Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Reflektorfényben a kompatibilitás – Ilyen is lehet a jövő okosotthona

Nem tudjuk milyen lesz a világ 10 év múlva, ezért a Grenton olyan rendszert alkotott, amely túléli a jövőt. Az első olyan rendszert, amely teljes mértékben a ködhálózat (mist computing) koncepcióját használja, lehetővé téve az összes modul számára az eddig nem látott szintű adatcserét.

Grenton okosotthon vezérlés

A Grenton nem csak egy felhasználóbarát, könnyen kezelhető rendszer, hanem rendkívül fejlett is. A rendszer központja a CLU, egy rendkívül hatékony, 32 bites processzort, DDR3 memóriát, valós idejű operációs rendszert, LUA nyelvi értelmezőt, két Fast Ethernet portot, Z-Wave modult, valamint helyi buszvezérlőt is tartalmaz. Ezek az elemek teszik lehetővé azt, hogy a Grenton ennyi mindenre képes legyen akár egy időben is.

Mit jelent ez a felhasználók számára?

Ahelyett, hogy korlátozná a kreativitást, a Grenton szinte korlátlan lehetőséget kínál az objektumok közötti kapcsolatok létrehozására. Ez egyaránt vonatkozik a jelenlegi kiválasztott, illetve a jövőben hozzáadandó eszközökre is. Nem számít, hogy néhány év múlva milyen eszközök lesznek elérhetők, ez a rendszer felkészült mindenre.

Grenton okosotthon vezérlés

Ahol lehet, ott vezetékes, ahol szükséges, ott vezeték nélküli

A Grenton egyedülálló módon ötvözi a vezetékes és a vezeték nélküli rendszerek legjobb tulajdonságait. A rendszer TF-Bus-os moduljai buszkábelek segítségével csatlakoztathatók egymáshoz, ami hihetetlen stabilitást és sebességet tesz lehetővé. Ez az újonnan épülő lakások/rendszerek esetén kínál nagyon jó megoldást.

Grenton okosotthon vezérlés

A vezeték nélküli Z-Wave modulok percek alatt bárhova telepíthetők. Ez tökéletes megoldás a meglévő épületekben és lakásokban lévő rendszerek telepítéséhez. Ezen felül elérhetők már az új generációs Wi-Fi-s kezelők és modulok is. Ennek az új csoportnak a tagjai közt már szerepel a Smart Panel, a süllyesztett redőnyvezérlő és a dupla relémodul is. A Wi-Fi-s eszközök különösen jó alternatívát kínálnak abban az esetben, ha például a kábelezés már nem megoldható, az épület beltere a kialakításából adódóan túlzsúfolt, az áthidalandó távolságok túl nagyok, de az egész helyiségben elérhető ugyanaz a Wi-Fi hálózat.

A Grenton nagy előnye, hogy mind a három kommunikációs formát egy struktúrában képes központosítani, így teszi lehetővé a valódi hibrid rendszer kiépítését.

Grenton okosotthon vezérlés
Grenton okosotthon vezérlés

Grenton Object Manager és előnyei

A megfelelő eszközökkel minden könnyebb. A Grenton okosotthon-rendszerrel együtt megkapjuk az Object Manager szoftvert, egy intuitív alkalmazást, mellyel gyorsan és egyszerűen hozzáadhatunk új modulokat a rendszerhez, konfigurálhatjuk azok összefüggéseit és különböző forgatókönyveket készíthetünk.

Grenton okosotthon vezérlés

A Grenton Object Manager könnyen használható, de komplex feladatok ellátására is képes. A számos hasznos konfigurációs lehetőség lehetővé teszi, hogy létrehozzuk álmaink okosházát, a beépített diagnosztikai lehetőségek pedig megkönnyítik a kezelést.

A legbonyolultabb beállítások is egyszerűen kezelhetők

Az intelligens épületkonfiguráció az objektumok közötti több száz függőségen alapul. Van egyáltalán mód arra, hogy egy ilyen bonyolult dolgot egyszerűen és intuitív módon ábrázoljunk? Most ezt is sikerült megvalósítani! Több tucatnyi táblázat és ablak helyett egy kapcsolati diagramot épült, amely a rendszer forradalmi rendszergrafikai megjelenítésére szolgál, és teljes rálátást biztosít az objektumok közötti kapcsolatokra.

Grenton okosotthon vezérlés

Csak egyetlen pillantásra van szükségünk egy felmerülő probléma megoldásához vagy egy szükséges változtatás elvégzéséhez. Soha nem volt még ilyen intuitív és gyors navigáció a programon belül!

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Népszerűek a témában

Okosotthonról okosan!

Különleges design és technológiai sokoldalúság – kapcsolók és vezérlők nem csak okosotthonokhoz

Okosotthon: egy szinttel feljebb az energiatakarékosságban