Mivel tud többet az okos biztonság, mint a hagyományos?


Több ízben foglalkoztunk már a biztonság és az okosotthonok kapcsolatával. Ebben a cikkben annak járunk utána, mi teszi a biztonsági rendszert okossá és érdemes-e az intelligens otthon rendszert biztonságnövelő megoldásokra alkalmazni.

A hagyományos biztonsági jelzőrendszer ismérvei

Hagyományos biztonsági jelzőrendszer alatt azokat az eszközöket értjük, amelyek a behatolást, tüzet, füstöt, szén-monoxidot, vízszivárgást jelzik az otthon tulajdonosa felé. Az imént felsorolt rendszerek mindegyike alkalmazható otthonunk védelmének ellátására, külön-külön és egyszerre is. A behatolás jelző időben leadja jelzését az illetéktelen behatolóról, a tűz és gázjelző, vízszivárgás monitorozó berendezés figyelmeztet a bajra. Ha képesek vagyunk időben reagálni az adott jelzésre, megelőzhetjük a kár, tragédia bekövetkezését.Mivel tud többet az okos biztonság, mint a hagyományos?

 

Technikai információként említhetjük, hogy minden egyes rendszer megkívánja a saját kommunikációs hálózatot. Ez esetben jobb megoldást nyújtanak a vezeték nélküli eszközök (amelyek működtetése több odafigyelést igényel).   

Mitől lesz a biztonság Smart?

Hagyományos esetben felszerelt eszköz, például mozgásérzékelő, egy kimondott feladat ellátására alkalmas: például világításvezérlés vagy behatolás jelzés. Tehát a két említett cselekvés két külön eszközt és rendszert kíván meg. Intelligensotthon esetében, amikor az érzékelő (szenzor) jelzést ad le, a központi egységbe integrált program dönti el, hogy erre reagálva melyik egység milyen feladatot hajtson végre.

A cikk folytatása Intelligens Otthon Tudástár oldalunkon olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Lehet-e megtérülő befektetés az okosotthon? A válaszunk: igen

A háztartások számára a legnagyobb kiadást a lakás üzemeltetése jelenti. Éppen ezért, ha lehetőség adódik arra, hogy ebből a költségből lefaragjunk, érdemes élnünk ezzel. Mutatjuk hogyan.

Az idősek és a Smart Home

Egy intelligensotthon rendszer a közhiedelemmel ellentétben, nem csak a fiatalabb korosztály életének lehet szerves része. Számos olyan funkció létezik, melyek az idősebbek életminőségén javíthatnak. Létrehozva számukra egy biztonságosabb, költséghatékonyabb, szórakoztatóbb környezetet.

Hogy az időjárás ne legyen ellenség

Smart Home használatával mindennapjai sok területen tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válnak, legyen szó épületen belül vagy épületen kívül végzett tevékenységről. Ebben a cikkben annak járunk utána, hogyan tudja felvenni a küzdelmet az időjárás viszontagságai, változékonysága ellen.

Okosotthon 46 négyzetméteren

Az Év fürdőszobája pályázat győztes lakberendező párosa, Pongó Kriszta és Magyar Tibor egyik legfrisebb munkája, a tetőtérben kialakított modern, sok szempontból rendhagyó kis lakás tervezése.

Erre figyeljünk, ha okosotthont tervezünk! – Minőségi megoldások hosszú távra

Mint oly sok technikai újítás, kezdetben az okosotthon sem vált egyből a családok mindennapjainak a részévé, de mint számos innováció, ami bevált, idővel óhatatlanul kikerült a kvázi luxus kategóriájából. Az igazi okos otthon okos tervezést igényel – ez egy fontos és megszívlelendő üzenete cikkünknek, amelyben valódi okosotthon-megoldások bemutatásával világítunk rá, hogy többek közt melyek azok az ismérvek, amelyeknek egy mai, modern, intelligens háznak meg kell felelnie.

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

Mindaz, amit eddig csak filmekben láttál, mára valósággá vált: az intelligens otthon ma már olyan összehangolt rendszerként működik, mely szinte önálló életre kel. A te igényeidre szabva, a te kényelmedet szolgálva távolról is vezérelhetővé teszi a ház és a kert működését a világítási és biztonsági rendszerektől az árnyékolásig és medencefűtésig, a legújabb anyagok segítségével pedig minimálisra csökkenti kerti bútoraid karbantartási idejét – így még több időd marad pihenésre!

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

Szerencsére már ott tart a technológia, hogy nem kerül egy vagyonba egy okos otthon kialakítása. Távvezérlés, biztonság, vagyonvédelem, energiatakarékosság: ezt mind tudja az EVERSPRING HomeSys-rendszer, sőt még többet is. És mindez pár okostelefonos gombnyomássál, vagy akár a felügyeletünk nélkül. Hagyjuk, hogy értünk dolgozzon az otthonunk!

Fűtésszabályozás egyszerűen

Több ízben foglalkoztunk már a fűtés költséghatékonnyá és kényelmesebbé tételével. Jelen cikkünk egy egyszerű megoldást ismertet a feladat ellátására. Elolvasásával megtudhatja, hogyan szabályozza fűtését egyszerűen!

LARA Intercom Több, mint egy rádió

Kaputelefon és beengedés? Épületen belüli kommunikáció, esetleg rádió és mp3 lejátszó? Mindez egy eszközben? Olvassa el cikkünket és Ismerje meg a LARA Intercom-ot!