Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Zajárnyékoló falakkal őrizhetjük meg legjobban otthonunk csendjét

A zaj olyannyira életünk részét képezi, hogy szinte észre sem vesszük - gyakran már az tűnik fel, ha csend van. Pedig a zajártalom egészségkárosító hatása számos civilizációs betegség okozója lehet. Az egyik megoldást a zajárnyékoló falak alkalmazása jelentheti.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Zajforrások – mit tehetünk ellenük?

Az erős zaj, különösen a hosszan tartó, gyakran ismétlődő, vagy folyamatosan jelen lévő zajok jelentős stressz forrást jelentenek, így idővel egészségkárosodást, akár halláskárosodást is okozhatnak a zajártalmak elszenvedőinek. A városokban élők különösen veszélyeztetettek, hiszen a megnövekedett közúti forgalom, az építkezések, vagy akár a szórakoztató ipar jelenléte miatt számukra szinte kikerülhetetlenek a zajok forrásai. A feltöltődés záloga azonban a csend. Hogyan őrözhető meg ilyen körülmények között otthonunk nyugalma?

Durisol zajárnyékoló fal

A Leier Durisol termékcsaládjába tartozó fabeton falak az elérhető és az egyik legjobb alternatívát kínálják családi házas övezetben. Alkalmazásukkal az itt élők a külvilág zavaró hangjait kirekeszthetik otthonaikból. A települések forgalmas útjai, vasútvonalai mellé felhúzott, a lakókörnyezetet a zajterheléstől védő zajárnyékoló falak nagyszerűen helytállnak családi házak, sorházak zajvédő kerítéseként is.

Durisol zajárnyékoló fal

Nem kell többé kompromisszumot kötnünk, ha az ideális, megfizethető lakóhelyünk egy főútvonalhoz, forgalmas úthoz vagy akár vasúthoz közeli - a zajárnyékoló kerítés nagymértékben tompítja az érzékelhető közlekedési zajokat, akár oly mértékben, hogy azt érezhetjük, egy békés üdülőövezetben éljük mindennapjainkat.

De mi a helyzet akkor, ha a zaj forrása közelebbi: a szomszédból vagy egyenesen a saját otthonunkból jönnek a zavaró hangok? Lehetnek ezek visító gyerekek, ugató kutya, bömbölő zene, népes vendégsereg, vagy csak a berregő fűnyíró, a zümmögő légkondicionáló, hőszivattyú – máris belátható, hogy ezek közül bármelyik, vagy akár több tényező kombinációja is már rendkívül kellemetlen.

Durisol zajárnyékoló fal

A megoldást ebben az esetben is a zajárnyékoló fal jelentheti. Ekkor a kertek közé érdemes a zajvédő falat elhelyezni, mely kerítésként is jó szolgálatot tesz, hiszen nemcsak a zajnak, de a kíváncsiskodó tekinteteknek is útját állja.

A forgalmas utak, vasútvonalak mentén nincs szünnap, itt bizony 24 órában keletkeznek zajok, így azonban lehetetlenné válik az éjszakai alvás, a gyerekek pihenője. Egy zajárnyékoló kerítés éppen ezeknek a zajoknak állja útját, megakadályozza, hogy a legkisebbek nyugalmát bármi is megzavarja. Így a család is kipihent marad!

Hol vásárolhatom meg a terméket?

Durisol zajárnyékoló fal

A fentiek csak néhány példát mutattak be, hogy milyen élethelyzetekben lehet indokolt a Durisol zajárnyékoló kerítések használata.

A zajárnyékoló fal szerkezete

A zajárnyékoló fal hatékonyságának titka egyedülálló szerkezete: a falat alkotó elemek felülete cementkötésű faforgácsból préseléses technikával kialakított réteg, mely 13 centiméteres fix betonmagot ölel körbe. A szendvicsszerkezetű fal két hasznos tulajdonságával segít az eredényes zajárnyékolásban: a belső betonszerkezet útját állja az áthaladó hanghullámoknak, azokat nagymértékben tompítva, a fal külső héja pedig egyfajta szivacsként oltja ki a hanghullámok jelentős részét, ezzel csökkentve a nemkívánatos visszaverődést.

Durisol zajárnyékoló fal

Így szűri a zajokat a Durisol

És most vessünk egy pillantást a számokra! A Durisol zajárnyékoló fal amellett, hogy több mint 30 decibel léghanggátlást biztosít, még 15 decibelig el is nyeli a hangot. Az előregyártott paneleket pár nap alatt a Durisol falelemekből akár házilag is lehet telepíteni a kívánt helyre, és amiatt sem kell aggódni, hogy ipari külcsínre kárhoztatjuk a házunkat: a kis térfogatsúlyú elemek rendkívül változatos felület-mintázattal, és többféle színben kaphatók. Kedvező áruk és egyszerű telepítésük miatt a zajárnyékoló falak használata nem luxus, hanem elérhető megoldás.

Durisol zajárnyékoló fal

A kerítésként telepített esztétikus, vandálbiztos, magasnyomású mosóval könnyen tisztítható zajárnyékoló falak hosszú évtizedekre hozzájárulnak otthonunk nyugalmának megőrzéséhez.

Hol vásárolhatom meg a terméket? Több Leier termék

Ez is érdekelhet

Korszerű árnyékolás zsaluziával

Reolink Panoráma kamera 4G LTE és napelemes kapcsolattal

Ablakok otthonfelújításhoz: időtálló teljesítmény és szépség

Így lesz energetikailag korszerűbb a kockaház

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Miért a Ksenia okosotthont érdemes választani?

A kényelmes zuhanykabin 4+1 titka

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Gyors, kalkulálható, Típusház – érdemes utánanézni! Házat, de gyorsan! 7. rész

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

Költségtervezés családi ház építésekor – Ne becsüljük alá!

Kézzel fogható és lábbal járható az „életre kelt” kertépítő katalógus

Házat, de gyorsan! - 3. rész - A sokezer éves az új modern

Házat, de gyorsan! - 2. rész – Hűtés, fűtés, villanyszerelés: előkészítve

Házat, de gyorsan! - 1. rész - Korszerű otthonok, pincétől a klímafödémig előregyártással

Időtálló és stílusos burkolatok kültérre

Gyors és minőségi falak, lépcsők építése előregyártott betonelemekkel

Minőségi építőanyagok környezettudatos szemlélettel

Építkezés másképp – gyors és hatékony megoldások házépítőknek

Mikor szükséges kéményt cserélni?

Épül a tető? Csak rendszerben!

Fal csúcstechnológiával: ez a csiszolt tégla

Kéményt mindig lehet építeni - A Leier kémények ideális megoldást kínálnak a rezsitakarékos fűtéshez

A tető, amit nem visz el a szél