Hirdetés

Háztartási vízszűrőkkel ízletesebb lesz a csapvíz

A csapvíz Magyarországon szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, és biztonsággal fogyasztható. Utószűréssel azonban még kellemesebbé tehetjük az ízét, ráadásul, ha kezelt vízzel üzemelnek a háztartási berendezéseink, akkor megóvhatjuk őket a vízkövesedéstől is.

Legegyszerűbben vízszűrő, illetve víztisztító berendezésekkel biztosíthatjuk a prémium minőségű szűrt vizet az otthonunkban, amelyek különösen jó szolgálatot tesznek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tea íze: más a végeredmény, ha a forró ital szűrt vízzel készül. Ehhez azonban fontos ismernünk a teakészítés 4 alapszabályát.

BWT konyhai vízszűrő

Magasabb szintű ízélmény

A konyhánkban folyó csapvíz nem mindig felel meg a tökéletes teakészítés kritériumainak. A túl kemény, klóros csapvíz ugyanis kellemetlen mellékízt eredményezhet, illetve hártyát képez, ami ugyancsak csökkenti a tea élvezeti értékét. A szűrt, lágyított vízzel főzött tea ízének teltsége már az első kóstoláskor érezhető, hiszen a szűrés során csökken a víz karbonátkeménysége, illetve mentes lesz a lebegő anyagoktól.

BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsó

A tea elkészítésének alapszabályai

1. Használjunk friss, hidegvizet, amit ne forraljunk túl sokáig

A lefőzött tea minősége szempontjából nagyon fontos a víz oxigéntartalma. Az a víz, ami sokáig állt a vízforralóban kevés oxigént tartalmaz. Ugyanez igaz a melegvizes csapból engedett vízre és a már korábban felforralt vízre is. A tapasztalatok alapján az alacsony oxigéntartalmú vízzel készült forró italok ízetlenek lesznek.

2. Teafőzéskor használjunk közepesen kemény vizet

A teafőzés szempontjából az optimális vízkeménység 8 nkº. Amennyiben túl kemény a víz, akkor az aroma nem tud megfelelően kibontakozni, míg a túlságosan lágy víz kesernyés ízt eredményezhet. A kemény vízben nagy mennyiségben található kalcium-karbonát (azaz vízkövet okozó anyag), amely a teában lévő anyagokkal együtt hártyát képez a folyadék tetején. Emiatt a tea zavarossá válik, és még több keserűséget okozó anyag képződik. A kemény vízre leginkább a zöld és a fehér teák, valamint az alacsony tannin-tartalmú Darjeeling teafélék érzékenyek. Ezekkel ellentétben az Assam és a Ceylon teák a víz keménységétől függően robusztusabbá válhatnak.

BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsó

3. Ügyeljünk a víz sav-bázis tulajdonságaira

A teakészítéshez használt víz ideális pH-értéke 7 körüli. Az ilyen semleges kémhatású vízzel készült tea tiszta színe még akkor sem változik meg, ha a kelleténél hosszabb ideig forrázzuk.

4. Használjunk szűrt vizet a teakészítéshez

A tea ízét nemcsak a „vízkő” ronthatja, hanem az olyan anyagok is, mint például a klór, a vas, a szerves eredetű szennyeződések, illetve az oda nem illő íz- és illatrontó anyagok. Vízszűréssel ezektől egyszerűen megszabadulhatunk.

Tökéletes víz a tökéletes teához

Ahhoz, hogy a teakészítéshez tökéletes vizet kapjunk, ajánlott víztisztító, illetve vízszűrő berendezéseket használni. Komplex megoldást nyújt, ha konyhánkat BWT víztisztító berendezéssel szereljük fel. Így kiszűrhetjük a vezetékes vízből a lebegő szennyeződéseket, valamint azokat a zavaró tényezőket, amelyek csökkentik a víz élvezeti értékét.

  • A konyhánkat egy ilyen szerelés csupán egy plusz kis csap kiállás erejéig érinti (meglévő szerelvények esetén), amiből csak szűrt víz folyik.
  • Csaptelep váltás esetén kombinált csaptelep (3 utas) kerül beszerelésre, amelyből tud közvetlenül a szűrt víz is jönni.
  • A központi vízlágyító berendezést a lebegő anyagokat eltávolító vízszűrő után, a vízvezeték belépési pontja közelében építik a rendszerbe.
BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsó

Ráadásul használatukkal teafőzőnket is megóvhatjuk a vízkövesedéstől is. A tökéletes tea ízélmény érdekében választhatunk a BWT speciális konyhai vízszűrő megoldásai közül is, amelyek az egyedülálló BWT Magnesium Mineralizer technológia elvén működnek. Ez az innovatív és egyedülálló technológia magnéziummal dúsítja a vizet, amely így nem csak üdítő, frissítő ízhatást eredményez, de a főzés során, illetve a forró italok készítésekor segít a rejtett íz- és illattartalékok felszabadításában is.

BWT vízlágyítók

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák