Hirdetés

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Megérkezett az ISOTEC hőszigetelő panelek családjának legújabb tagja! Az ISOTEC Falpanelt a gyártó kifejezetten átszellőztetett rétegrendű falak hőszigeteléséhez fejlesztette ki.

A szigetelőanyag felületén a tetőkön alkalmazott ISOTEC paneleknél már jól bevált alucink ötvezetű merevítők, konzolok kaptak helyet. A hőszigetelő panelek gyárilag integrált konzoljai lehetővé teszik a látszó homlokzati felület és a szigetelőanyag közti szabad légáramlást. Ez a légréteg nyáron jelentősen javítja a falak hőszigetelő képességét, valamint megelőzi a páralecsapódást, a hőszigetelés átnedvesedését. Kiemelkedő épületfizikai előnyei mellett a szerelt homlokzatburkolati rendszerekhez ez a legpraktikusabb megoldás.

Jól bevált módszer új funkcióban

A hőszigetelő panelek anyaghasználata és kialakítása a tetőknél alkalmazottakkal szinte teljesen megegyeznek. Ugyanúgy PUR vagy PIR keményhabból készülnek, és alumínium kasírozott a felületük. A különbség az integrált konzolokban fedezhető fel. A széleskörű kompatibilitás és a rendkívül nagy teherbírás érdekében még erősebb anyaghasználatot és nagyobb fogadófelületet alkalmaz a gyártó.

ISOTEC hőszigetelő panel

Kiemelkedő hőszigetelő képesség, jelentős épületfizikai előnyök

A tetőknél már jól bevált átszellőztetett légrés a falak esetében is rengeteg előnnyel jár. A PUR/PIR hab alapú panelek gyárilag integrált konzoljai biztosítják a látszó felület és a szigetelőanyag közti szabad légáramlást. A külső homlokzat és a szigetelőanyag közti levegőáramlás nyáron jelentősen javítja a falak hőszigetelő képességét. A nyári tűző napsugarak nem közvetlenül a homlokzati hőszigetelés külső oldalát melegítik fel, hanem csak a külső burkolatot, ami alatt a légrés található. Ez az eljárás megakadályozza a szigetelőanyag külső oldalának felforrósodását, mert az áramló levegővel leárnyékolja és hűti a szigetelést, nagyságrendekkel javítva a hőszigetelő anyag hatékonyságát, aminek köszönhetően a poliuretán szigetelésnek sokkal kisebb felületi hőmérséklettel kell megküzdenie. Hagyományos, légrés nélküli kivitelezésekkel összevetve, a szigetelőanyagok külső oldalán mért hőmérsékletek között akár 30 Celsius fok eltérést is mérhetünk egy nyári napon.

A légrés továbbá lehetővé teszi az épület belsejéből, a falon átjutó pára vagy a burkolat hézagjain bekerülő csapadék átszellőztetését, így véve elejét a páralecsapódásnak, illetve a hőszigetelés átnedvesedésének. A panelek felületére kasírozott alumínium fólia hőtükörként működve tovább javítja a PUR szigetelőanyag szigetelő értékét, és ellenáll a nedvességnek (pl. csapóeső).

Poliuretán anyaga kiváló hőszigetelési értéket, gyári hézagmentes illesztési profiljai pedig hőhídmentes felületet és felület-folytonos szigetelést garantálnak a teljes falfelületen. Kiemelkedő hőszigetelő képességének köszönhetően kisebb rétegvastagságban is teljesíti a rétegrendi elvárásokat, ezáltal négyzetméterekben mérhető hasznos területeket spórol meg az építtetőknek.

ISOTEC hőszigetelő panel
ISOTEC hőszigetelő panel

Kevesebb réteg: gyorsabb és gazdaságosabb kivitelezés

Kiemelkedő épületfizikai előnyei mellett az ISOTEC Falpanel a legpraktikusabb megoldás – a manapság igen divatos – szerelt homlokzatburkoló anyagokhoz (pl. kompaktlemezek, kerámia lapok, mészkő táblák, lambériák). Az ilyen jellegű homlokzatburkoló anyagoknál általában gyártói előírás a konzolos alátét szerkezet kiépítése. Az ISOTEC Falpaneleknél erre nincs szükség, mivel a paneleken gyárilag beépített fém merevítő ’lécek’ teherbíró szerkezetként, valamint távtartó konzolként funkcionálnak. Az ilyen technikával szerelt homlokzati burkolatok esetén nincs szükség teherhordó konzolok, rácsos tartószerkezetek kiépítésére, ezért ez egy sokkal gyorsabb és gazdaságosabb építészeti megoldást jelent. Két legyet egy csapásra: a szerelés során egy lépésben készül el a szigetelés és a külső burkolat fogadására alkalmas szerkezet. Az alkalmazott rétegrendek és a felhasznált anyagok számának csökkentésével jelentősen mérsékelhető a kivitelezés munkaideje és költsége.

A hagyományos, nemesvakolat felületképzésen túl bármilyen szerelt homlokzatburkolati elem is telepíthető rá. A panelek hosszanti oldala egységesen 250 cm, a rövidebb oldala, valamint a paneleken gyárilag felszerelt fém konzolok távolsága viszont minden esetben a külső felülethez igazodik. Széles gyártási mérettartományának (25 cm-72 cm) és függőleges/vízszintes telepíthetőségének köszönhetően bármilyen burkolathoz kiválóan használható. Alkalmazható HPL kompakt lemezekkel (Trespa, Fundermax, Resoplan), alumínium kompozit lemezekkel (Alucobond, Prefa), valamint különböző kőlapokkal, fa lambériával és WPC elemekkel is.

ISOTEC hőszigetelő panel

Az ISOTEC hőszigetelő rendszerek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Polibex Kft.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Így csökkentheti rezsiköltségeit állami pénzből

Masszív épületszerkezet költséghatékonyan, rekordidő alatt - Ytong Vasalt Pallós építési rendszer

112 dekor és széles szaniter választék az eredménye a REHAU és a Hyundai összefogásának

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Homlokzati hőszigetelés kőzetgyapottal – Miért válasszunk kőzetgyapot termékeket?

Családiház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Megéri szigetelni: mutatjuk, mennyivel drágábban adható el egy korszerűsített családi ház

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Folytatódik a telephelyfejlesztés az Austrotherm-nél: új, komplett csomagoló gépsort üzemeltek be Szekszárdon

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Valósággá válik minden építtető álma, a gyors és stresszmentes építkezés

Vásárlási listák
További vásárlási listák