Mindent egyben!

Sok családi ház építésénél felmerül a gond, hogy a kiválasztott építőanyag milyen szigetelő, párazáró, illetve burkoló anyaggal legyen bevonva, lefedve, hogy elérjük a kívánt hő- és hangszigetelő hatást.

A gondosan kiválasztott anyagok jó és rossz tulajdonságai legtöbbször kiegyenlítik egymást. Ezután jöhet az építési fázis. Ilyen esetekben a gyakorlat azt mutatja, hogy az összes réteg kivitelezése sokszor több hónapig is eltarthat. Akinek fontos szempont a gyorsaság, segítség lehet a gyorsház technológia. Az építkezési telken a ház összerakása valóban látványosan gyors, azonban ha kiszámoljuk az időt a megrendeléstől a szerkezetkész állapotig, ebben az esetben is több hónap telhet el.

Építkezni, de mennyi idő alatt?

Teszi fel magának joggal a kérdést minden laikus építkező, hiszen ez egy olyan vállalkozás, amikor bizton állíthatjuk, hogy az idő pénz. Megoldást nyújthat erre egy igen új, egyedülálló technológia, amely visszanyúl az ősi és abszolút természetes építőanyagokhoz úgy, hogy egyúttal modern és élvonalbeli az új trendek tekintetében. Ez az ISB építési rendszer, amelynek egyszerűsége, hogy három, a világ szinte minden táján elérhető anyagból készül: gipsz, kőzetgyapot és beton. A gyártási folyamat kézi erővel, munkagépek nélkül történik. Egy építési elem elkészítése nem több mint 20-25 perc, amely 1-2 nap száradás után már rögtön be is építhető a helyszínen. A kivitelezési folyamat az összes eddigi építkezési technológiánál gyorsabban elsajátítható. Ilyen paraméterekkel egy 100 m2-es családi ház akár két hét alatt is szerkezetkész lehet.

isb1_copy

A „Mindent egyben” technológia

A helyszínen összeragasztott, vasalt és kibetonozott falak – amellyel 10 centiméter, de akár 40 centiméter vastagságot is elérhetünk – könnyű szerkezetesek, tűzállók, hő- és hangszigeteltek, páraáteresztők, felület készek és földrengésállók.

Miért könnyűszerkezet?

A könnyűszerkezet gyors építhetősége mellett megoldást nyújt emelet, illetve tetőterek ráépítéséhez. A vassal megszerelt és betonnal kiöntött zsaluelemek jobb teherbírást és szilárdságot biztosítanak a tégla alapú építési módszereknél. Az ISB zsaluelem kibetonozva körülbelül 60 százalékkal könnyebb a hagyományos téglánál.

isb2_copy

Tűz elleni védelem

A tűzállóság nem csak a házépítők nyugalmát szolgálja, hanem egyes esetekben alapvető követelmény, hogy egy esetleges tűz esetén a lángok ne terjedjenek tovább a többi helységekre. Az ISB építőelemeket, legyen akár homlokzati, akár választófal, kívülről és belülről is kőzetgyapot réteg határolja. Ez teszi lehetővé, hogy a fa, a polisztirol, vagy más könnyűszerkezettel szemben abszolút tűzállók. Családi házakon kívül alkalmasak tűz gátló falak, vagy irodaházak építésére is.

Hőszigetelés és pára

Ha új otthont építünk magunknak, vagy akár csak felújítunk, akkor is mondhatjuk, hogy a mai fűtésszámlák és költséghatékony energiaháztartások mellett a hőszigetelés egy nagyon fontos tényező. Egy 20 centiméteres fal már kiváltja a 30 centiméter vastag téglát a hozzá tartozó 10 centiméteres szigetelő rétegekkel.
A passzívház fogalom manapság igen elterjedt lett. Lényege nemcsak az, hogy a ház falai olyan jól szigeteltek, hogy nem engedik ki a hőt, vagy be a hideget, de olyan szellőzés rendszerrel vannak ellátva, ami minimalizálja a ház fűtési igényét. A lélegző falak nem igényelnek drága szellőző rendszereket. A passzívház követelményeit a 35 centiméter vastagságú ISB fal is tudja és a bemutatott technológia esetében a kőzetgyapot és a gipsz ingyen dolgozik a gépek helyett.

isb3_copy

Földrengésállóság

isbA hazai viszonylatban még nem alapfeltétel, azonban az új EU szabványok már Magyarországon is kötelezővé fogják tenni a házak földmozgás ellenállóságát, amire minden más építési technológiának is fel kell majd készülnie. A közelmúlt szélviharai, esőzései és árvizei mellett az árvíz és földrengésállóság nem elhanyagolható szempont.

A feltalálók szerint az új építési technológiának köszönhetően a bemutatott falszerkezetet minden olyan tulajdonság jellemzi, ami fontos egy ház építése esetében. Ha többet szeretne megtudni a technológiáról, vagy a készülő referencia házakról látogassa meg a www.isbhaz.hu weboldalt.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Családiház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

A lakosság a legnagyobb energiafogyasztó

Hőszigetelés centikben, számokban és forintokban

Most éri meg igazán szigetelni - Az állami lakásfelújítási programmal akár egy nap alatt 25 százalékkal csökkentheti fűtési költségeit

Közel nulla

Grafitot a padlóba!

Lépcső a szobából a teraszra? Minek?

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Energiapazarló és rosszul fűtött házakban élünk - A célzott támogatások ösztönzik leginkább az energiahatékonyságot

A cseh piacon erősít az Austrotherm

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkenthetjük fűtési költségeinket

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Hőszigeteljünk! De hogyan? A leggyakoribb kérdések és válaszok a hőszigetelésről - Letölthető segédlettel és útmutatóval

Így csökkentheti rezsiköltségeit állami pénzből

Vásárlási listák
További vásárlási listák