Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Minimalizáljuk a zajforrásokat! Ezért jó a hangcsillapított szennyvízvezeték

Főként társasházban élők előtt ismerős probléma, hogy a szennyvíz elvezetése meglehetősen nagy zajjal jár és ez a zaj éjjel-nappal hallható. Ugyanez egyébként hasonlóan kellemetlen az irodaépületeknél is. A jó hír, hogy nem kötelező ennek így lennie, de erről legjobb már a tervezés szakaszában gondoskodni. Mutatjuk, mi a megoldás.

Mit tud az UPONOR DECIBEL?

Uponor testhanggátló szigetelés

A jelenlegi kivitelezések során ezen zaj csökkentésére sok ejtő vezetékhez szerelnek be testhanggátló szigeteléssel ellátott, normál tokos szennyvíz vezetéket, melynek időigényes a pontos felrakása. Külön probléma, ha nem folytonos a szigetelés, mert akkor ugyanúgy megmarad a kellemetlen testhang egy része. Erre a problémára nyújtanak megoldást a hangcsillapított szennyvízvezeték rendszerek. Ezen vezetékek különböző rétegfelépítésben kaphatóak a piacon.

Uponor testhanggátló szigetelés

Az UPONOR DECIBEL három rétegből épül fel: a külső és belső PP réteg a mechanikai védelmet biztosítja a csővezetéknek, míg a középső réteg ásványi erősítésű polipropilénből áll, mely biztosítja a rendszer zajcsillapítását. A belső PP réteg ellenáll a karcolásoknak, így védelmet nyújt a dugulások ellen.

Uponor testhanggátló szigetelés

Így történik a szerelés

Kötéstechnikája tokos kivitel, mely jelentősen leegyszerűsíti a csővezeték szerelését. A gumigyűrű gyárilag már a tokban van elhelyezve, ezzel is gyorsítva a kivitelezést. A DECIBEL könnyen csatlakoztatható az esetleges meglévő tokos és öntöttvas rendszerekhez is. Ezáltal a mai kornak megfelelő gépészetet tudunk varázsolni egy meglévő épületbe is viszonylag gyors kivitelezési idő mellett.

A rendszer elérhető 50, 75, 110 és 160-as méretben széles idom és csővezeték választékkal. A csőhálózat szabadon történő szerelése is megoldható, hisz a külső réteg esztétikus fehér színű és UV-álló kivitelű. Javasolt alkalmazási terület: szennyvíz/csapadékvíz ejtők/gerincvezetékek szabadon, álmennyezet felett és előtétfal mögötti szerelése során.

Csapadékvíz szállításakor a rendszer maximális nyomása: 0,5 bar lehet. A megfelelő hangcsillapítás elérésé érdekében javasolt a csővezetékek rögzítéséhez testhangszigeteléssel ellátott rögzítő rendszer használata (fix-, és csúszóbilincs)! A jó hangszigetelő képesség végett új, és meglévő épületek magas akusztikai igényét is kielégíthetjük az UPONOR DECIBEL rendszer használatával.

Uponor testhanggátló szigetelés

A nagyobb épületekben előforduló különböző tűzszakaszokon történő csővezeték átvezetése kizárólag a mindenkor érvényben lévő tűzvédelmi előírásoknak megfelelő tűzvédelmi mandzsettákkal történhet.

Az UPONOR DECIBEL hangcsillapított vezetékek szerelése egyszerűbb, gyorsabb, mivel nem kell külön foglalkozni az utólagos hangszigeteléssel, ezáltal időt és pénzt tudunk spórolni a beruházásnál. UPONOR, ha számít, hogy mennyi a DECIBEL…

Építsen az Uponorra, Építsen 100 év tapasztalatára!

Népszerűek a témában

HRH ablakszigetelés: kevesebb hűtésre / fűtésre, kevesebb por, kevesebb pollen?