Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Optimális lakóklíma környezetbarát hőszigeteléssel – akár belső oldali hőszigetelésként is

Egy lakóház hőszigetelése ma már ugyanolyan alapvető dolog, mint a közművesítés. Kiegészítő hőszigetelés nélkül az új épületek nem felelnek meg a szabályozásnak, a régiek esetében pedig a tulajdonos a rezsiköltségekben tapasztalhatja a hiányát. Azonban sok építkező, felújító számára fontos szempont, hogy a hőszigetelés ne csak az előírásokat teljesítse, hanem hosszútávon fenntarthatóvá tegye az ingatlant. Részükről tudatos törekvés a környezetbarát, a természetet nem károsító anyagok használata. A Multipor jóvoltából választhatjuk ezt is.

Ha környezettudatosságról van szó, a Multipor ásványi hőszigetelő lap a legjobb döntés. Vegyük sorra, mi a bizonyíték arra, hogy ez a hőszigetelés valóban más, mint a többi?

A Multipor lap egy stabil, ásványi kristályszerkezetű hőszigetelő, mely nem tartalmaz szálas anyagot, így újabb alternatívát nyújt a hagyományos, szálas vagy műanyaghab szigetelésekkel szemben. Lúgos kémhatása megakadályozza a gombák és penészspórák elszaporodását. Gyártása környezettudatos technológiával mérges gázok felszabadulása nélkül, természetes szervetlen alapanyagok (homok, cement, víz) felhasználásával történik. Ezért a Multipor ásványi hőszigetelés megfelel a vonatkozó környezetvédelmi követelményrendszernek, melyet a hazai független tanúsító szervezet a Környezetbarát Védjegy használatának jogosultságával is igazol.

Hőszigeteléssel a környezetünk védelmében

Magyarországon azért van szükség több fűtési energiára, mert a meglévő, elöregedő lakásállomány nagy részénél a megfelelő hőszigetelés nem megoldott. Kivitelezésük során nem fordítottak kellő figyelmet arra, hogy az épületek élettartama alatt a fűtéshez szükséges energiaigény alacsony legyen. Környezetünk védelme érdekében felül kell vizsgálni az ingatlanok, lakások, „energiafogyasztását” és amennyiben szükséges, biztosítani kell a megfelelő hőszigetelést, hogy a hőveszteség és a fűtésszámla minimálisra csökkenjen.

Multipor ásványi hőszigetelés

Pozitív tendencia, hogy egyre több lakástulajdonos energetikai szempontból is felújítja otthonát. A határoló szerkezetek (nyílászárók, födémek, falak) korszerűsítése együttesen hosszú távú megtakarítást eredményeznek. Épületszerkezeti szempontból a külső oldali hőszigetelés az ideális, de ha erre nincs lehetőség, a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kialakított belső oldali hőszigetelés is nyújthat élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezetet.

Belső oldali hőszigettelés Multiporral

A Multipor hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállásának és kapilláris szerkezetének köszönhetően a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg nélkül is kialakítható. A hőszigetelés egyben páraszabályozó szerepet is betölt, melynek során a fal belső oldalán a páratartalom alacsony marad, így a korábbi hideg felületen nem csapódik le a pára.

Multipor ásványi hőszigetelés

A lap további nagy előnye, hogy nem tartalmaz éghető komponenseket, így az A1 tűzvédelmi besorolásba tartozik. Azaz egy váratlan lakástűz esetén nem táplálja a tüzet, nem kell füsttől vagy mérgező gázoktól tartani, sőt megvédi a mögöttes szerkezetet.

A belső oldali hőszigetelés alkalmazását minden esetben gondos tervezésnek kell megelőznie, mely terjedjen ki a külső felületképzésének, csapadékvédelmének a vizsgálatára, valamint a hőszigetelt szerkezet teljes keresztmetszetű működésének az épületfizikai igazolására.

Multipor ásványi hőszigetelés

Sajnos technikailag még nem kivitelezhető a termék teljes szén-dioxid semleges gyártása. Ennek ellensúlyozása érdekében 2022-től a Xella csoport különböző klímavédelmi projektek megvalósulásának támogatását tűzte ki fő céljául. A Multipor lap elengedhetetlen részévé vált a vállalat ESG stratégiájának, melynek kulcsfontosságú eleme a konszern CO2-lábnyomát 2030-ig 30 százalékkal csökkenteni, így harcolva a globális felmelegedés ellen. Ennek a törekvésnek a vizuálisan hangsúlyozása a 2008 óta már jól ismert sárga Multipor márkajelzés megváltoztatása egy erőteljes zöld színre.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Népszerűek a témában

Homlokzati hőszigetelés kőzetgyapottal – Miért válasszunk kőzetgyapot termékeket?

Így csökkentheti rezsiköltségeit állami pénzből

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Ez is érdekelhet

Könnyű cserepek az időtálló tetőért

A fény, ami alkalmazkodik az életünkhöz: EGLO Access

Exkluzív termékek a kärcher online áruház kínálatában!

Tervezz ötcsillagos tetőt a gasztronómiából inspirálódva

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Zuhanykabin tisztítás gyorsan és egyszerűen, az Easy Clean bevonat segítségével

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Hozza ki a legtöbbet az ingyenpénzből! Mutatjuk, hogyan

Gyors és stresszmentes építkezés, akár a karosszék kényelméből

Energiapazarló és rosszul fűtött házakban élünk - A célzott támogatások ösztönzik leginkább az energiahatékonyságot

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Otthonunk felbecsülhetetlen értéke a csend és a nyugalom – Építkezés mészhomok téglával

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkenthetjük fűtési költségeinket

Ha szigetelőanyag, akkor ISOTEX

Házépítés másképp: új típusú falazóelemek, típusházak, gyors kivitelezés

Hőszigeteljünk! De hogyan? A leggyakoribb kérdések és válaszok a hőszigetelésről - Letölthető segédlettel és útmutatóval

Így csökkentheti rezsiköltségeit állami pénzből

Masszív épületszerkezet költséghatékonyan, rekordidő alatt - Ytong Vasalt Pallós építési rendszer

Hazai építőanyag gyártók 2022 őszén: extrém gyártási költségszintek és energiahatékonyság felé forduló kereslet a fékeződő piacon