Utólagos hőszigetelés belülről ásványi lapokkal

Az épületek külső homlokzata nem mindig szigetelhető, például műemlék épületek esetén vagy, ha a társasházban a tulajdonosok nem tudnak megegyezni. A belső oldali hőszigetelés viszont számos problémát vet fel. Ezekre a gondokra nyújt megoldást a Multipor ásványi hőszigetelő lap.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

A Multipor hőszigetelő lap ásványi eredetű, de egyúttal szálas anyagtól mentes, és a hőszigetelés új minőségét kínálja: tömör, mégis jó hőszigetelő. Ezen felül a hőszigetelő lapok nem éghetők, alaktartók, nyomásállók és víztaszítók.

Természetes, hogy a modern szigetelő anyag jó hőszigetelő, a Multipor azonban többet is tud ennél. Az ásványi hőszigetelő lap a kiváló hőszigetelő tulajdonsága mellett jó páraáteresztő, és így gondoskodik a természetes, a hőmérséklet és páratartalom szempontjából kiegyensúlyozott beltéri klímáról.

Hővédelem

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok alacsony hővezetési tényezőjüknek köszönhetően nagymértékben javítják a falazat hőátbocsátási tényezőjét. Belső oldali hőszigetelésként alkalmazva kiváló hőszigetelő tulajdonsága révén megnöveli a falazatok felületi hőmérsékletét, ennek köszönhetően csökken a páralecsapódás és így javul a komfortérzet.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

Páratechnika

A hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállásából és kapilláris anyagszerkezetből adódóan a Multipor lapok kiváló páraszabályzó tulajdonságúak, ennek köszönhetően alkalmazásukkal a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg készítése nélkül is elvégezhető. A szigetelni kívánat falszerkezetre teljes felülettel felragasztva megelőzhető, hogy a hőszigetelő lap és a falszerkezet között úgynevezett „bezárt légrések” alakuljanak ki, amelyekben a pára összegyűlhet, és a hideg falfelületen lecsapódhat. A hőszigetelő lapok páraszabályozó tulajdonsága biztosítja, hogy a külső falban a nedvesség hosszú távon se nőjön a megengedett érték fölé.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

Sőt az alapanyagok és a Multipor habarcs lúgos közege megakadályozza a penészgombák elszaporodását.
Így a páraszabályozó szerep megtartása érdekében fontos, hogy a ragasztás és az elsődleges felületképzés a termék páratechnikai tulajdonságaihoz is jól igazodó Multipor habarccsal, a végleges felületképzés (glettelés, festés) pedig kellően páraáteresztő, ásványi alapú anyagokkal történjen.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

Tűzvédelem

A belső oldali hőszigetelés során is nagyon fontos a biztonság. A Multipor hőszigetelő lap tisztán ásványi eredetű anyag, ezért éghető komponenseket nem tartalmaz. Emellett a tűzzel való érintkezése során nem szabadulnak fel káros gázok így külön vizsgálat nélkül is a „nem éghető” (A1) tűzvédelmi osztályba sorolták.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

Alkalmazási terület

A belső oldali hőszigetelés kialakítása csak normál hőmérsékletű és páraterhelésű helyiségekben alkalmazható megoldás, mivel így elkerülhető a túlzott mértékű párának a szerkezetbe történő bejutása.
A tartósan magas páratartalmú, szellőzetlen és nedvességnek kitett helyiségek, mint a mosókonyhák, szigeteletlen vizes pincék utólagos belső oldali kiegészítő szigetelésére nem alkalmazható.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

A hőszigetelő lapok további felhasználási területei

Alulról hűlő födémek, mint mélygarázsok, átjárók, pinceterek fölötti födémek hőszigetelésére ajánlott még a Multipor hőszigetelő lapok használata. Az ásványi hőszigetelő lapok mennyezetre történő ragasztása nem igényel ideiglenes rögzítést.A hőszigetelése kivitelezése hasonlóan történik, mint a belső oldali alkalmazás esetén.

Forrás: Xella

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Így csökkentheti rezsiköltségeit állami pénzből

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Homlokzati hőszigetelés kőzetgyapottal – Miért válasszunk kőzetgyapot termékeket?

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

A lakosság a legnagyobb energiafogyasztó

Hőszigetelés centikben, számokban és forintokban

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Most éri meg igazán szigetelni - Az állami lakásfelújítási programmal akár egy nap alatt 25 százalékkal csökkentheti fűtési költségeit

Energiapazarló és rosszul fűtött házakban élünk - A célzott támogatások ösztönzik leginkább az energiahatékonyságot

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

A cseh piacon erősít az Austrotherm

Nem szeretnénk mindent hallani… - Hatékony zajcsökkentés hangcsillapított szennyvízvezetékkel

Vásárlási listák
További vásárlási listák