Hirdetés

Nem szeretnénk mindent hallani… - Hatékony zajcsökkentés hangcsillapított szennyvízvezetékkel

A mai felgyorsult világban jól esik az otthon nyugalma mindenki számára. Kellemetlen tud lenni a pihenés, vagy akár a munka is, ha azt nem kívánt zajok szakítják meg. A szennyvízhálózatunk egy zajforrás az épületben, akár családiházról, társasházról, vagy irodaépületről beszélünk. Célszerű már tervezéskor, valamint a kivitelezés megkezdése előtt számolnunk az ilyen zajhatásokkal.

Uponor testhanggátló szigetelés

A jelenlegi kivitelezések során ezen zaj csökkentésére sok ejtő vezetékhez szerelnek be testhanggátló szigeteléssel ellátott, normál tokos szennyvíz vezetéket, melynek időigényes a pontos felrakása. Külön probléma, ha nem folytonos a szigetelés, mert akkor ugyanúgy megmarad a kellemetlen testhang egy része. Erre a problémára nyújtanak megoldást a hangcsillapított szennyvízvezeték rendszerek. Ezen vezetékek különböző rétegfelépítésben kaphatóak a piacon.

Uponor testhanggátló szigetelés

Az UPONOR DECIBEL három rétegből épül fel: a külső és belső PP réteg a mechanikai védelmet biztosítja a csővezetéknek, míg a középső réteg ásványi erősítésű polipropilénből áll, mely biztosítja a rendszer zajcsillapítását. A belső PP réteg ellenáll a karcolásoknak, így védelmet nyújt a dugulások ellen.

Uponor testhanggátló szigetelés

Kötéstechnikája tokos kivitel, mely jelentősen leegyszerűsíti a csővezeték szerelését. A gumigyűrű gyárilag már a tokban van elhelyezve, ezzel is gyorsítva a kivitelezést. A DECIBEL könnyen csatlakoztatható az esetleges meglévő tokos és öntöttvas rendszerekhez is. Ezáltal a mai kornak megfelelő gépészetet tudunk varázsolni egy meglévő épületbe is viszonylag gyors kivitelezési idő mellett.

A rendszer elérhető 50, 75, 110 és 160-as méretben széles idom és csővezeték választékkal. A csőhálózat szabadon történő szerelése is megoldható, hisz a külső réteg esztétikus fehér színű és UV-álló kivitelű. Javasolt alkalmazási terület: szennyvíz/csapadékvíz ejtők/gerincvezetékek szabadon, álmennyezet felett és előtétfal mögötti szerelése során.

Csapadékvíz szállításakor a rendszer maximális nyomása: 0,5 bar lehet. A megfelelő hangcsillapítás elérésé érdekében javasolt a csővezetékek rögzítéséhez testhangszigeteléssel ellátott rögzítő rendszer használata (fix-, és csúszóbilincs)! A jó hangszigetelő képesség végett új, és meglévő épületek magas akusztikai igényét is kielégíthetjük az UPONOR DECIBEL rendszer használatával.

Uponor testhanggátló szigetelés

A nagyobb épületekben előforduló különböző tűzszakaszokon történő csővezeték átvezetése kizárólag a mindenkor érvényben lévő tűzvédelmi előírásoknak megfelelő tűzvédelmi mandzsettákkal történhet.

Az UPONOR DECIBEL hangcsillapított vezetékek szerelése egyszerűbb, gyorsabb, mivel nem kell külön foglalkozni az utólagos hangszigeteléssel, ezáltal időt és pénzt tudunk spórolni a beruházásnál. UPONOR, ha számít, hogy mennyi a DECIBEL…

Építsen az Uponorra, Építsen 100 év tapasztalatára!

Ez is érdekelhet

Tisztíts úgy, mint egy profi!

Magasabb flexibilitás és vízlepergető hatás FX 66 Platinum Flexfugázóval!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

„Segítség, beázik az új tetőm!”

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Ingatlan buborék – másképp

Önnél milyen károkat okozott a tél?

Hangszigetelés az iker- és sorházakban

Természetes csend – hangszigetelés parafával

Hangszigetelés 2. – utólagos hangszigetelés

Építési hibák – falazás

Hangszigetelés 1. – alapfogalmak

Gipszkartonszerelés laikusként 1.

Hogyan hangszigeteljük a plafont

Mivel szigeteljünk?

Hő- és hangszigetelés a fontos részlet

Vásárlási listák
További vásárlási listák