Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

A gyorsan változó gazdasági környezethez gyorsan kell alkalmazkodni, a szükséges beruházás pedig minél olcsóbb legyen. A Lindab könnyűszerkezetes kisépület-rendszerével (SBS) gyorsan és gazdaságosan lehet fölépíteni kisüzemet, raktárt, boltot vagy épp terménytárolót.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A vállalkozások életében gyakran előfordul, hogy új épületre van szükség, méghozzá, ha lehet rögtön. Ha nem is azonnal, de gyorsan lehet fölépíteni a könnyűszerkezetes épületeket. Ilyen megoldást nyújt a Lindab SBS épület (Small Building System, kisépület-rendszer). Számos kész terv van, ez egyrészt csökkenti a költségeket, másrészt az engedélyeztetése is gyorsabb. A csavarozásos technológiának köszönhetően gyorsan és az időjárástól függetlenül készülhet az épület, ezek a tények pedig megint csak a költségek csökkenéséhez vezetek.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

Mire lehet használni a könnyűszerkezetes épületet?
A mezőgazdaságban zsákos vagy ömlesztett termények tárolásra, gépek, szerszámok tárolására használható a könnyűszerkezetes épület. De építhető belőle élelmiszer feldolgozóüzem vagy iroda, szociális helyiség is. A nagy mezőgazdasági gépek, berendezések tárolására is ajánlott az SBS-sel készült ház.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

Az ipar területén raktárnak, feldolgozóüzemnek, kisebb szerelőműhelynek, a nagyobb csarnok mellé technológiai épületnek, gépészeti épületnek, irodának, portának vagy épp bemutatóteremnek, oktatási épületnek szokták használni a könnyűszerkezetes épületeket. De az üzemhez kapcsolódó szociális épület is kialakítható belőle.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

A kereskedelem és szolgáltatás területén is számos felhasználási módja van a könnyűszerkezetes épületnek. Bolt, üzlet és a hozzá kapcsolódó raktár vagy épp iroda, oktatóközpont, bemutató terem is gyorsan felépíthető a Linbad SBS-ből.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

Az építőelemek

A szigeteletlen könnyűszerkezetes épület esetében a tető lehet cserepeslemez vagy trapézlemez, a fal pedig trapézlemez. Szigetelt változatban a tető és fal is szerelt réteges szendvicsszerkezet, amely trapézlemezből és az alapváltozatban 15 centiméteres üveggyapotból áll. A cserepeslemezek 21-féle színben kaphatók, a trapézlemezek 18-ban, így a cég színvilágának és a saját ízlésünknek leginkább megfelelő, esztétikus épület valósítható meg. Az építést ajánlott a Lindab minősített partnereivel végeztetni.

Modellépületek, ötletek, lehetőségek

Különböző felhasználási módokra készült néhány Lindab SBS példa, terv, amelyek szemléltetik, hogy például egy-egy kívánt feladathoz  milyen méretek, nyílászárók, szigetelési igény és színvilág illeszkedhet. A modellépületek 3D-s látványtervekkel, alaprajzzal, metszetrajzzal, valamint a homlokzatokkal és a jelenlegi Lindab ajánlat szerinti tájékoztató árral tekinthetők át.

A mintaépületek itt megtekinthetők

Könnyűszerkezetes épületek ára

Az épület anyagai: váz, tető- és falburkolat, tartozékok, ereszcsatorna – valamit a hozzá kapcsolódó szolgáltatások ÉME, TMI, statikai igazolás, szerelési tervek – ára 50 és 260 négyzetméter közötti alapterületű  

  • szigetelés nélküli épületek esetében 20–30 ezer forint (+ áfa),
  • a hőszigetelt könnyűszerkezetes épület anyagára 30–40 ezer forint (+ áfa).

A pontos ár függ az ajtók, ablakok számától és méretétől, valamint az ereszcsatorna kialakításától.

Ezek az árak nem tartalmazzák: az építési engedélyezési dokumentációt, a szerelési, kivitelezési díjat és az alapozási, épületgépészeti költségeket.

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

A gyártó most ingyen biztosítja a tervrajzokat, a 3D-s látványterveket, alaprajzokat, metszeteket, a szerelési, helyszíni összeállítási rajzokat és a csomópontokat. A Lindab munkatársai szakmai tanácsokkal végig kíséri az építés folyamatát a tervezéstől a megvalósításig.

További részletek, árak és referenciák a www.lindab.hu/SBS weboldalon!

Forrás: Lindab

Lindab SBS könnyűszerkezetes üzlet, raktár, tároló

Népszerűek a témában

Régi családi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen