el a Kiváló Építési Termék (Kivét) védjegyet.

  • Folyamatos minőségellenőrzés

A jó minőség szempontjából az egyik legfontosabb tényező a folyamatos minőségellenőrzés. Mit sem ér a szépen bekeretezett forgalomba hozatali engedély, ha a forgalomba nem az ott szereplő minőségű termék kerül. Hibás terméket pedig mindenki gyárt, csak nem mindenki engedi azokat a fogyasztóig eljutni. A gyári laboratóriumok és a gyártásközi ellenőrzések ezért fontosak – és nem csak a vevőnek, de a gyártónak, forgalmazónak is.
Az Austrotherm Kft. mindhárom telepén a legkorszerűbb laboratórium működik, a gyártásközi ellenőrzés menetét a minőségirányítási kézikönyv rögzíti.

  • Alkalmazástechnika

És végezetül nem elég, hogy jó terméket gyártson valaki. A tervezőt, kivitelezőt, de az egyszerű felhasználót is tájékoztatni kell arról, hogy az adott termék hol, hogyan építhető be, mire kell különösen ügyelni, hogy jó minőségű épületszerkezetek, épületek valósuljanak meg. Ehhez szakmailag képzett területi képviselőkre, szakértő alkalmazástechnológusokra van szükség. És mivel ők sem lehetnek ott mindenhol, szükséges, hogy a termékismertetők, beépítési útmutatók – nyomtatott vagy elektronikus formában – mindenki számára hozzáférhetők legyenek.
Az Austrotherm Kft.-nél még a marketinges is épületszigetelő szakember, aki a jól kiválasztott kávéfőzőnek is köszönhetően írta meg ezt a cikket.

Kruchina Sándor, épületszigetelő szakmérnök, az Austrotherm Kft. marketingvezetője

Kruchina Sándor, vezető szaktanácsadó (Austrotherm Kft.), épületszigetelő szakmérnök. 1984-ben szerzett vegyészmérnöki diplomát a mai nevén Pannon Egyetemen (Veszprém). 1992 óta az Austrotherm Kft. területi képviselője, 2004-től a marketing vezető, 2017-től a vezető szaktanácsadó posztját tölti be. Számos előadás, cikk szerzője.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Az otthonfelújítási támogatás igénybevételére jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget költene lakásfelújításra

A megkérdezettek több mint kétharmada tervez idén felújítást, a támogatásra jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget, míg a lakásfelújítási támogatásra nem jogosultak 50 százaléka 1 és 3 millió forint közötti összeget költene erre – derült ki a Wallplex Magyarország legfrissebb felmérésből. A kutatás a lakásfelújítással és a lakásfelújítási támogatás igénybevételével kapcsolatos szokásokat vizsgálta.

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Az otthonuk korszerűsítését tervezők kívánságlistájának egyik első helyén a tető felújítása áll, és többen tervezik saját napelemes rendszer telepítését is. A Terrán szakértőjének segítségével bemutatjuk a rendelkezésre álló lehetőségeket.

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Lakásfelújításnál még a leggondosabban tervezőket is érhetik kellemetlen és - szerencsére - kellemes meglepetések, hogy mire elég az a pénz, amit az anyagokra és a munkákra szántak. Sorra vettük, hogy mit tudunk kihozni 200 ezer, 1,5 millió és 5 millió forintból.

Most éri meg igazán szigetelni - Az állami lakásfelújítási programmal akár egy nap alatt 25 százalékkal csökkentheti fűtési költségeit

Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35 százaléka a falakon, 25 százaléka az ablakokon, 15 százaléka a padlón keresztül, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése – az egyre népszerűbb fújható üveggyapot szigetelésnek köszönhetően – a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka. A támogatott lakásfelújítási hitel, szinte minden felújítási munkára igénybe vehető, többek között a lakóingatlanok szigetelésére is.

Építkezés, felújítás, lakberendezés – elrajtolt a kuponletöltés! Hamarosan indul a HOMEINFO Kedvezmény Hetek

Kevesebb, mint egy hónap múlva többet fog érni a pénze annak, aki az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez szükséges termékeket a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival vásárolja meg. Az akció iránt már most nagy az érdeklődés, a Homeinfo meg is kérdezte olvasóit, hogy leginkább mire használnák fel a több, mint 200 kedvezményre jogosító kupont.

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Gondoltunk már arra, hogy egy üzletbe belépve a belső tér látványa, hangulata mennyire motiváló, vagy éppen a vásárlási kedvünket szegő tényező lehet? Bizony, a miliő meghatározó ebből a szempontból. A lakberendező felelőssége pedig – érthető módon – nem elhanyagolható, hiszen kulcs szerepet játszik az enteriőr kialakításában.

Házat, de gyorsan! - 3. rész - A sokezer éves az új modern

Szerkezetkész családi ház építésére alkalmas építőanyagok egyik legnagyobb hazai gyártója, a Leier szakértőivel csokorba szedtünk néhány összefüggést. Fókuszban ezúttal a falazat és annak anyaga.