Nem csak a család, de a házad is haza vár!

A vacsora remekül sikerült, de Judit már alig várta, hogy hazaérjen. Bár kétszer is megnézte a táblagépén, hogy minden rendben van-e a gyerekekkel, és egyszer fel is hívta őket a fali beszélőn, hogy ágyba parancsolja őket.

Most mégis szerette volna személyesen is látni, hogy eltették magukat holnapra és nem játszanak a kései órán.
Feri is alig várta, hogy hazaérjen, de ő a nejével ellentétben nem csak a gyerekek miatt. Egyszerűen, amióta okosházban laktak imádott hazaérni. Már konkrétan a megérkezés folyamata is örömmel töltötte el. Több opció is volt rá, hogy bejussanak a házba, a kaput távirányítóval nyitotta ki, mert szimpatikus volt neki az apró, mindenre villámsebesen reagáló kütyü.
Megérintette a gombot és abban a pillanatban nyílni kezdett az öreg vaskapu. Annak idején biztosra vette, hogy ilyen régi szerkezetet nem lehet automatizálni, de szerencsére nem lett igaza, a kornak semmi köze nem volt hozzá, hogy mit lehetett rákötni a rendszerre. Kivételt képeztek ez alól természetesen a háztartási gépek, hiszen egy korosodó kotyogós kávéfőzőt valóban nem lehetett távolról irányíthatóvá tenni. Szerencsére ő nem rég vásárolt egy gyönyörű Miele gépet, amit viszont bármikor bekapcsolhatott a hálószobából.

Okosház

Vagy akár a kapuból is, ahol most behajtott. Az udvaron minden rendben volt, nagyon megnyugtató érzés volt számára, hogy amióta automatizáltatta az otthonukat a betörőktől sem kellett tartania, hiszen a kamerák mozgást érzékelvén rögtön üzenetet küldtek a világításnak, most is, hogy kiszálltak az autóból a nappaliban fény gyúlt.

Az ajtón való bejutás volt a kedvenc része. A profi zárszerkezettel ugyancsak meg kellett volna küzdeni az illetékteleneknek, de miután a rendszer felismerte a zsebében lapuló műanyag kártyát, kvázi automatikusan kinyílt előttük az ajtó és ők máris az előszobában voltak. Lámpát nem kellett gyújtania, mert úgy programozta a rendszert, hogy mozgás esetén automatikusan kapcsolódjon fel a világítás. Így energiatakarékosan mindig csak ott égett a lámpa, ahol éppen volt valaki. Juditnak első dolga volt megnézni a gyerkőcöket, csendben aludtak, így most már ő is boldog volt.

forrás: elkoep

Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Vírus veszély! Az intelligens otthonokat vezérlő szoftverek is célponttá válhatnak

Néhány hete egy újonnan felbukkanó zsaroló vírus tartotta rettegésben világot, nem ok nélkül. Több ország egészségügyi vagy kormányzati rendszerét támadta és bénította meg napokra. Sajnos az okos otthonok sem immunisak az eféle vírusokra, előbb-utóbb a támadások célpontjaivá válhatnak.

Smart Key – az intelligens otthon jelene és jövője

A SmartKey okos-zár innováció, a rádiós ajtózár meghajtás kényelmes, biztonságos lehetőségét kínálja minden lakástulajdonosnak.

12 fontos dolog, melyekről felújítás előtt a villanyszerelővel beszélnünk kell

Egy általános összefoglalóban tekintsük át, hogy egy régi építésű családi ház villamos felújításánál mire figyeljünk, miről beszélgessünk el a kivitelezővel. Egy felújításnál ugyanis nem készülnek villamos tervek, így a helyszíni felmérés során tudjuk megadni igényeinket.

A ház visszabeszél, avagy mennyire lehet intelligens egy otthon?

A technológiai fejlődés mai szintjén, amikor minden percben kommunikálhatunk bárhol a világon élő barátainkkal, rokonainkkal, vagy az autónk GPS berendezése beszél hozzánk, egyáltalán nem utópia, hogy szóba elegyedjünk saját házunk, lakásunk intelligens részével.