Hirdetés

Könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

A gyorsan változó gazdasági környezethez gyorsan kell alkalmazkodni, a szükséges beruházás pedig minél olcsóbb legyen. A Lindab könnyűszerkezetes kisépület-rendszerével (SBS) gyorsan és gazdaságosan lehet fölépíteni kisüzemet, raktárt, boltot vagy épp terménytárolót.

A vállalkozások életében gyakran előfordul, hogy új épületre van szükség, méghozzá, ha lehet rögtön. Ha nem is azonnal, de gyorsan lehet fölépíteni a könnyűszerkezetes épületeket. Ilyen megoldást nyújt a Lindab SBS épület (Small Building System, kisépület-rendszer). Számos kész terv van, ez egyrészt csökkenti a költségeket, másrészt az engedélyeztetése is gyorsabb. A csavarozásos technológiának köszönhetően gyorsan és az időjárástól függetlenül készülhet az épület, ezek a tények pedig megint csak a költségek csökkenéséhez vezetek.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

Mire lehet használni a könnyűszerkezetes épületet?
A mezőgazdaságban zsákos vagy ömlesztett termények tárolásra, gépek, szerszámok tárolására használható a könnyűszerkezetes épület. De építhető belőle élelmiszer feldolgozóüzem vagy iroda, szociális helyiség is. A nagy mezőgazdasági gépek, berendezések tárolására is ajánlott az SBS-sel készült ház.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

Az ipar területén raktárnak, feldolgozóüzemnek, kisebb szerelőműhelynek, a nagyobb csarnok mellé technológiai épületnek, gépészeti épületnek, irodának, portának vagy épp bemutatóteremnek, oktatási épületnek szokták használni a könnyűszerkezetes épületeket. De az üzemhez kapcsolódó szociális épület is kialakítható belőle.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

A kereskedelem és szolgáltatás területén is számos felhasználási módja van a könnyűszerkezetes épületnek. Bolt, üzlet és a hozzá kapcsolódó raktár vagy épp iroda, oktatóközpont, bemutató terem is gyorsan felépíthető a Linbad SBS-ből.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

Az építőelemek

A szigeteletlen könnyűszerkezetes épület esetében a tető lehet cserepeslemez vagy trapézlemez, a fal pedig trapézlemez. Szigetelt változatban a tető és fal is szerelt réteges szendvicsszerkezet, amely trapézlemezből és az alapváltozatban 15 centiméteres üveggyapotból áll. A cserepeslemezek 21-féle színben kaphatók, a trapézlemezek 18-ban, így a cég színvilágának és a saját ízlésünknek leginkább megfelelő, esztétikus épület valósítható meg. Az építést ajánlott a Lindab minősített partnereivel végeztetni.

Modellépületek, ötletek, lehetőségek

Különböző felhasználási módokra készült néhány Lindab SBS példa, terv, amelyek szemléltetik, hogy például egy-egy kívánt feladathoz  milyen méretek, nyílászárók, szigetelési igény és színvilág illeszkedhet. A modellépületek 3D-s látványtervekkel, alaprajzzal, metszetrajzzal, valamint a homlokzatokkal és a jelenlegi Lindab ajánlat szerinti tájékoztató árral tekinthetők át.

A mintaépületek itt megtekinthetők

Könnyűszerkezetes épületek ára

Az épület anyagai: váz, tető- és falburkolat, tartozékok, ereszcsatorna – valamit a hozzá kapcsolódó szolgáltatások ÉME, TMI, statikai igazolás, szerelési tervek – ára 50 és 260 négyzetméter közötti alapterületű  

  • szigetelés nélküli épületek esetében 20–30 ezer forint (+ áfa),
  • a hőszigetelt könnyűszerkezetes épület anyagára 30–40 ezer forint (+ áfa).

A pontos ár függ az ajtók, ablakok számától és méretétől, valamint az ereszcsatorna kialakításától.

Ezek az árak nem tartalmazzák: az építési engedélyezési dokumentációt, a szerelési, kivitelezési díjat és az alapozási, épületgépészeti költségeket.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

A gyártó most ingyen biztosítja a tervrajzokat, a 3D-s látványterveket, alaprajzokat, metszeteket, a szerelési, helyszíni összeállítási rajzokat és a csomópontokat. A Lindab munkatársai szakmai tanácsokkal végig kíséri az építés folyamatát a tervezéstől a megvalósításig.

További részletek, árak és referenciák a www.lindab.hu/SBS weboldalon!

Forrás: Lindab

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Nulla energiafelhasználású épület a Construma 2012 kiállításon

A tavaszi Construma 2012 nemzetközi építőipari kiállításon a Magyar Készház Szövetség (Makész) kiállító tagjai nulla energiafelhasználású házat építenek föl.

Készház – kulcsrakész otthon borítékolva

Energiatakarékos, környezetbarát és gyorsan elkészül. Azoknak ajánlott, akiknek fontosak ezek a szempontok, nyitottak az új felé és képesek elrugaszkodni a megszokott dolgoktól.

Energiatermelő készház

Gondolnánk-e hogy létezik olyan lakóház, mégpedig készház, amely 0 forintos rezsiköltséggel üzemeltethető? A válasz: igen, létezik. Sőt, ez a ház még energiát is termel, amit a tulajdonos akár értékesíthet is.

Magán- és középületek, üzemek, raktárak könnyűszerkezetes technológiával

Legyen szó műhelyről, kerti tárolóról, garázsról vagy épp egy kisvállalkozás számára épített üzemről, raktárról, boltról, ha gyorsan szeretnénk tartós és szép házat, akkor a könnyűszerkezetes épület jelentheti a megoldást.

Mit kell tudnunk a mobilházról?

Míg a mobilházakat korábban nyaralónak, illetve hétvégi háznak tervezték, ma már az igények bővülésével az újabb modellek alkalmasak egész éves használatra, lakhatási célokra is.

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Trapézlemez, modern és költséghatékony megoldás tetőfedésre, raktár- és csarnoképítésre

Napjainkban az ipar, mezőgazdaság, gyártás, raktározás területén - világviszonylatban és hazánkban is - megfigyelhető nagyütemű fejlődés. Ez szükségessé teszi az olyan építési módok kifejlesztését, amelyek alkalmazásával csekély idő esik ki a termelésből, pénztermelésből. E célból fejlesztették ki a szárazépítészet egyik fontos képviselőjét, az acél trapézlemezt, mint építési terméket és a beépítéséhez kapcsolódó építési, szerelési technológiát.