10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

A költséghatékony, fenntartható és természeti károknak ellenálló építkezést kínáló ISOTEX legelőnyösebb tulajdonságai.

Termikus tehetetlenség

A kutatás és az innováció az ISOTEX-et egy új blokk-modell fejlesztéséhez és megvalósításához segítette, mellyel erősen javult a hőszigetelési teljesítmény, valamint a 45%-kal megnövelt teherbírás szempontjából. Műszaki szempontból az új blokkokat 3 helyett 2 bordával tervezték, így sokkal folyamatosabb és homogénebb szigetelőanyag-réteget kapunk. A fentiek kézzelfogható megerősítése az eredményeinkből származó legmagasabb osztályú minősítések.

Páraáteresztő képesség

Az ISOTEX blokkok fa-betonból készülnek, mely nagyon alacsony ellenállást biztosít a páraáteresztéssel szemben (μ = 5,9). A blokk két falát összekötő bordákon keresztül preferenciális sávok alakulnak ki, melyeken a pára áthalad. Ezekben a bordákban nincs beton és szigetelés, melyek ellenállási értékei a pára áthaladásával szemben sokkal magasabbak, mint a fa-betoné. Ez a sajátosság hozzájárul a szerkezet hőhídjainak teljes hiányához és a megfelelő légcseréhez, mellyel meggátolja a kondenzáció és a penész kialakulását.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Zajszigetelés

Az akusztikai szigetelés nagyon fontos a lakókomfort szempontjából. Ezért az ISOTEX olyan termékeket és műszaki megoldásokat kínál külső és belső falakhoz, födémekhez és tetőkhöz, melyek kifejezetten avantgárd módon szigetelik a környezetet a zajoktól.

Tűzálló

A tűzállóság az egyik legfontosabb szempont az épületek esetében, amelyet komolyan figyelembe kell venni a tervezési fázisban és a házvásárláskor is. A különböző építési technológiák között vannak olyanok, melyek a „természetesnek és könnyűnek” definiált sajátosságaik miatt triviális elektromos rövidzárlatok vagy helytelenül kivitelezett kémények miatt hamar hamuvá váltak.

Kész ház Isotex-szel építve

Ellenálló

Az ásványosított fa-beton két kiváló építőanyag, a fa és a cement kombinációjának eredménye. A fa ásványosodása az őrölt fa, víz, cement és természetes ásványi anyagok keveredésének eredménye, amely lehetővé teszi, hogy a fa elveszítse szerves tulajdonságait, így ellenállóvá válik, ezért a külső tényezők, mint például rovarok, kártevők vagy penészgombák által támadhatatlanná lesz.

Gyors kivitelezés

Az ISOTEX fa-beton blokkokat szárazon rakják le, így kiküszöbölve a habarcs használata által okozott különféle kellemetlenségeket, ezt követően betonnal töltik fel, végül pedig függőleges és vízszintes megerősítést helyeznek beléjük, így biztosítva a kiváló tartószerkezetet.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Költségcsökkentés

Az ISOTEX fa-beton blokkokat szárazon fektetik le. A könnyű mozgathatóság hihetetlen gyorsaságot és precizitást tesz lehetővé a kivitelezésben, mellyel fenntartható, kiváló hő- és hangszigeteléssel és tűzállósággal rendelkező, stabil épületet biztosítva. Köszönhetően kiváló megmunkálhatóságának a blokkok darabolása, marása hatékony, a kész falak rögzítés szempontjából – bútorok, műszaki egységek – nagyon praktikusak.

Épülő ház Isotexből

Fenntartható épület

A fenntartható építészet és az ökológia alapvető szempontok az ISOTEX számára. Termékeit a fenntartható építés elvei szerint fejleszti: természetes alapanyagok és minőség, valamint alacsony ökológiai hatású gyártási folyamat. Így olyan termékekhez jutnak az ügyfelek, melyek elősegítik az energiatakarékosságot és javítják az életminőséget, csökkentik a zajszennyezést, valamint a házak belső mikroklímájára és ezáltal az emberi egészségre káros páralecsapódás és penész kialakulását.

Robbanásálló

Az épületek és a bennük élő emberek biztonságát szem előtt tartva Prof. Claudio Ceccoli (Bolognai Egyetem Építőmérnöki Tanszék) az épületek robbanásbiztosságát és a robbanásbiztosságot vizsgáló Ing. Gilberto Dallavalle-val együttműködve kimutatta, hogy robbanás esetén még akkor sem omlik össze az ISOTEX épület, ha egy közbenső emelet két sarokfala hiányzik, mivel a blokkokban található, a födémek megfelelő szegélyeihez csatlakozó függőleges és vízszintes megerősítések rendszere biztosítja a felsőbb és a robbanás által érintettnél alacsonyabb emeletek épségét.

Épülő ház Isotexből

Földrengésálló

Az ISOTEX fa-beton blokkokat szárazon rakják le (így kiküszöbölve a habarcs használata által okozott különböző problémákat), majd betonnal töltik fel, így biztosítva a kiváló teherhordó szerkezetet. A szerkezeti jellemzők lehetővé teszik az első és második kategóriájú, erősen szeizmikus területeken történő felhasználást.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

 | 
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Hetek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Masszív épületszerkezet költséghatékonyan, rekordidő alatt - Ytong Vasalt Pallós építési rendszer

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Homlokzati hőszigetelés kőzetgyapottal – Miért válasszunk kőzetgyapot termékeket?

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Családiház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

A lakosság a legnagyobb energiafogyasztó

Megéri szigetelni: mutatjuk, mennyivel drágábban adható el egy korszerűsített családi ház

Folytatódik a telephelyfejlesztés az Austrotherm-nél: új, komplett csomagoló gépsort üzemeltek be Szekszárdon

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Valósággá válik minden építtető álma, a gyors és stresszmentes építkezés

Vásárlási listák
További vásárlási listák