A hőszigetelés egyik kulcsa a ragasztó

A homlokzati hőszigetelő rendszerek kulcsfontosságú eleme a ragasztó. Ha a szigeteléskor teljes rendszert vásárolunk, akkor biztosan jó minőségű lesz az elkészült szigetelés, és elérjük azt a mértékű rezsicsökkentést, amelyre számítottunk. Most a Mapei hőszigetelési akciójában olcsóbban vásárolhat szigetelést.

A ház szigetelésekor fontos, hogy teljes homlokzati hőszigetelő rendszert vásároljunk, mert csak ebben az esetben garantált

 • a jó minőség,
 • a tartós hőszigetelés,
 • a rendszer tűzvédelme és
 • az elvárt rezsicsökkentés.
Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

Az ár-érték arány számít

Számos olcsó, ám bevizsgálatlan, bizonytalan összetételű és tulajdonságú ragasztó kapható a hőszigetelési piacon. Ha egyetlen szempont a beszerzési ár, akkor később a megtakarított pénz sokszorosát fizethetjük meg a rezsiben és a helyreállítási költségekben. Ezért csak olyan ragasztót használjunk, amely jó minőségű, bevizsgált, illeszkedik a hőszigetelő rendszer többi eleméhez és márkája megbízható.

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

A ragasztó a homlokzati hőszigetelő rendszer lelke

A ragasztó két legfontosabb tulajdonsága a biztos tapadás és a rugalmasság. Ha a tapadással van gond, leválik a falról, ha a rugalmassággal, akkor repedések keletkeznek a vakolaton. Mindkét esetben rések alakulnak ki a külső vakolat felületén, ami nem csak csúnya, de jelentősen csökken a hőszigetelő hatás. A ragasztó minősége elsősorban annak műgyanta tartalmától függ. Ezért az olcsó, kevés műgyantát tartalmazó ragasztók helyett az egykomponensű Mapetherm Ragasztótapaszt ajánljuk, amelynek kiváló minőségét az alapanyagok megfelelő összetétele biztosítja.

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

Minősített szigetelés

Független szervezetek is igazolták a Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer jó minőségét: elnyerte a Kiváló Építési termék védjegyet, és az ÉMI 100% minőségjelet is.
A teljes rendszer minden eleme kompatibilis egymással:

 • a lábazati indítóprofil,
 • a polisztirol lap,
 • az üvegszövet háló,
 • a hálós élvédő,
 • a dübelek,
 • a ragasztótapasz, a ragasztó,
 • az alapozó,
 • a színező vakolat.

A kiváló hőszigetelő hatás mellett a hőszigetelő rendszer megfelel a tűzbiztonsági, higiéniai, egészségvédelmi, környezetvédelmi követelményeknek, az energiatakarékossági és hővédelmi kívánalmaknak. Mechanikai ellenállása is kiváló, mindemellett rendkívül tartós.

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

Akciós ár és ingyenes tanácsadás

E kiváló rendszert most rendkívül kedvező áron kaphatják meg azok, akik még idén szeretnék hőszigetelni házukat, és 2013. november 15-ig regisztrálnak a www.hoszigetelesmindenkinek.hu weboldalon. A Mapei szakértői részükre ingyenes tanácsadást nyújtanak, és extra kedvezményes árajánlatot adnak. A tél beállta előtt elkészülő hőszigeteléssel energiát takarítanak meg, a téli számláik alacsonyabbak lesznek, ezzel valódi rezsicsökkentés érhető el.

Forrás: Mapei

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer
Kapcsolódó cikkek

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Homlokzati hőszigetelés – tavaszi akciós hőszigetelő lemezek

A tavasz indító munkák elősegítésére az Austrotherm Kft. április 30-ig kedvezményes akciót hirdet az Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezekre.

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.

Szigeteljünk, de nem mindegy hogyan! - A jól kivitelezett szigetelés ára 30 év alatt akár 4-szer is megtérülhet

A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtés számla átlagosan 35%-al csökkenthető, a befektetés ára akár 8-10 év alatt megtérülhet.

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit

Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.

A masszázsmedence karbantartása: víztisztítás, hőszigetelés, téliesítés

Ha olyan dolgokat kellene hirtelen felsorolnunk, melyek segítségével pihentető oázist varázsolhatunk otthonunkból, akkor a masszázsmedence biztosan az első háromba kerülne. A felhőtlen ejtőzésnek azonban némi ára van: jól működő masszázsmedence nem létezik karbantartás nélkül. Vegyük sorra a teendőket!

Új hőszigetelő panel technológiát vezet be a magyar piacon az Isopan

Energiatakarékos hőszigetelő megoldást mutatott be a magyar piacon a fém hőszigetelő panelek szegmensének az egyik piacvezető gyártója az Isopan.

Hogyan szigeteljük utólag a tetőteret?

A tetőtér szigetelése a felújítások egyik legkényesebb területe, hiszen ha a tetőtér már lakórészként funkcionál, csak kívülről végezhető el a szigetelés. Az egyedüli megoldást a szarufák fölötti szigetelő panelek beépítése jelentheti.

Tetőtér beépítés könnyebben – Változó szabályok a tetőterek beépítésénél

Idén március 15-től változás történt a tetőtér beépítésére vonatkozó szabályozásokban.