Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Mindent egyben!

Sok családi ház építésénél felmerül a gond, hogy a kiválasztott építőanyag milyen szigetelő, párazáró, illetve burkoló anyaggal legyen bevonva, lefedve, hogy elérjük a kívánt hő- és hangszigetelő hatást.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A gondosan kiválasztott anyagok jó és rossz tulajdonságai legtöbbször kiegyenlítik egymást. Ezután jöhet az építési fázis. Ilyen esetekben a gyakorlat azt mutatja, hogy az összes réteg kivitelezése sokszor több hónapig is eltarthat. Akinek fontos szempont a gyorsaság, segítség lehet a gyorsház technológia. Az építkezési telken a ház összerakása valóban látványosan gyors, azonban ha kiszámoljuk az időt a megrendeléstől a szerkezetkész állapotig, ebben az esetben is több hónap telhet el.

Építkezni, de mennyi idő alatt?

Teszi fel magának joggal a kérdést minden laikus építkező, hiszen ez egy olyan vállalkozás, amikor bizton állíthatjuk, hogy az idő pénz. Megoldást nyújthat erre egy igen új, egyedülálló technológia, amely visszanyúl az ősi és abszolút természetes építőanyagokhoz úgy, hogy egyúttal modern és élvonalbeli az új trendek tekintetében. Ez az ISB építési rendszer, amelynek egyszerűsége, hogy három, a világ szinte minden táján elérhető anyagból készül: gipsz, kőzetgyapot és beton. A gyártási folyamat kézi erővel, munkagépek nélkül történik. Egy építési elem elkészítése nem több mint 20-25 perc, amely 1-2 nap száradás után már rögtön be is építhető a helyszínen. A kivitelezési folyamat az összes eddigi építkezési technológiánál gyorsabban elsajátítható. Ilyen paraméterekkel egy 100 m2-es családi ház akár két hét alatt is szerkezetkész lehet.

isb1_copy

A „Mindent egyben” technológia

A helyszínen összeragasztott, vasalt és kibetonozott falak – amellyel 10 centiméter, de akár 40 centiméter vastagságot is elérhetünk – könnyű szerkezetesek, tűzállók, hő- és hangszigeteltek, páraáteresztők, felület készek és földrengésállók.

Miért könnyűszerkezet?

A könnyűszerkezet gyors építhetősége mellett megoldást nyújt emelet, illetve tetőterek ráépítéséhez. A vassal megszerelt és betonnal kiöntött zsaluelemek jobb teherbírást és szilárdságot biztosítanak a tégla alapú építési módszereknél. Az ISB zsaluelem kibetonozva körülbelül 60 százalékkal könnyebb a hagyományos téglánál.

isb2_copy

Tűz elleni védelem

A tűzállóság nem csak a házépítők nyugalmát szolgálja, hanem egyes esetekben alapvető követelmény, hogy egy esetleges tűz esetén a lángok ne terjedjenek tovább a többi helységekre. Az ISB építőelemeket, legyen akár homlokzati, akár választófal, kívülről és belülről is kőzetgyapot réteg határolja. Ez teszi lehetővé, hogy a fa, a polisztirol, vagy más könnyűszerkezettel szemben abszolút tűzállók. Családi házakon kívül alkalmasak tűz gátló falak, vagy irodaházak építésére is.

Hőszigetelés és pára

Ha új otthont építünk magunknak, vagy akár csak felújítunk, akkor is mondhatjuk, hogy a mai fűtésszámlák és költséghatékony energiaháztartások mellett a hőszigetelés egy nagyon fontos tényező. Egy 20 centiméteres fal már kiváltja a 30 centiméter vastag téglát a hozzá tartozó 10 centiméteres szigetelő rétegekkel.
A passzívház fogalom manapság igen elterjedt lett. Lényege nemcsak az, hogy a ház falai olyan jól szigeteltek, hogy nem engedik ki a hőt, vagy be a hideget, de olyan szellőzés rendszerrel vannak ellátva, ami minimalizálja a ház fűtési igényét. A lélegző falak nem igényelnek drága szellőző rendszereket. A passzívház követelményeit a 35 centiméter vastagságú ISB fal is tudja és a bemutatott technológia esetében a kőzetgyapot és a gipsz ingyen dolgozik a gépek helyett.

isb3_copy

Földrengésállóság

isbA hazai viszonylatban még nem alapfeltétel, azonban az új EU szabványok már Magyarországon is kötelezővé fogják tenni a házak földmozgás ellenállóságát, amire minden más építési technológiának is fel kell majd készülnie. A közelmúlt szélviharai, esőzései és árvizei mellett az árvíz és földrengésállóság nem elhanyagolható szempont.

A feltalálók szerint az új építési technológiának köszönhetően a bemutatott falszerkezetet minden olyan tulajdonság jellemzi, ami fontos egy ház építése esetében. Ha többet szeretne megtudni a technológiáról, vagy a készülő referencia házakról látogassa meg a www.isbhaz.hu weboldalt.

Népszerűek a témában

HRH ablakszigetelés: kevesebb hűtésre / fűtésre, kevesebb por, kevesebb pollen?

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

A fekete zuhanykabinok ikonikus eleme: a black factory

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Mitől különleges a Tornado Ultracsendes WC ?

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

Tippek és tanácsok a panelek energetikai korszerűsítéséhez

Régi családi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

10 + 1 tipp otthonunk sikeres energetikai korszerűsítéséért

Hőszigeteléssel a valódi és tartós rezsicsökkentésért

Rövid- és hosszútávú megoldások az elszálló rezsiköltségek ellen

Közel nulla energiaigényű épület – Így is építhetünk házat az új anyagok használatával

PIR, az új generációs hőszigetelés

Optimális lakóklíma környezetbarát hőszigeteléssel – akár belső oldali hőszigetelésként is

Miértek és hogyanok a hőszigetelésben – Gondolkodjunk rendszerben!

Kell-e szigetelni és hogyan a talajjal érintkező épületszerkezeteket? Kezdjük az alapoknál!

Hozza ki a legtöbbet az ingyenpénzből! Mutatjuk, hogyan