Hirdetés

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Megérkezett az ISOTEC hőszigetelő panelek családjának legújabb tagja! Az ISOTEC Falpanelt a gyártó kifejezetten átszellőztetett rétegrendű falak hőszigeteléséhez fejlesztette ki.

A szigetelőanyag felületén a tetőkön alkalmazott ISOTEC paneleknél már jól bevált alucink ötvezetű merevítők, konzolok kaptak helyet. A hőszigetelő panelek gyárilag integrált konzoljai lehetővé teszik a látszó homlokzati felület és a szigetelőanyag közti szabad légáramlást. Ez a légréteg nyáron jelentősen javítja a falak hőszigetelő képességét, valamint megelőzi a páralecsapódást, a hőszigetelés átnedvesedését. Kiemelkedő épületfizikai előnyei mellett a szerelt homlokzatburkolati rendszerekhez ez a legpraktikusabb megoldás.

Jól bevált módszer új funkcióban

A hőszigetelő panelek anyaghasználata és kialakítása a tetőknél alkalmazottakkal szinte teljesen megegyeznek. Ugyanúgy PUR vagy PIR keményhabból készülnek, és alumínium kasírozott a felületük. A különbség az integrált konzolokban fedezhető fel. A széleskörű kompatibilitás és a rendkívül nagy teherbírás érdekében még erősebb anyaghasználatot és nagyobb fogadófelületet alkalmaz a gyártó.

ISOTEC hőszigetelő panel

Kiemelkedő hőszigetelő képesség, jelentős épületfizikai előnyök

A tetőknél már jól bevált átszellőztetett légrés a falak esetében is rengeteg előnnyel jár. A PUR/PIR hab alapú panelek gyárilag integrált konzoljai biztosítják a látszó felület és a szigetelőanyag közti szabad légáramlást. A külső homlokzat és a szigetelőanyag közti levegőáramlás nyáron jelentősen javítja a falak hőszigetelő képességét. A nyári tűző napsugarak nem közvetlenül a homlokzati hőszigetelés külső oldalát melegítik fel, hanem csak a külső burkolatot, ami alatt a légrés található. Ez az eljárás megakadályozza a szigetelőanyag külső oldalának felforrósodását, mert az áramló levegővel leárnyékolja és hűti a szigetelést, nagyságrendekkel javítva a hőszigetelő anyag hatékonyságát, aminek köszönhetően a poliuretán szigetelésnek sokkal kisebb felületi hőmérséklettel kell megküzdenie. Hagyományos, légrés nélküli kivitelezésekkel összevetve, a szigetelőanyagok külső oldalán mért hőmérsékletek között akár 30 Celsius fok eltérést is mérhetünk egy nyári napon.

A légrés továbbá lehetővé teszi az épület belsejéből, a falon átjutó pára vagy a burkolat hézagjain bekerülő csapadék átszellőztetését, így véve elejét a páralecsapódásnak, illetve a hőszigetelés átnedvesedésének. A panelek felületére kasírozott alumínium fólia hőtükörként működve tovább javítja a PUR szigetelőanyag szigetelő értékét, és ellenáll a nedvességnek (pl. csapóeső).

Poliuretán anyaga kiváló hőszigetelési értéket, gyári hézagmentes illesztési profiljai pedig hőhídmentes felületet és felület-folytonos szigetelést garantálnak a teljes falfelületen. Kiemelkedő hőszigetelő képességének köszönhetően kisebb rétegvastagságban is teljesíti a rétegrendi elvárásokat, ezáltal négyzetméterekben mérhető hasznos területeket spórol meg az építtetőknek.

ISOTEC hőszigetelő panel
ISOTEC hőszigetelő panel

Kevesebb réteg: gyorsabb és gazdaságosabb kivitelezés

Kiemelkedő épületfizikai előnyei mellett az ISOTEC Falpanel a legpraktikusabb megoldás – a manapság igen divatos – szerelt homlokzatburkoló anyagokhoz (pl. kompaktlemezek, kerámia lapok, mészkő táblák, lambériák). Az ilyen jellegű homlokzatburkoló anyagoknál általában gyártói előírás a konzolos alátét szerkezet kiépítése. Az ISOTEC Falpaneleknél erre nincs szükség, mivel a paneleken gyárilag beépített fém merevítő ’lécek’ teherbíró szerkezetként, valamint távtartó konzolként funkcionálnak. Az ilyen technikával szerelt homlokzati burkolatok esetén nincs szükség teherhordó konzolok, rácsos tartószerkezetek kiépítésére, ezért ez egy sokkal gyorsabb és gazdaságosabb építészeti megoldást jelent. Két legyet egy csapásra: a szerelés során egy lépésben készül el a szigetelés és a külső burkolat fogadására alkalmas szerkezet. Az alkalmazott rétegrendek és a felhasznált anyagok számának csökkentésével jelentősen mérsékelhető a kivitelezés munkaideje és költsége.

A hagyományos, nemesvakolat felületképzésen túl bármilyen szerelt homlokzatburkolati elem is telepíthető rá. A panelek hosszanti oldala egységesen 250 cm, a rövidebb oldala, valamint a paneleken gyárilag felszerelt fém konzolok távolsága viszont minden esetben a külső felülethez igazodik. Széles gyártási mérettartományának (25 cm-72 cm) és függőleges/vízszintes telepíthetőségének köszönhetően bármilyen burkolathoz kiválóan használható. Alkalmazható HPL kompakt lemezekkel (Trespa, Fundermax, Resoplan), alumínium kompozit lemezekkel (Alucobond, Prefa), valamint különböző kőlapokkal, fa lambériával és WPC elemekkel is.

ISOTEC hőszigetelő panel

Az ISOTEC hőszigetelő rendszerek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Polibex Kft.

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Közel nulla

2022. január 1-től már minden épületre a közel nulla szabályozás vonatkozik. A tavalyi év végén elrendelt türelmi idővel azonban 2022. július 1-ig elhalasztották az új követelmények számonkérését. Változott a rendelkezés azon pontja is, mely a megújuló energia minimális részarányát írta elő. Bővebben a videóban.

Építkezés, felújítás, lakberendezés – elrajtolt a kuponletöltés! Hamarosan indul a HOMEINFO Kedvezmény Hetek

Kevesebb, mint egy hónap múlva többet fog érni a pénze annak, aki az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez szükséges termékeket a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival vásárolja meg. Az akció iránt már most nagy az érdeklődés, a Homeinfo meg is kérdezte olvasóit, hogy leginkább mire használnák fel a több, mint 200 kedvezményre jogosító kupont.

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Gondoltunk már arra, hogy egy üzletbe belépve a belső tér látványa, hangulata mennyire motiváló, vagy éppen a vásárlási kedvünket szegő tényező lehet? Bizony, a miliő meghatározó ebből a szempontból. A lakberendező felelőssége pedig – érthető módon – nem elhanyagolható, hiszen kulcs szerepet játszik az enteriőr kialakításában.

Házat, de gyorsan! - 3. rész - A sokezer éves az új modern

Szerkezetkész családi ház építésére alkalmas építőanyagok egyik legnagyobb hazai gyártója, a Leier szakértőivel csokorba szedtünk néhány összefüggést. Fókuszban ezúttal a falazat és annak anyaga.

Grafitot a padlóba!

A fűtött épületek a határolószerkezeteiken keresztül vesztik el az energiájukat a náluk hidegebb környezet felé. Minél kevesebb ez az energiaveszteség, annál kevesebbet kell visszapótolnunk, vagyis kevesebbet kell fűtenünk, ami sem környezetvédelmi, sem pénzügyi szempontból nem érdektelen.

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

A városi levegő hőmérséklet – a városi hőszigethatás – csökkentésének egyik leghatékonyabb módja a zöldtető.

Házat, de gyorsan! - 2. rész – Hűtés, fűtés, villanyszerelés: előkészítve

Manapság olyan kivitelezőt találni, aki belátható időn belül elvállalja új családi házunk megépítését, vagy egy komolyabb felújítás elvégzését, nem könnyű vállalkozás. Mutatunk egy olyan, az új trendnek megfelelő megoldást, mellyel a házak szerkezetei gyorsan és akár határidőre elkészülnek, és ahol a gépészet beépítése is egyszerűbb a megszokottnál.