Hirdetés

Zajárnyékoló falakkal őrizhetjük meg legjobban otthonunk csendjét

A zaj olyannyira életünk részét képezi, hogy szinte észre sem vesszük - gyakran már az tűnik fel, ha csend van. Pedig a zajártalom egészségkárosító hatása számos civilizációs betegség okozója lehet. Az egyik megoldást a zajárnyékoló falak alkalmazása jelentheti.

Zajforrások – mit tehetünk ellenük?

Az erős zaj, különösen a hosszan tartó, gyakran ismétlődő, vagy folyamatosan jelen lévő zajok jelentős stressz forrást jelentenek, így idővel egészségkárosodást, akár halláskárosodást is okozhatnak a zajártalmak elszenvedőinek. A városokban élők különösen veszélyeztetettek, hiszen a megnövekedett közúti forgalom, az építkezések, vagy akár a szórakoztató ipar jelenléte miatt számukra szinte kikerülhetetlenek a zajok forrásai. A feltöltődés záloga azonban a csend. Hogyan őrözhető meg ilyen körülmények között otthonunk nyugalma?

Durisol zajárnyékoló fal

A Leier Durisol termékcsaládjába tartozó fabeton falak az elérhető és az egyik legjobb alternatívát kínálják családi házas övezetben. Alkalmazásukkal az itt élők a külvilág zavaró hangjait kirekeszthetik otthonaikból. A települések forgalmas útjai, vasútvonalai mellé felhúzott, a lakókörnyezetet a zajterheléstől védő zajárnyékoló falak nagyszerűen helytállnak családi házak, sorházak zajvédő kerítéseként is.

Durisol zajárnyékoló fal

Nem kell többé kompromisszumot kötnünk, ha az ideális, megfizethető lakóhelyünk egy főútvonalhoz, forgalmas úthoz vagy akár vasúthoz közeli - a zajárnyékoló kerítés nagymértékben tompítja az érzékelhető közlekedési zajokat, akár oly mértékben, hogy azt érezhetjük, egy békés üdülőövezetben éljük mindennapjainkat.

De mi a helyzet akkor, ha a zaj forrása közelebbi: a szomszédból vagy egyenesen a saját otthonunkból jönnek a zavaró hangok? Lehetnek ezek visító gyerekek, ugató kutya, bömbölő zene, népes vendégsereg, vagy csak a berregő fűnyíró, a zümmögő légkondicionáló, hőszivattyú – máris belátható, hogy ezek közül bármelyik, vagy akár több tényező kombinációja is már rendkívül kellemetlen.

Durisol zajárnyékoló fal

A megoldást ebben az esetben is a zajárnyékoló fal jelentheti. Ekkor a kertek közé érdemes a zajvédő falat elhelyezni, mely kerítésként is jó szolgálatot tesz, hiszen nemcsak a zajnak, de a kíváncsiskodó tekinteteknek is útját állja.

A forgalmas utak, vasútvonalak mentén nincs szünnap, itt bizony 24 órában keletkeznek zajok, így azonban lehetetlenné válik az éjszakai alvás, a gyerekek pihenője. Egy zajárnyékoló kerítés éppen ezeknek a zajoknak állja útját, megakadályozza, hogy a legkisebbek nyugalmát bármi is megzavarja. Így a család is kipihent marad!

Hol vásárolhatom meg a terméket?

Durisol zajárnyékoló fal

A fentiek csak néhány példát mutattak be, hogy milyen élethelyzetekben lehet indokolt a Durisol zajárnyékoló kerítések használata.

A zajárnyékoló fal szerkezete

A zajárnyékoló fal hatékonyságának titka egyedülálló szerkezete: a falat alkotó elemek felülete cementkötésű faforgácsból préseléses technikával kialakított réteg, mely 13 centiméteres fix betonmagot ölel körbe. A szendvicsszerkezetű fal két hasznos tulajdonságával segít az eredényes zajárnyékolásban: a belső betonszerkezet útját állja az áthaladó hanghullámoknak, azokat nagymértékben tompítva, a fal külső héja pedig egyfajta szivacsként oltja ki a hanghullámok jelentős részét, ezzel csökkentve a nemkívánatos visszaverődést.

Durisol zajárnyékoló fal

Így szűri a zajokat a Durisol

És most vessünk egy pillantást a számokra! A Durisol zajárnyékoló fal amellett, hogy több mint 30 decibel léghanggátlást biztosít, még 15 decibelig el is nyeli a hangot. Az előregyártott paneleket pár nap alatt a Durisol falelemekből akár házilag is lehet telepíteni a kívánt helyre, és amiatt sem kell aggódni, hogy ipari külcsínre kárhoztatjuk a házunkat: a kis térfogatsúlyú elemek rendkívül változatos felület-mintázattal, és többféle színben kaphatók. Kedvező áruk és egyszerű telepítésük miatt a zajárnyékoló falak használata nem luxus, hanem elérhető megoldás.

Durisol zajárnyékoló fal

A kerítésként telepített esztétikus, vandálbiztos, magasnyomású mosóval könnyen tisztítható zajárnyékoló falak hosszú évtizedekre hozzájárulnak otthonunk nyugalmának megőrzéséhez.

Hol vásárolhatom meg a terméket? Több Leier termék

Kapcsolódó cikkek

A láthatatlan kerítés, avagy kültéri védelem

Családi ház, nyaraló vagy üzem, telephely külső védelmét nem csak a hagyományos kerítéssel tudjuk megoldani, hanem infrasorompóval, mikrohullámú sorompóval vagy épp kültéri mozgásérzékelővel is. Írásunkban a kültéri védelem eszközeit mutatjuk be.

Kerítésfestés házilag

A csapadékmentes, mérsékelten meleg idő kedvez néhány ház körüli munkának, többek között a kerítés felújításának, a kerítésfestésnek is, ehhez kívánunk néhány jó tanácsot adni.

Tetőfedő anyagok kiválasztása 3. – betoncserép

Új ház építésekor vagy a régi családi ház felújítása során évtizedekre szóló döntés a tetőcserép kiválasztása. Sorozatunk harmadik részében a betoncserepeket mutatjuk be.

Mert a házhoz egy szép kerítés is dukál…

Ha már birtokba vettük álmaink házát, kár lenne elrontanunk az összképet egy rosszul megválasztott kerítéssel. Emellett fontos a biztonsági szempont is, hiszen alapvető funkciója, hogy megvédje otthonunkat a nem kívánt látogatóktól.  Továbbá fontos az igények és a pénztárcánk tartalmi találkozásának harmóniája is.

Kerítés jog

A kerítésjog a szomszédjog egy típusa, amely szerint, ha saját kertünket, illetve a szomszédunkét kerítés (sövény) vagy mezsgye választja el, annak használatára közösen vagyunk jogosultak.

Sövényből kerítést

A sövény a kertek körbekerítésének, vagy a kerten belüli térhatárolások kialakításának legjobb és legszebb eszköze, mellyel egyszerűen és látványosan helyettesíthetjük a kerítéseket.

Házat, de gyorsan! - 1. rész - Korszerű otthonok, pincétől a klímafödémig előregyártással

Ha érdekli egy olyan megoldás, amivel otthona szerkezetei gyorsan és időben elkészülnek, ahol akár a gépészet beépítése is egyszerűbb a megszokottnál, természetesen az egyediségéről és szépségéről sem akar lemondani, és a költségvetésnek legalább ezt a részét könnyen kézben akarja tartani, akkor ismerkedjen meg a korszerű, előgyártással készülő építőanyagokkal!

Időtálló és stílusos burkolatok kültérre

Amikor a külső terek rendezésére, átalakítására sor kerül, bárkit meglepetésként érhet, hogy milyen sokféle típusú és megjelenésű burkolatra lesz majd szükség. Éppen ezért a gondos tervezés és a kínálat alapos áttekintése elengedhetetlen a megfelelő termékek kiválasztásához.

Gyors és minőségi falak, lépcsők építése előregyártott betonelemekkel

A modern technológiai háttérnek köszönhetően, előregyártott betonelemekkel végezhető el a falazat, a lépcsők gyors és minőségi építése.