A hőszigetelés egyik kulcsa a ragasztó

A homlokzati hőszigetelő rendszerek kulcsfontosságú eleme a ragasztó. Ha a szigeteléskor teljes rendszert vásárolunk, akkor biztosan jó minőségű lesz az elkészült szigetelés, és elérjük azt a mértékű rezsicsökkentést, amelyre számítottunk. Most a Mapei hőszigetelési akciójában olcsóbban vásárolhat szigetelést.

A ház szigetelésekor fontos, hogy teljes homlokzati hőszigetelő rendszert vásároljunk, mert csak ebben az esetben garantált

 • a jó minőség,
 • a tartós hőszigetelés,
 • a rendszer tűzvédelme és
 • az elvárt rezsicsökkentés.
Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

Az ár-érték arány számít

Számos olcsó, ám bevizsgálatlan, bizonytalan összetételű és tulajdonságú ragasztó kapható a hőszigetelési piacon. Ha egyetlen szempont a beszerzési ár, akkor később a megtakarított pénz sokszorosát fizethetjük meg a rezsiben és a helyreállítási költségekben. Ezért csak olyan ragasztót használjunk, amely jó minőségű, bevizsgált, illeszkedik a hőszigetelő rendszer többi eleméhez és márkája megbízható.

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

A ragasztó a homlokzati hőszigetelő rendszer lelke

A ragasztó két legfontosabb tulajdonsága a biztos tapadás és a rugalmasság. Ha a tapadással van gond, leválik a falról, ha a rugalmassággal, akkor repedések keletkeznek a vakolaton. Mindkét esetben rések alakulnak ki a külső vakolat felületén, ami nem csak csúnya, de jelentősen csökken a hőszigetelő hatás. A ragasztó minősége elsősorban annak műgyanta tartalmától függ. Ezért az olcsó, kevés műgyantát tartalmazó ragasztók helyett az egykomponensű Mapetherm Ragasztótapaszt ajánljuk, amelynek kiváló minőségét az alapanyagok megfelelő összetétele biztosítja.

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

Minősített szigetelés

Független szervezetek is igazolták a Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer jó minőségét: elnyerte a Kiváló Építési termék védjegyet, és az ÉMI 100% minőségjelet is.
A teljes rendszer minden eleme kompatibilis egymással:

 • a lábazati indítóprofil,
 • a polisztirol lap,
 • az üvegszövet háló,
 • a hálós élvédő,
 • a dübelek,
 • a ragasztótapasz, a ragasztó,
 • az alapozó,
 • a színező vakolat.

A kiváló hőszigetelő hatás mellett a hőszigetelő rendszer megfelel a tűzbiztonsági, higiéniai, egészségvédelmi, környezetvédelmi követelményeknek, az energiatakarékossági és hővédelmi kívánalmaknak. Mechanikai ellenállása is kiváló, mindemellett rendkívül tartós.

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

Akciós ár és ingyenes tanácsadás

E kiváló rendszert most rendkívül kedvező áron kaphatják meg azok, akik még idén szeretnék hőszigetelni házukat, és 2013. november 15-ig regisztrálnak a www.hoszigetelesmindenkinek.hu weboldalon. A Mapei szakértői részükre ingyenes tanácsadást nyújtanak, és extra kedvezményes árajánlatot adnak. A tél beállta előtt elkészülő hőszigeteléssel energiát takarítanak meg, a téli számláik alacsonyabbak lesznek, ezzel valódi rezsicsökkentés érhető el.

Forrás: Mapei

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Nyáron is fontos a hőszigetelés

Hajlamosak vagyunk a hőszigeteléssel kapcsolatban csak a téli fűtési szezonra koncentrálni, amikor az elsődleges célunk az, hogy a szigetelőrendszer és a nyílászárók ne engedjék ki a benti meleget. Pedig a nyári kánikulában sem csak a ventilátorok és légkondicionálók használatával enyhíthetjük a hőséget.

A tetőfelújítás új korszaka: szarufa fölötti szigetelés Isotec panellel

Nem mindegy, hogy a régi tető szigetelését milyen minőségben, mennyi idő alatt és milyen hibázási lehetőségek mellett végeztetjük el. A későbbi bosszankodás esélyét csökkenti nullára az Isotec tetőszigetelő panel.

Meleg zokni a ház láb(azat)ára

Az épületenergetikai szabályozás változása minden szerkezetet érint, nem csak a külső falakat vagy a tetőt. A célunk ugyanis az, hogy a termikus burok egyenletesen vegye körbe épületünket, nem maradjon szigeteletlenül semelyik része sem.

4 + 1 tipp az egészséges lakóklímáért a nyári hőségben

A vírushelyzet enyhülésének ellenére valószínű, hogy az eddig megszokottaktól eltérően az idei nyáron többen, több időt töltenek majd otthonaikban, zárt térben. Éppen ezért érdemes tehát odafigyelnünk életterünk klímájára.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Homlokzati hőszigetelés – tavaszi akciós hőszigetelő lemezek

A tavasz indító munkák elősegítésére az Austrotherm Kft. április 30-ig kedvezményes akciót hirdet az Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezekre.

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.

Szigeteljünk, de nem mindegy hogyan! - A jól kivitelezett szigetelés ára 30 év alatt akár 4-szer is megtérülhet

A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtés számla átlagosan 35%-al csökkenthető, a befektetés ára akár 8-10 év alatt megtérülhet.