Hirdetés

Hogyan működik egy okos otthon?

A sokat emlegetett okos otthonok működéséről keveset tudunk. Ha hiányosnak érezzük ismereteinket, itt az ideje, hogy mélyebben belelássunk ebbe a rendszerbe.

Egy okos ház rendszerfelépítése nem egy bonyolult dolog: minden intelligens rendszer legfontosabb elemei a központi egység, a különböző vezérlő felületek (fali kapcsolók, érintőképernyős vezérlő, okostelefon, táblagép, stb.) és természetesen a kapcsoló-, és szabályzó egységek. Ezek feladata, hogy az igényeknek megfelelő beállításokat követően megfelelően hangolják össze – egyebek mellett – a világítás, a fűtés, a redőnyvezérlés, a szellőztető rendszer, vagy a biztonsági rendszer működését.

Az okos otthon vezérlése

Milyen rendszer vezérelhet egy otthont?

A válasz attól függ, hogy építkezünk vagy felújítunk? Ha építkezésről van szó, akkor a vezetékes, ha csak felújításról, akkor pedig a vezeték nélküli rendszerben érdemes gondolkodni. Miért is?
Egy építkezésnél nem gond, ha vésni kell a falat, hisz ez a természetes, a vezetékeket a falba rejtve vezetjük egyik helyről a másikra. Egészen más azonban a helyzet egy felújításnál, ahol a szépen festett falat vagy a csempézett falat vésni kellene. Ilyenkor kitűnő választás a vezeték nélküli rendszer, mivel megkíméljünk magunkat egy bonyolult, drága, és napokig tartó munkálattól. Ehelyett mindössze néhány óra alatt beépíthető a vezeték nélküli rendszer és azonnal használható is.


Az iNELS intelligens rendszer egyik előnye, hogy utólag is bővíthető, valamint az, hogy egy ingyenes alkalmazás segítségével biztosítja otthonunk távoli elérését táblagépről vagy okostelefonról.

Kényelmesebb mindennapok. Hogyan?

Okos otthon vezérlésre tabletről

Íme, röviden összefoglalva azok az élethelyzetek, amikor a kényelmünket szolgálja az iNELS épületautomatizálási rendszer:

  • napi 10 perccel több idő, nyugodtabb reggeli indulás. Ez azt jelenti, hogy távozás előtt nem kell az egész házat végigellenőrizni, lekapcsolgatni az úgy felejtett világítást, mert egyetlen gombnyomással minden áramtalanítható
  • teljes átláthatóság: az internet segítségével bármikor és bárhonnan rákapcsolódhatunk otthonunkra
  • feltűnésmentes és teljesen megbízható házőrzés: kamerák, mozgás-, és füstérzékelők csatlakoztatásával védi az otthonunkat
  • ingyenes gyermekfelügyelet: a gyermekek hazaérkezését követően áramtalanítva maradnak az elektromos vezetékek az általunk meghatározott helyiségekben
  • a szórakozás új értelmet nyer: otthon bárhonnan elindítható egy kedvenc zene vagy egy film
  • Fényerőszabályzás korlátok nélkül: a világítótestek fényerőszabályzásával nem csak hangulatosabbá tehetjük otthonunkat, de jelentős mennyiségű energiát is megtakaríthatunk ezzel a módszerrel
  • a kényelmen túl ott van az energiatakarékosság és a biztonságosabb környezet. Ez a 3 ok már elegendő, hogy okos házban gondolkodjuk!

Forrás: elkoep.hu

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

A 2021. január 1-je után új építésű lakóépületek esetén előírt közel nulla energiafelhasználás eléréséhez a hőszigetelési vastagságoknak elkerülhetetlenül növekednie kell. Ez tény és szakemberek évek óta figyelmeztetnek a közeledő változásra. Tévedés viszont, hogy ez csak az építési költségek komoly emelkedésével lehetséges.

Erre figyeljünk, ha okosotthont tervezünk! – Minőségi megoldások hosszú távra

Mint oly sok technikai újítás, kezdetben az okosotthon sem vált egyből a családok mindennapjainak a részévé, de mint számos innováció, ami bevált, idővel óhatatlanul kikerült a kvázi luxus kategóriájából. Az igazi okos otthon okos tervezést igényel – ez egy fontos és megszívlelendő üzenete cikkünknek, amelyben valódi okosotthon-megoldások bemutatásával világítunk rá, hogy többek közt melyek azok az ismérvek, amelyeknek egy mai, modern, intelligens háznak meg kell felelnie.

Világítás kül- és beltéren: tervezés, kiválasztás, energiatakarékosság, lámpa trendek és egyedi lámpák

A világítás tervezése az építkezés, felújítás vagy átalakítás egyik legfontosabb és legtöbb összetevőt magában foglaló mozzanata. Komoly szakértelmet kívánó terület, hiszen olyan műszaki kérdések merülnek fel, melyek szorosan kapcsolódnak a villamos hálózat tervezéséhez, kivitelezéséhez is. Ahhoz, hogy egységes egészként átláthatóvá váljon ez a folyamat, nem árt legalább az alapokkal tisztában lenni.

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

Mindaz, amit eddig csak filmekben láttál, mára valósággá vált: az intelligens otthon ma már olyan összehangolt rendszerként működik, mely szinte önálló életre kel. A te igényeidre szabva, a te kényelmedet szolgálva távolról is vezérelhetővé teszi a ház és a kert működését a világítási és biztonsági rendszerektől az árnyékolásig és medencefűtésig, a legújabb anyagok segítségével pedig minimálisra csökkenti kerti bútoraid karbantartási idejét – így még több időd marad pihenésre!

EGLO, a lámpakínálat felsőfoka

A megfelelő lámpatestek, izzók kiválasztása a lakberendezés egyik legizgalmasabb, ugyanakkor legnehezebb része. Az EGLO Bemutatótermeiben és Lámpaszalonjaiba, valamint az országszerte megtalálható EGLO Shop in Shop partnerüzletekben évente megújuló, lenyűgözően gazdag kínálat várja az építkezőket, felújítókat, lakberendezőket. A választást mindenütt szaktudással rendelkező eladók segítik.

EGLO lámpakínálat felsőfokon

Az EGLO egyedülálló szolgáltatásokkal és szokatlanul gazdag kínálattal áll a vásárlók rendelkezésére. Szinte minden megtalálható, amit a világítással kapcsolatban keresünk: kül- és beltéri lámpák különféle stílusban, technikai újdonságok, különleges fényforrások és tartozékok. Az EGLO közel 7000 darabos évente megújuló kollekciójának számos terméke elérhető az EGLO Bemutatótermeiben és Lámpaszalonjaiban, valamint az országszerte megtalálható EGLO SHOP in SHOP partnerüzletekben.

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Ha három ismérvet kellene felsorakoztatni, hogy miért érdemes beruházni az Ariston által gyártott Nimbus NET hőszivattyú-család valamelyik tagjára, akkor ezek lennének azok: hatékony, megtérülő és környezettudatos.

Betatherm: itthon is erősödik a külföldön már befutott radiátor-gyártó

A nemzetközi sikerek után a hazai piacra is fokozott figyelmet fordít a Betatherm, így a miskolci cég saját fejlesztésű radiátorai itthon is egyre népszerűbbek.

Ilyen volt, ilyen lett sorozat - EGLO

A belvárosi lakás átalakítása során a lámpatestek, fényforrások kiválasztására különösen nagy hangsúlyt helyeztek a tervezők.