Hirdetés

Mindent egyben!

Sok családi ház építésénél felmerül a gond, hogy a kiválasztott építőanyag milyen szigetelő, párazáró, illetve burkoló anyaggal legyen bevonva, lefedve, hogy elérjük a kívánt hő- és hangszigetelő hatást.

A gondosan kiválasztott anyagok jó és rossz tulajdonságai legtöbbször kiegyenlítik egymást. Ezután jöhet az építési fázis. Ilyen esetekben a gyakorlat azt mutatja, hogy az összes réteg kivitelezése sokszor több hónapig is eltarthat. Akinek fontos szempont a gyorsaság, segítség lehet a gyorsház technológia. Az építkezési telken a ház összerakása valóban látványosan gyors, azonban ha kiszámoljuk az időt a megrendeléstől a szerkezetkész állapotig, ebben az esetben is több hónap telhet el.

Építkezni, de mennyi idő alatt?

Teszi fel magának joggal a kérdést minden laikus építkező, hiszen ez egy olyan vállalkozás, amikor bizton állíthatjuk, hogy az idő pénz. Megoldást nyújthat erre egy igen új, egyedülálló technológia, amely visszanyúl az ősi és abszolút természetes építőanyagokhoz úgy, hogy egyúttal modern és élvonalbeli az új trendek tekintetében. Ez az ISB építési rendszer, amelynek egyszerűsége, hogy három, a világ szinte minden táján elérhető anyagból készül: gipsz, kőzetgyapot és beton. A gyártási folyamat kézi erővel, munkagépek nélkül történik. Egy építési elem elkészítése nem több mint 20-25 perc, amely 1-2 nap száradás után már rögtön be is építhető a helyszínen. A kivitelezési folyamat az összes eddigi építkezési technológiánál gyorsabban elsajátítható. Ilyen paraméterekkel egy 100 m2-es családi ház akár két hét alatt is szerkezetkész lehet.

isb1_copy

A „Mindent egyben” technológia

A helyszínen összeragasztott, vasalt és kibetonozott falak – amellyel 10 centiméter, de akár 40 centiméter vastagságot is elérhetünk – könnyű szerkezetesek, tűzállók, hő- és hangszigeteltek, páraáteresztők, felület készek és földrengésállók.

Miért könnyűszerkezet?

A könnyűszerkezet gyors építhetősége mellett megoldást nyújt emelet, illetve tetőterek ráépítéséhez. A vassal megszerelt és betonnal kiöntött zsaluelemek jobb teherbírást és szilárdságot biztosítanak a tégla alapú építési módszereknél. Az ISB zsaluelem kibetonozva körülbelül 60 százalékkal könnyebb a hagyományos téglánál.

isb2_copy

Tűz elleni védelem

A tűzállóság nem csak a házépítők nyugalmát szolgálja, hanem egyes esetekben alapvető követelmény, hogy egy esetleges tűz esetén a lángok ne terjedjenek tovább a többi helységekre. Az ISB építőelemeket, legyen akár homlokzati, akár választófal, kívülről és belülről is kőzetgyapot réteg határolja. Ez teszi lehetővé, hogy a fa, a polisztirol, vagy más könnyűszerkezettel szemben abszolút tűzállók. Családi házakon kívül alkalmasak tűz gátló falak, vagy irodaházak építésére is.

Hőszigetelés és pára

Ha új otthont építünk magunknak, vagy akár csak felújítunk, akkor is mondhatjuk, hogy a mai fűtésszámlák és költséghatékony energiaháztartások mellett a hőszigetelés egy nagyon fontos tényező. Egy 20 centiméteres fal már kiváltja a 30 centiméter vastag téglát a hozzá tartozó 10 centiméteres szigetelő rétegekkel.
A passzívház fogalom manapság igen elterjedt lett. Lényege nemcsak az, hogy a ház falai olyan jól szigeteltek, hogy nem engedik ki a hőt, vagy be a hideget, de olyan szellőzés rendszerrel vannak ellátva, ami minimalizálja a ház fűtési igényét. A lélegző falak nem igényelnek drága szellőző rendszereket. A passzívház követelményeit a 35 centiméter vastagságú ISB fal is tudja és a bemutatott technológia esetében a kőzetgyapot és a gipsz ingyen dolgozik a gépek helyett.

isb3_copy

Földrengésállóság

isbA hazai viszonylatban még nem alapfeltétel, azonban az új EU szabványok már Magyarországon is kötelezővé fogják tenni a házak földmozgás ellenállóságát, amire minden más építési technológiának is fel kell majd készülnie. A közelmúlt szélviharai, esőzései és árvizei mellett az árvíz és földrengésállóság nem elhanyagolható szempont.

A feltalálók szerint az új építési technológiának köszönhetően a bemutatott falszerkezetet minden olyan tulajdonság jellemzi, ami fontos egy ház építése esetében. Ha többet szeretne megtudni a technológiáról, vagy a készülő referencia házakról látogassa meg a www.isbhaz.hu weboldalt.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Nyáron is fontos a hőszigetelés

Hajlamosak vagyunk a hőszigeteléssel kapcsolatban csak a téli fűtési szezonra koncentrálni, amikor az elsődleges célunk az, hogy a szigetelőrendszer és a nyílászárók ne engedjék ki a benti meleget. Pedig a nyári kánikulában sem csak a ventilátorok és légkondicionálók használatával enyhíthetjük a hőséget.

A tetőfelújítás új korszaka: szarufa fölötti szigetelés Isotec panellel

Nem mindegy, hogy a régi tető szigetelését milyen minőségben, mennyi idő alatt és milyen hibázási lehetőségek mellett végeztetjük el. A későbbi bosszankodás esélyét csökkenti nullára az Isotec tetőszigetelő panel.

Meleg zokni a ház láb(azat)ára

Az épületenergetikai szabályozás változása minden szerkezetet érint, nem csak a külső falakat vagy a tetőt. A célunk ugyanis az, hogy a termikus burok egyenletesen vegye körbe épületünket, nem maradjon szigeteletlenül semelyik része sem.

4 + 1 tipp az egészséges lakóklímáért a nyári hőségben

A vírushelyzet enyhülésének ellenére valószínű, hogy az eddig megszokottaktól eltérően az idei nyáron többen, több időt töltenek majd otthonaikban, zárt térben. Éppen ezért érdemes tehát odafigyelnünk életterünk klímájára.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Homlokzati hőszigetelés – tavaszi akciós hőszigetelő lemezek

A tavasz indító munkák elősegítésére az Austrotherm Kft. április 30-ig kedvezményes akciót hirdet az Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezekre.