Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Bizalmi kérdés, avagy a kávéfőző-vásárlás esete

Az építőanyag-vásárlás bizalmi kérdés: hosszú távra vesszük az építőanyagot, és sokat fizetünk érte. De melyik építőanyag-gyártóban bízhatunk?

Kávéfőzőt szerettem volna venni, de nem tudtam eldönteni, melyik készülék a legjobb, mert kevés helyen lehet megkóstolni, hogy a drága készülék milyen kávét is ad.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Hőszigetelő anyag hővezetési tényezőjének mérése

És mit tegyen az, aki a kávéfőzőnél értékesebb dolgot, építőanyagot vásárol? Az építőanyag-gyártók szerint termékeik minden követelménynek megfelelnek, és ezt írásban bizonyítják is. Azonban mennyire bízhatunk abban, hogy az építőanyagok jó tulajdonságai folyamatosan megmaradnak? Képesek-e a gyártók mindig ugyanolyan minőségben előállítani az építőanyagot, mint amilyen volt a bevizsgáláskor? Mennyire fontos a gyártónak a jó hírnév? Melyik építőanyag-gyártóban bízhatunk?

  • Jó hírnév

Egy termék jó hírneve nem máról-holnapra alakul ki, és nem is a gyártók adják maguknak. A termék, az építőanyag jó hírnevéért kitartóan és eredményesen kell a piacon dolgozni. A tartós, jó minőségű áru, a készséges és gyors kiszolgálás, a szakértő terméktámogatás mind-mind elengedhetetlen ehhez. Aki ezeket év(tized)ek kemény munkájával elérte, nem teszi kockára jó hírnevét a rövidtávú sikerekért.
Az Austrotherm cégcsoport a ’90-es évek óta Közép-Európa meghatározó polisztirolhab-gyártója.

  • Hazai gyártóbázis

Gyártani sokfelé lehet, és az Európai Unió gazdaságilag ma már belföldnek számít. Ennek ellenére jelentősége van annak, hogy rendelkezik-e az építőanyag-gyártó hazai gyártóbázissal vagy sem. Az itthon alkalmazott dolgozók, itteni menedzsment hosszú távú gondolkodást jelent, amíg importanyag esetében az anyacég legfontosabb szempontja mindig is az otthoni értékesítés lesz, az export csak „hab a tortán”. Nem elhanyagolható az sem, hogy a hazai munkatársak behatóbban ismerik az itteni szabályozást, könnyebben tudnak megfelelni nekik, és jobban tudnak alkalmazkodni is, hiszen Magyarország a fő piacuk.
Az Austrotherm Kft. az expandált polisztirolhab (EPS) gyártók közül egyedül, már három korszerű gyártóhellyel rendelkezik hazánkban: a győri székhely és a gyöngyösi üzem után már Szekszárdon is gyárt hőszigetelő-anyagot.

  • Minőség és termékfejlesztés

A jó építőanyag-gyártó folyamatosan bővíti termékkínálatát. Korszerűbb gépek beszerzésével, szakképzett dolgozók alkalmazásával lehet fokozni az anyagok használati értékét. A minőség iránti elkötelezettséget mutatja az is, ha új, magasabb értékű termékekkel lép a piacra.
Az Austrotherm Kft. számos EPS-terméket honosított meg a hazai piacon, így a lépéshang-szigetelő EPS-lemezeket, a lejtésképző hőszigetelést (ezért Construma-nagydíjat is kapott), az Expert termékcsaládot, a Grafit homlokzati hőszigetelő lemezt, vagy akár a Zenit hőszigetelő lemezt (amely szintén Construma-díjas). Nem meglepő tehát, hogy 11 Austrotherm termék nyerte el a Kiváló Építési Termék (Kivét) védjegyet.

  • Folyamatos minőségellenőrzés

A jó minőség szempontjából az egyik legfontosabb tényező a folyamatos minőségellenőrzés. Mit sem ér a szépen bekeretezett forgalomba hozatali engedély, ha a forgalomba nem az ott szereplő minőségű termék kerül. Hibás terméket pedig mindenki gyárt, csak nem mindenki engedi azokat a fogyasztóig eljutni. A gyári laboratóriumok és a gyártásközi ellenőrzések ezért fontosak – és nem csak a vevőnek, de a gyártónak, forgalmazónak is.
Az Austrotherm Kft. mindhárom telepén a legkorszerűbb laboratórium működik, a gyártásközi ellenőrzés menetét a minőségirányítási kézikönyv rögzíti.

  • Alkalmazástechnika

És végezetül nem elég, hogy jó terméket gyártson valaki. A tervezőt, kivitelezőt, de az egyszerű felhasználót is tájékoztatni kell arról, hogy az adott termék hol, hogyan építhető be, mire kell különösen ügyelni, hogy jó minőségű épületszerkezetek, épületek valósuljanak meg. Ehhez szakmailag képzett területi képviselőkre, szakértő alkalmazástechnológusokra van szükség. És mivel ők sem lehetnek ott mindenhol, szükséges, hogy a termékismertetők, beépítési útmutatók – nyomtatott vagy elektronikus formában – mindenki számára hozzáférhetők legyenek.
Az Austrotherm Kft.-nél még a marketinges is épületszigetelő szakember, aki a jól kiválasztott kávéfőzőnek is köszönhetően írta meg ezt a cikket.

Kruchina Sándor, épületszigetelő szakmérnök, az Austrotherm Kft. marketingvezetője

Népszerűek a témában

Gyors, kalkulálható, Típusház – érdemes utánanézni! Házat, de gyorsan! 7. rész

Így ne legyen rémálom az építkezés: Álomház okosan

Olcsó és gyors is? Pénzügyileg is jó megoldás lehet a gyorsház

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Szabad mozgás a fürdőben, avagy minden, amit tudnia kell az akadálymentesített fürdőszobákról

A pliszé, mely forradalmasította a szúnyogháló fogalmát

Erre figyeljünk, ha zsaluziát vásárolunk! - válaszol a szakértő

Legyen fürdőszobája éke ez a modern kiegészítő

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Így ne legyen rémálom az építkezés: Álomház okosan

Régi családi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

Közel nulla energiaigényű épület – Így is építhetünk házat az új anyagok használatával

Hozza ki a legtöbbet az ingyenpénzből! Mutatjuk, hogyan

Hőszigetelő anyag választás: miért jó az ISOTEX?

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Házépítés másképp: új típusú falazóelemek, típusházak, gyors kivitelezés

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!