Hirdetés

Kéménykárok megelőzése 1. – A jó kémény esztétikus

A kémény épületen kívüli szakaszán gyakran okoz károkat a változékony időjárás, ami idővel a kémény megjelenésén is nyomot hagy. Megfelelő szigeteléssel és kémény kiegészítők használatával azonban sokat tehetünk a problémák megelőzéséért.

Az időtálló és esztétikus kémény kialakítás legfontosabb részei

A kémény tetőn túli, szabadon álló szakaszát – praktikus és esztétikai okokból is - mindenképpen ajánlott a homlokzathoz hasonlóan szigetelni.

A Schiedel kémény-fedlap és az esővédő sapka alkalmazása ugyancsak hatékony segítséget nyújt. Előbbi könnyű betonból készül és csavarokkal rögzíthető a kéményhez, más megoldásokhoz képest sokkal könnyebb és egyszerűbben szerelhető. A széles méretválasztéknak köszönhetően a kémény körbeszigetelhető, az épület stílusához illeszkedve burkolható díszkővel, vagy téglával körbefalazható.

Az esővédő sapka a manapság oly gyakori felhőszakadáskor, bőséges csapadékkal járó esőzéskor nyújt védelmet. Ajánlott a védőrácsos kivitelt választani, mely megóvja a kémény állagát az ágaktól, levelektől.

Schiedel esővédő sapka kéményhez
Schiedel esővédő sapka kéményhez

Szellőzőkürtős kéményeknél a Schiedel levegőkürtő sapka a szellőzőkürtő aknájának lefedésével ugyancsak védelmet nyújt a szennyeződések, vagy akár a madarak ellen.

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák