Nem csak a család, de a házad is haza vár!

A vacsora remekül sikerült, de Judit már alig várta, hogy hazaérjen. Bár kétszer is megnézte a táblagépén, hogy minden rendben van-e a gyerekekkel, és egyszer fel is hívta őket a fali beszélőn, hogy ágyba parancsolja őket.

Most mégis szerette volna személyesen is látni, hogy eltették magukat holnapra és nem játszanak a kései órán.
Feri is alig várta, hogy hazaérjen, de ő a nejével ellentétben nem csak a gyerekek miatt. Egyszerűen, amióta okosházban laktak imádott hazaérni. Már konkrétan a megérkezés folyamata is örömmel töltötte el. Több opció is volt rá, hogy bejussanak a házba, a kaput távirányítóval nyitotta ki, mert szimpatikus volt neki az apró, mindenre villámsebesen reagáló kütyü.
Megérintette a gombot és abban a pillanatban nyílni kezdett az öreg vaskapu. Annak idején biztosra vette, hogy ilyen régi szerkezetet nem lehet automatizálni, de szerencsére nem lett igaza, a kornak semmi köze nem volt hozzá, hogy mit lehetett rákötni a rendszerre. Kivételt képeztek ez alól természetesen a háztartási gépek, hiszen egy korosodó kotyogós kávéfőzőt valóban nem lehetett távolról irányíthatóvá tenni. Szerencsére ő nem rég vásárolt egy gyönyörű Miele gépet, amit viszont bármikor bekapcsolhatott a hálószobából.

Okosház

Vagy akár a kapuból is, ahol most behajtott. Az udvaron minden rendben volt, nagyon megnyugtató érzés volt számára, hogy amióta automatizáltatta az otthonukat a betörőktől sem kellett tartania, hiszen a kamerák mozgást érzékelvén rögtön üzenetet küldtek a világításnak, most is, hogy kiszálltak az autóból a nappaliban fény gyúlt.

Az ajtón való bejutás volt a kedvenc része. A profi zárszerkezettel ugyancsak meg kellett volna küzdeni az illetékteleneknek, de miután a rendszer felismerte a zsebében lapuló műanyag kártyát, kvázi automatikusan kinyílt előttük az ajtó és ők máris az előszobában voltak. Lámpát nem kellett gyújtania, mert úgy programozta a rendszert, hogy mozgás esetén automatikusan kapcsolódjon fel a világítás. Így energiatakarékosan mindig csak ott égett a lámpa, ahol éppen volt valaki. Juditnak első dolga volt megnézni a gyerkőcöket, csendben aludtak, így most már ő is boldog volt.

forrás: elkoep

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák