Hirdetés

Utólagos hőszigetelés belülről ásványi lapokkal

Az épületek külső homlokzata nem mindig szigetelhető, például műemlék épületek esetén vagy, ha a társasházban a tulajdonosok nem tudnak megegyezni. A belső oldali hőszigetelés viszont számos problémát vet fel. Ezekre a gondokra nyújt megoldást a Multipor ásványi hőszigetelő lap.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

A Multipor hőszigetelő lap ásványi eredetű, de egyúttal szálas anyagtól mentes, és a hőszigetelés új minőségét kínálja: tömör, mégis jó hőszigetelő. Ezen felül a hőszigetelő lapok nem éghetők, alaktartók, nyomásállók és víztaszítók.

Természetes, hogy a modern szigetelő anyag jó hőszigetelő, a Multipor azonban többet is tud ennél. Az ásványi hőszigetelő lap a kiváló hőszigetelő tulajdonsága mellett jó páraáteresztő, és így gondoskodik a természetes, a hőmérséklet és páratartalom szempontjából kiegyensúlyozott beltéri klímáról.

Hővédelem

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok alacsony hővezetési tényezőjüknek köszönhetően nagymértékben javítják a falazat hőátbocsátási tényezőjét. Belső oldali hőszigetelésként alkalmazva kiváló hőszigetelő tulajdonsága révén megnöveli a falazatok felületi hőmérsékletét, ennek köszönhetően csökken a páralecsapódás és így javul a komfortérzet.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

Páratechnika

A hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállásából és kapilláris anyagszerkezetből adódóan a Multipor lapok kiváló páraszabályzó tulajdonságúak, ennek köszönhetően alkalmazásukkal a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg készítése nélkül is elvégezhető. A szigetelni kívánat falszerkezetre teljes felülettel felragasztva megelőzhető, hogy a hőszigetelő lap és a falszerkezet között úgynevezett „bezárt légrések” alakuljanak ki, amelyekben a pára összegyűlhet, és a hideg falfelületen lecsapódhat. A hőszigetelő lapok páraszabályozó tulajdonsága biztosítja, hogy a külső falban a nedvesség hosszú távon se nőjön a megengedett érték fölé.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

Sőt az alapanyagok és a Multipor habarcs lúgos közege megakadályozza a penészgombák elszaporodását.
Így a páraszabályozó szerep megtartása érdekében fontos, hogy a ragasztás és az elsődleges felületképzés a termék páratechnikai tulajdonságaihoz is jól igazodó Multipor habarccsal, a végleges felületképzés (glettelés, festés) pedig kellően páraáteresztő, ásványi alapú anyagokkal történjen.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

Tűzvédelem

A belső oldali hőszigetelés során is nagyon fontos a biztonság. A Multipor hőszigetelő lap tisztán ásványi eredetű anyag, ezért éghető komponenseket nem tartalmaz. Emellett a tűzzel való érintkezése során nem szabadulnak fel káros gázok így külön vizsgálat nélkül is a „nem éghető” (A1) tűzvédelmi osztályba sorolták.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

Alkalmazási terület

A belső oldali hőszigetelés kialakítása csak normál hőmérsékletű és páraterhelésű helyiségekben alkalmazható megoldás, mivel így elkerülhető a túlzott mértékű párának a szerkezetbe történő bejutása.
A tartósan magas páratartalmú, szellőzetlen és nedvességnek kitett helyiségek, mint a mosókonyhák, szigeteletlen vizes pincék utólagos belső oldali kiegészítő szigetelésére nem alkalmazható.

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

A hőszigetelő lapok további felhasználási területei

Alulról hűlő födémek, mint mélygarázsok, átjárók, pinceterek fölötti födémek hőszigetelésére ajánlott még a Multipor hőszigetelő lapok használata. Az ásványi hőszigetelő lapok mennyezetre történő ragasztása nem igényel ideiglenes rögzítést.A hőszigetelése kivitelezése hasonlóan történik, mint a belső oldali alkalmazás esetén.

Forrás: Xella

Utólagos hőszigetelés belülről Multipor ásványi lapokkal

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

A 2021. január 1-je után új építésű lakóépületek esetén előírt közel nulla energiafelhasználás eléréséhez a hőszigetelési vastagságoknak elkerülhetetlenül növekednie kell. Ez tény és szakemberek évek óta figyelmeztetnek a közeledő változásra. Tévedés viszont, hogy ez csak az építési költségek komoly emelkedésével lehetséges.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Nyáron is fontos a hőszigetelés

Hajlamosak vagyunk a hőszigeteléssel kapcsolatban csak a téli fűtési szezonra koncentrálni, amikor az elsődleges célunk az, hogy a szigetelőrendszer és a nyílászárók ne engedjék ki a benti meleget. Pedig a nyári kánikulában sem csak a ventilátorok és légkondicionálók használatával enyhíthetjük a hőséget.

A tetőfelújítás új korszaka: szarufa fölötti szigetelés Isotec panellel

Nem mindegy, hogy a régi tető szigetelését milyen minőségben, mennyi idő alatt és milyen hibázási lehetőségek mellett végeztetjük el. A későbbi bosszankodás esélyét csökkenti nullára az Isotec tetőszigetelő panel.

Meleg zokni a ház láb(azat)ára

Az épületenergetikai szabályozás változása minden szerkezetet érint, nem csak a külső falakat vagy a tetőt. A célunk ugyanis az, hogy a termikus burok egyenletesen vegye körbe épületünket, nem maradjon szigeteletlenül semelyik része sem.