Bizalmi kérdés, avagy a kávéfőző-vásárlás esete

Az építőanyag-vásárlás bizalmi kérdés: hosszú távra vesszük az építőanyagot, és sokat fizetünk érte. De melyik építőanyag-gyártóban bízhatunk?

Kávéfőzőt szerettem volna venni, de nem tudtam eldönteni, melyik készülék a legjobb, mert kevés helyen lehet megkóstolni, hogy a drága készülék milyen kávét is ad.

Hőszigetelő anyag hővezetési tényezőjének mérése

És mit tegyen az, aki a kávéfőzőnél értékesebb dolgot, építőanyagot vásárol? Az építőanyag-gyártók szerint termékeik minden követelménynek megfelelnek, és ezt írásban bizonyítják is. Azonban mennyire bízhatunk abban, hogy az építőanyagok jó tulajdonságai folyamatosan megmaradnak? Képesek-e a gyártók mindig ugyanolyan minőségben előállítani az építőanyagot, mint amilyen volt a bevizsgáláskor? Mennyire fontos a gyártónak a jó hírnév? Melyik építőanyag-gyártóban bízhatunk?

  • Jó hírnév

Egy termék jó hírneve nem máról-holnapra alakul ki, és nem is a gyártók adják maguknak. A termék, az építőanyag jó hírnevéért kitartóan és eredményesen kell a piacon dolgozni. A tartós, jó minőségű áru, a készséges és gyors kiszolgálás, a szakértő terméktámogatás mind-mind elengedhetetlen ehhez. Aki ezeket év(tized)ek kemény munkájával elérte, nem teszi kockára jó hírnevét a rövidtávú sikerekért.
Az Austrotherm cégcsoport a ’90-es évek óta Közép-Európa meghatározó polisztirolhab-gyártója.

  • Hazai gyártóbázis

Gyártani sokfelé lehet, és az Európai Unió gazdaságilag ma már belföldnek számít. Ennek ellenére jelentősége van annak, hogy rendelkezik-e az építőanyag-gyártó hazai gyártóbázissal vagy sem. Az itthon alkalmazott dolgozók, itteni menedzsment hosszú távú gondolkodást jelent, amíg importanyag esetében az anyacég legfontosabb szempontja mindig is az otthoni értékesítés lesz, az export csak „hab a tortán”. Nem elhanyagolható az sem, hogy a hazai munkatársak behatóbban ismerik az itteni szabályozást, könnyebben tudnak megfelelni nekik, és jobban tudnak alkalmazkodni is, hiszen Magyarország a fő piacuk.
Az Austrotherm Kft. az expandált polisztirolhab (EPS) gyártók közül egyedül, már három korszerű gyártóhellyel rendelkezik hazánkban: a győri székhely és a gyöngyösi üzem után már Szekszárdon is gyárt hőszigetelő-anyagot.

  • Minőség és termékfejlesztés

A jó építőanyag-gyártó folyamatosan bővíti termékkínálatát. Korszerűbb gépek beszerzésével, szakképzett dolgozók alkalmazásával lehet fokozni az anyagok használati értékét. A minőség iránti elkötelezettséget mutatja az is, ha új, magasabb értékű termékekkel lép a piacra.
Az Austrotherm Kft. számos EPS-terméket honosított meg a hazai piacon, így a lépéshang-szigetelő EPS-lemezeket, a lejtésképző hőszigetelést (ezért Construma-nagydíjat is kapott), az Expert termékcsaládot, a Grafit homlokzati hőszigetelő lemezt, vagy akár a Zenit hőszigetelő lemezt (amely szintén Construma-díjas). Nem meglepő tehát, hogy 11 Austrotherm termék nyerte el a Kiváló Építési Termék (Kivét) védjegyet.

  • Folyamatos minőségellenőrzés

A jó minőség szempontjából az egyik legfontosabb tényező a folyamatos minőségellenőrzés. Mit sem ér a szépen bekeretezett forgalomba hozatali engedély, ha a forgalomba nem az ott szereplő minőségű termék kerül. Hibás terméket pedig mindenki gyárt, csak nem mindenki engedi azokat a fogyasztóig eljutni. A gyári laboratóriumok és a gyártásközi ellenőrzések ezért fontosak – és nem csak a vevőnek, de a gyártónak, forgalmazónak is.
Az Austrotherm Kft. mindhárom telepén a legkorszerűbb laboratórium működik, a gyártásközi ellenőrzés menetét a minőségirányítási kézikönyv rögzíti.

  • Alkalmazástechnika

És végezetül nem elég, hogy jó terméket gyártson valaki. A tervezőt, kivitelezőt, de az egyszerű felhasználót is tájékoztatni kell arról, hogy az adott termék hol, hogyan építhető be, mire kell különösen ügyelni, hogy jó minőségű épületszerkezetek, épületek valósuljanak meg. Ehhez szakmailag képzett területi képviselőkre, szakértő alkalmazástechnológusokra van szükség. És mivel ők sem lehetnek ott mindenhol, szükséges, hogy a termékismertetők, beépítési útmutatók – nyomtatott vagy elektronikus formában – mindenki számára hozzáférhetők legyenek.
Az Austrotherm Kft.-nél még a marketinges is épületszigetelő szakember, aki a jól kiválasztott kávéfőzőnek is köszönhetően írta meg ezt a cikket.

Kruchina Sándor, épületszigetelő szakmérnök, az Austrotherm Kft. marketingvezetője

Kruchina Sándor, vezető szaktanácsadó (Austrotherm Kft.), épületszigetelő szakmérnök. 1984-ben szerzett vegyészmérnöki diplomát a mai nevén Pannon Egyetemen (Veszprém). 1992 óta az Austrotherm Kft. területi képviselője, 2004-től a marketing vezető, 2017-től a vezető szaktanácsadó posztját tölti be. Számos előadás, cikk szerzője.
Kapcsolódó cikkek

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Gyors és minőségi falak, lépcsők építése előregyártott betonelemekkel

A modern technológiai háttérnek köszönhetően, előregyártott betonelemekkel végezhető el a falazat, a lépcsők gyors és minőségi építése.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Minőségi építőanyagok környezettudatos szemlélettel

Az építőanyagokkal szemben támasztott egyik legfontosabb elvárás a magas minőség, mely mellett egyre inkább megkerülhetetlenné válik a környezettudatosság és az energiatakarékosság iránti igény. Azonban kérdés, hogy találunk-e a piacon ilyen termékeket? Ezzel kapcsolatban jó híreink vannak!

Gyors és minőségi falak, lépcsők építése előregyártott betonelemekkel

A kivitelezésben manapság a hatékonyság, a gyors és minőségi munka szinte mindig az elsődleges szempontok között szerepelnek. Szerencsére már elérhető az a modern technológiai háttér, melynek segítségével például a falazás, vagy a lépcsőépítés kifogástalanul elvégezhető. Az előregyártott betonelemek a legjobban alkalmazható anyagok közé tartoznak.

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Korábbi cikkünkben egy családi ház felújítási munkáinak személyes tapasztalatait mutattuk be. A cikksorozat nem a szakembereknek szánt műszaki megoldásokkal teletűzdelt írás, hanem azoknak szól, akik felújításra szánják el magukat és képesek azt végigvinni, akár saját kezűleg is.