Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Modern és minimalista enteriőrök látványos beltéri ajtói – típusok, felületek, anyagok

Miképpen alakítja egy különleges megjelenésű beltéri ajtó az adott helyiség látványát, sílusát? Hogyan válasszuk ki a gazdag kínálatból az adott helyiséghez illő beltéri ajtót? Melyik lesz a leginkább esztétikus, egyben praktikus ajtó otthonunkba? Bemutatjuk a legfrissebb ajtó trendeket és válaszokat adunk a kérdésekre is.

Nagyvonalú megjelenés, szellős terek üvegajtókkal

A legújabb trend szerint olyan helyiségek is kaphatnak üvegajtót, melyek korábban tiltólistán szerepeltek ebből a szempontból. A fürdő-, illetve mellékhelyiségek, wc, mosdó, gardrób tabunak számítottak, ha az üvegajtó, mint lehetőség szóba került. Egyrészt sokat számít, hogy ezek a helyiségek hol találhatók. Például a hálószobából nyíló fürdő, wc, gardrób kevésbé vannak szem előtt, így bátran dönthetünk az üvegajtó mellett. Szellős, átlátható térélményt kapunk, mely különösen jól jön akkor, ha az adott helyiség kicsi, kevésbé világos. A nagyméretű helyiségeket pedig igazán nagyvonalúvá varázsolja az üvegajtó.

Akkor sem kell lemondanunk az üvegajtóról, ha a leválasztandó helyiség közel van a lakás centrumához, az előtérből vagy a nappaliból nyílik. Ekkor válasszunk homokfújt felülettel ellátott üvegajtót, így a helyiségbe nem lehet belátni, viszont a természetes fény átjut rajta és a szellős hatás is megmarad.

A JAP üvegajtói szépen példázzák, hogy nem csupán a praktikum, de az esztétikum érdekében is jó választás lehet az üvegajtó.

ÉRDEKLŐDÖM A JAP NYÍLÓAJTÓK IRÁNT

Az Idea ajtó edzett üvegét eloxált alumínium keretbe foglalták, mely gondoskodik a megfelelő stabilitásról és biztonságról. Ebben a környezetben az ajtó több puszta nyílászárónál: jellegzetes látványelemként jelenik meg.

Pascaldoor JAP Idea beltéri ajtó

Az Idealine ajtónál az üveg vízszintes osztása vizuálisan is meghatározza a helyiséget. Itt az üveg nem átlátszó, tökéletesen alkalmas a diszkrét takarásra.

Pascaldoor JAP Idealine beltéri ajtó

Az Ideanet modellnél a két üveg közé laminált arany vagy ezüst fémhálót helyeztek, így a felület hatása elegáns, megsokszorozza a fényt, még inkább világossá teszi a helyiséget.

Pascaldoor JAP Ideanet beltéri ajtó

Akár olyan ajtót is választhatunk, melynek külső burkolata üvegből készült és a belső szárny közepe átlátszó, vagy csak fényt enged át. Ilyen a Master Clear modell.

Pascaldoor JAP Master Clear beltéri ajtó

Kisebb helyiségek, gördülékeny megoldások tolóajtóval

A beltéri ajtók között külön kasztot képeznek a tolóajtók. Sokszor nem is gondolunk velük, pedig jókora előnnyel bírnak: ahol olyan kevés a hely, hogy komolyan meg kell fontolnunk az ajtó lehetőségét, ott valószínűleg a tolóajtó megoldaná a problémát. És persze azon kívül is, hiszen egy tágas térből sem fog lecsípni egyetlen négyzetcentimétert sem az ajtószárny nyitásához szükséges távolság. Ráadásul a tolóajtó futhat a falban is, így nyitott állapotban szinte észre sem vesszük.

ÉRDEKLŐDÖM A JAP TOLÓAJTÓK IRÁNT

Ami a felületeket illeti, egyetlen dologra kell figyelnünk: mennyire szeretnénk zárttá tenni a helyiséget. Ehhez képest választunk majd ajtófelületet. Ha megengedhetjük a kevésbé zárt teret, jöhetnek az üvegfelületek, ha jobban zárnánk, akkor inkább az üvegmentes változatok mellett döntsünk.

A JAP Idea tolóajtó könnyen, szinte hangtalanul csúszik, a biztonságos edzett üveget eloxált aluminium keret tartja.

Pascaldoor JAP Idea beltéri tolóajtó

Az Idealine igazi látvány darab, félig nyitott, félig zárt hatást kelt, egyszerre diszkrét és átlátható.

Pascaldoor JAP Idealine beltéri tolóajtó

Az Ideanet ajtót a maga egyszerűségében is különleges, minimalista design jellemzi. A két üveg közé laminált arany vagy ezüst fémhálót építettek be.

Pascaldoor JAP Ideanet beltéri tolóajtó

A Master egyszerre jeleníti meg a tradicionális tolóajtók előnyeit és a modern kivitelt. Tökéletes takarást biztosít anélkül, hogy jelentős helyet foglalna, ugyanakkor elegánssá varázsolja az enteriőrt.

Pascaldoor JAP Master beltéri tolóajtó

A tolóajtók között különlegességnek számít a Master Clear modell. Az ajtólap külső burkolata üvegből készül, a belső szárny közepe átlátszó, vagy csak a fényt engedi át, így a takarása megfelelő. Fürdőszobákba, toalettekbe ideális, de gardróbokba is népszerű ez a típus.

Pascaldoor JAP Master Clear beltéri tolóajtó

Stílusgazdagság klasszikustól a modernig - nyílóajtók

A beltéri nyílóajtók választéka lassan a végtelenhez közelít, de ha a trendet szeretnénk meghatározni, akkor úgy tűnik, hogy a minimalizmus továbbra is erősen tartja magát. A környezetbe simuló, az enteriőr meghatározó felületeivel és színeivel harmonizáló ajtók örökre vonzók maradnak.

Ezt kínálja a JAP Master nyílóajtója, mely időtlen minimalista látványával hívja fel magára a figyelmet. Ezeket az egyedi ajtókat úgy tervezték, az igényes elképzeléseinknek megfelelő, különleges belső teret alkossanak.

Pascaldoor JAP Master Clear beltéri tolóajtó
Népszerűek a témában

Nyiss a stílusodra! Körbenéztünk az Ajtógyár / Kilincsgyár beltéri ajtó és kilincs áruházban és megtaláltuk, amit kerestünk

Ajtó, ablak javítása, szigetelése - HRH ablakszigetelés

Felújítási támogatás bejárati ajtóra és garázskapura – Ne maradjunk le róla!

Ez is érdekelhet

Így csaljunk a csempével: hidegburkolattal is formálhatjuk a teret

EGLO connect okoslámpa: A fény, ahogy Te AKAROD!

Legyen neked is DESIGN ELEM a fürdőszobádban a törölközőszárítód!

Higiénia, praktikum és esztétikum a fürdőszobában

Szabad mozgás a fürdőben, avagy minden, amit tudnia kell az akadálymentesített fürdőszobákról

Ahogyan még soha nem gondolt a zuhanyajtókra

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Napfényes penthouse lakás – Fókuszban a különleges beltéri ajtó

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Összekötve a természettel - Prémium nyílászáró megoldások

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?

Ki mondta, hogy egy garázskapu nem lehet trendi?

Megnéztem, kipróbáltam, megértettem – GABO ablakok testközelből: így készülnek a prémium minőségű nyílászárók

Az ablak nem gyerekjáték - Hogyan válasszunk nyílászárót a gyerekszobába?

A nyílászáró-beépítés aranyszabályai

Felújítási támogatás bejárati ajtóra és garázskapura – Ne maradjunk le róla!

Így fogunk 2023-ban zuhanyozni (válogatás a legizgalmasabb trendekből)

Ennyit spórolhat 10 év alatt egy jó ár-érték arányú zuhanykabinnal

10 + 1 tipp otthonunk sikeres energetikai korszerűsítéséért

Térformálás design elemekkel

Láthatatlan határ nappali és terasz között