Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Hőszigetelő anyag választás: miért jó az ISOTEX?

Többek között gyors kivitelezést, fenntartható anyaghasználatot és nagyfokú ellenállóképességet kínál többek között az ISOTEX, mellyel érdemes most közelebbről is megismerkedni.

Homogén szigetelőanyag réteg

A kutatás és az innováció az ISOTEX-et egy új blokk-modell fejlesztéséhez és megvalósításához segítette, mellyel erősen javult a hőszigetelési teljesítmény, valamint a 45%-kal megnövelt teherbírás szempontjából. Műszaki szempontból az új blokkokat 3 helyett 2 bordával tervezték, így sokkal folyamatosabb és homogénebb szigetelőanyag-réteget kapunk. A fentiek kézzelfogható megerősítése az eredményeinkből származó legmagasabb osztályú minősítések.

Páraáteresztő képesség

Az ISOTEX blokkok fa-betonból készülnek, mely nagyon alacsony ellenállást biztosít a páraáteresztéssel szemben (μ = 5,9). A blokk két falát összekötő bordákon keresztül preferenciális sávok alakulnak ki, melyeken a pára áthalad. Ezekben a bordákban nincs beton és szigetelés, melyek ellenállási értékei a pára áthaladásával szemben sokkal magasabbak, mint a fa-betoné. Ez a sajátosság hozzájárul a szerkezet hőhídjainak teljes hiányához és a megfelelő légcseréhez, mellyel meggátolja a kondenzáció és a penész kialakulását.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Kiváló zajszigetelés

Az akusztikai szigetelés nagyon fontos a lakókomfort szempontjából. Ezért az ISOTEX olyan termékeket és műszaki megoldásokat kínál külső és belső falakhoz, födémekhez és tetőkhöz, melyek kifejezetten avantgárd módon szigetelik a környezetet a zajoktól.

Tűzállóság

A tűzállóság az egyik legfontosabb szempont az épületek esetében, amelyet komolyan figyelembe kell venni a tervezési fázisban és a házvásárláskor is. A különböző építési technológiák között vannak olyanok, melyek a „természetesnek és könnyűnek” definiált sajátosságaik miatt triviális elektromos rövidzárlatok vagy helytelenül kivitelezett kémények miatt hamar hamuvá váltak.

Kész ház Isotex-szel építve

Nagyfokú ellenállóság a rovarokkal, kártevőkkel szemben

Az ásványosított fa-beton két kiváló építőanyag, a fa és a cement kombinációjának eredménye. A fa ásványosodása az őrölt fa, víz, cement és természetes ásványi anyagok keveredésének eredménye, amely lehetővé teszi, hogy a fa elveszítse szerves tulajdonságait, így ellenállóvá válik, ezért a külső tényezők, mint például rovarok, kártevők vagy penészgombák által támadhatatlanná lesz.

Kiváló teherhordó szerkezet szeizmikus területeken is

Az ISOTEX fa-beton blokkokat szárazon rakják le, így kiküszöbölve a habarcs használata által okozott különféle kellemetlenségeket, ezt követően betonnal töltik fel, végül pedig függőleges és vízszintes megerősítést helyeznek beléjük, így biztosítva a kiváló tartószerkezetet.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Gyors kivitelezés

Az ISOTEX fa-beton blokkokat szárazon fektetik le. A könnyű mozgathatóság hihetetlen gyorsaságot és precizitást tesz lehetővé a kivitelezésben, mellyel fenntartható, kiváló hő- és hangszigeteléssel és tűzállósággal rendelkező, stabil épületet biztosítva. Köszönhetően kiváló megmunkálhatóságának a blokkok darabolása, marása hatékony, a kész falak rögzítés szempontjából – bútorok, műszaki egységek – nagyon praktikusak.

Épülő ház Isotexből

Fenntartható anyaghasználat

A fenntartható építészet és az ökológia alapvető szempontok az ISOTEX számára. Termékeit a fenntartható építés elvei szerint fejleszti: természetes alapanyagok és minőség, valamint alacsony ökológiai hatású gyártási folyamat. Így olyan termékekhez jutnak az ügyfelek, melyek elősegítik az energiatakarékosságot és javítják az életminőséget, csökkentik a zajszennyezést, valamint a házak belső mikroklímájára és ezáltal az emberi egészségre káros páralecsapódás és penész kialakulását.

Különleges megerősítések = robbánbiztos szerkezet

Az épületek és a bennük élő emberek biztonságát szem előtt tartva Prof. Claudio Ceccoli (Bolognai Egyetem Építőmérnöki Tanszék) az épületek robbanásbiztosságát és a robbanásbiztosságot vizsgáló Ing. Gilberto Dallavalle-val együttműködve kimutatta, hogy robbanás esetén még akkor sem omlik össze az ISOTEX épület, ha egy közbenső emelet két sarokfala hiányzik, mivel a blokkokban található, a födémek megfelelő szegélyeihez csatlakozó függőleges és vízszintes megerősítések rendszere biztosítja a felsőbb és a robbanás által érintettnél alacsonyabb emeletek épségét.

Épülő ház Isotexből

Kiváló tartószerkezet

Az ISOTEX fa-beton blokkokat szárazon rakják le (így kiküszöbölve a habarcs használata által okozott különböző problémákat), majd betonnal töltik fel, így biztosítva a kiváló teherhordó szerkezetet. A szerkezeti jellemzők lehetővé teszik az első és második kategóriájú, erősen szeizmikus területeken történő felhasználást.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Népszerűek a témában

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Ezt a szolgáltatást minden kivitelezőnek ismernie kell! A Wienerberger „Első sor” megoldása az, amire minden építtető vágyott, még ha eddig nem is tudott róla

Közel nulla energiaigényű épület – Így is építhetünk házat az új anyagok használatával

Ez is érdekelhet

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

A fekete zuhanykabinok ikonikus eleme: a black factory

A külső textilárnyékolók Fixscreen-rendszerével új dimenzió kezdődött az árnyékolásban

Napsütötte terasz, erkély? Nem hiányozhat a napellenző!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Homlokzati hőszigetelő rendszerek felújítása

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Így ne legyen rémálom az építkezés: Álomház okosan

Kényelmes, költséghatékony és korszerű építkezés fehér téglával

Felére csökkenhet a falak építésének ideje ezzel a technológiával - Nemcsak időt, de pénzt és vizet is spórolhat, aki így épít

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Előregyártott hűtő-fűtő rendszer: klímafödém

Családi ház építése környezettudatosan és fenntartható módon

Szorult helyzetben - Hatékony hőszigetelés kis vastagságban

Olcsó és gyors is? Pénzügyileg is jó megoldás lehet a gyorsház

Ha jól csináljuk, rengeteget spórolhatunk a szigeteléssel – 5 szigetelési hiba, melyeket mindenképpen kerüljünk el!

Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát építi fel Hejőpapin a Wienerberger