A hőszigetelés egyik kulcsa a ragasztó

A homlokzati hőszigetelő rendszerek kulcsfontosságú eleme a ragasztó. Ha a szigeteléskor teljes rendszert vásárolunk, akkor biztosan jó minőségű lesz az elkészült szigetelés, és elérjük azt a mértékű rezsicsökkentést, amelyre számítottunk. Most a Mapei hőszigetelési akciójában olcsóbban vásárolhat szigetelést.

A ház szigetelésekor fontos, hogy teljes homlokzati hőszigetelő rendszert vásároljunk, mert csak ebben az esetben garantált

 • a jó minőség,
 • a tartós hőszigetelés,
 • a rendszer tűzvédelme és
 • az elvárt rezsicsökkentés.
Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

Az ár-érték arány számít

Számos olcsó, ám bevizsgálatlan, bizonytalan összetételű és tulajdonságú ragasztó kapható a hőszigetelési piacon. Ha egyetlen szempont a beszerzési ár, akkor később a megtakarított pénz sokszorosát fizethetjük meg a rezsiben és a helyreállítási költségekben. Ezért csak olyan ragasztót használjunk, amely jó minőségű, bevizsgált, illeszkedik a hőszigetelő rendszer többi eleméhez és márkája megbízható.

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

A ragasztó a homlokzati hőszigetelő rendszer lelke

A ragasztó két legfontosabb tulajdonsága a biztos tapadás és a rugalmasság. Ha a tapadással van gond, leválik a falról, ha a rugalmassággal, akkor repedések keletkeznek a vakolaton. Mindkét esetben rések alakulnak ki a külső vakolat felületén, ami nem csak csúnya, de jelentősen csökken a hőszigetelő hatás. A ragasztó minősége elsősorban annak műgyanta tartalmától függ. Ezért az olcsó, kevés műgyantát tartalmazó ragasztók helyett az egykomponensű Mapetherm Ragasztótapaszt ajánljuk, amelynek kiváló minőségét az alapanyagok megfelelő összetétele biztosítja.

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

Minősített szigetelés

Független szervezetek is igazolták a Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer jó minőségét: elnyerte a Kiváló Építési termék védjegyet, és az ÉMI 100% minőségjelet is.
A teljes rendszer minden eleme kompatibilis egymással:

 • a lábazati indítóprofil,
 • a polisztirol lap,
 • az üvegszövet háló,
 • a hálós élvédő,
 • a dübelek,
 • a ragasztótapasz, a ragasztó,
 • az alapozó,
 • a színező vakolat.

A kiváló hőszigetelő hatás mellett a hőszigetelő rendszer megfelel a tűzbiztonsági, higiéniai, egészségvédelmi, környezetvédelmi követelményeknek, az energiatakarékossági és hővédelmi kívánalmaknak. Mechanikai ellenállása is kiváló, mindemellett rendkívül tartós.

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer

Akciós ár és ingyenes tanácsadás

E kiváló rendszert most rendkívül kedvező áron kaphatják meg azok, akik még idén szeretnék hőszigetelni házukat, és 2013. november 15-ig regisztrálnak a www.hoszigetelesmindenkinek.hu weboldalon. A Mapei szakértői részükre ingyenes tanácsadást nyújtanak, és extra kedvezményes árajánlatot adnak. A tél beállta előtt elkészülő hőszigeteléssel energiát takarítanak meg, a téli számláik alacsonyabbak lesznek, ezzel valódi rezsicsökkentés érhető el.

Forrás: Mapei

Mapei Mapetherm PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszer
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Grafitot a padlóba!

A fűtött épületek a határolószerkezeteiken keresztül vesztik el az energiájukat a náluk hidegebb környezet felé. Minél kevesebb ez az energiaveszteség, annál kevesebbet kell visszapótolnunk, vagyis kevesebbet kell fűtenünk, ami sem környezetvédelmi, sem pénzügyi szempontból nem érdektelen.

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

A városi levegő hőmérséklet – a városi hőszigethatás – csökkentésének egyik leghatékonyabb módja a zöldtető.

Lépcső a szobából a teraszra? Minek?

Ki szeretne a nappaliból a teraszra lépcsőkön feljutni? Pedig, ha terasz alatt lakótér van - és ez azért előfordulhat – oda bizony kellő vastagságú hőszigetelés dukál, vastagabb, mint a lakóterek közé. De mi van akkor, ha nem fér el? Mutatunk három hőszigetelési példát ahol a „helynek” döntő szerep jutott.

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

A 2021. január 1-je után új építésű lakóépületek esetén előírt közel nulla energiafelhasználás eléréséhez a hőszigetelési vastagságoknak elkerülhetetlenül növekednie kell. Ez tény és szakemberek évek óta figyelmeztetnek a közeledő változásra. Tévedés viszont, hogy ez csak az építési költségek komoly emelkedésével lehetséges.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.