Hirdetés

Illeszkedő rendszerek – ablak, napkollektor, hőszivattyú

Napjainkban egyre több energiát használunk, főként fosszilis, nem megújuló energiát: földgázt, kőolajat és szenet. Mára azonban kiderült ez nem fenntartható, ezek az energiaforrások fogyóban vannak, és ezért egyre drágábbak, miközben jelentősen szennyezik is környezetünket, és éghajlatváltozást okoznak.

Az energiatakarékosság igénye egyre jelentősebb, bár régóta halljuk: kapcsold le a villanyt, takarékoskodj a vízzel. Figyelünk arra, hogy energiatakarékos háztartási gépeket vásároljunk, olyan autót választunk, amelyik keveset fogyaszt. Ezek mind fontos dolgok, viszont költségeink között mégis a ház vagy a lakás fűtése a legjelentősebb. Földünkre nézve pedig az épületeink károsanyag-kibocsátása rendkívül jelentős gondokat okoz.

E gondok orvoslására a REHAU az épületek felújításához és új épületek építéséhez számos korszerű megoldást fejlesztett ki, amelyek alkalmazása hosszú távra garantálja a biztonságos és gazdaságos energiafelhasználást, csökkenti az energiaveszteségeket, és hatékonyan továbbítja a megtermelt energiát.
A REHAUösszehangolt rendszerei éppen erre a három pillérre épülnek:

 • az energiaveszteségek csökkentésére,
 • az energia hatékony előállítására, és
 • az energia hatékony felhasználására.

Ablakok

Az energiaveszteségeket leginkább a hatékony szigeteléssel csökkenthetjük, ehhez a REHAU a GENEO ablakrendszerével járul hozzá. A forradalmian új ablakprofil egyik legfontosabb előnye a 86 mm-es beépítési mélység mellett, hogy bizonyos mérethatárok alatt az integrált merevítési rendszer miatt nem szükséges az ablakokhoz acélmerevítést használni, így ez a megoldás teljesen hőhídmentessé teszi az ablakkeretet. A GENEO ablakrendszer energiahatékony épületek, passzívházak, aktívházak építésre is ajánlott.

Rehau ablak, napkollektor, hőszivattyú

Megújuló energiák

Az energia hatékony előállításához a Rehau több rendszermegoldást is kínál, amelyek egyrészt a napenergia, másrész a talajhő és a levegő hőjének kiaknázására szolgálnak.

 • A napenergiát a SOLECT napkollektoros rendszer használja meleg víz előállítására,
 • a talajhőt és a levegő hőjét REHAU GEO, AQUA és AERO hőszivattyúk alkalmazzák fűtésre, hűtésre és melegvíz-termelésre.
 • A talajhő kinyeréséhez REHAU RAUGEO szondákat, vagy COLLECT talajkollektorokat építhetünk be, és
 • az egész rendszert a Rehau saját fejlesztésű szabályozása üzemelteti.

Fűtési rendszer

Ha már előállítottuk a hőenergiát, és képesek vagyunk megtartani is a hőt, szükségünk van fűtési rendszerre, amely átadja ezt a lakásnak. A hőszivattyúk gazdaságossága elsősorban abban rejlik, hogy alacsony hőmérsékletű fűtővizet állítanak elő, ezért kiváló hőtermelői a padló-, fal- és mennyezet-fűtéseknek és -hűtéseknek. Ezek a fűtési rendszerek alacsony hőmérsékletű (30–40 Celsius-fok) fűtővízzel működnek. Ezek a felületfűtési módok a radiátoros, konvektoros fűtésekkel ellentétben jellemzően nem csak a levegőnek adják át a hőt, hanem hősugárzás révén közvetlenül a berendezési tárgyaknak és a helyiségben tartózkodó személyeknek. Ezért gyakran alacsonyabb helyiséghőmérséklet mellett jobb hőérzetet biztosítanak a hagyományos rendszerekhez képest, ezzel tovább csökkentik költségeinket.

Rehau ablak, napkollektor, hőszivattyú

Átfogó kínálat

REHAUMagyarországon jelenleg az energiahatékony rendszermegoldások egyetlen olyan szállítója, amely a talajszondáktól a felületfűtésen és hőszivattyún keresztül, egészen a napkollektorig és az ablakrendszerekig minden terméket egy kézből kínál.
Emellett további rendszerei biztosítják a lakások maximális komfortfokozatát:

 • RAUPIANO hangcsillapított lefolyórendszer,
 • VACUCLEAN központi porszívórendszer,
 • RAUTITAN univerzális csővezetékrendszer ivóvíz- és fűtésvezetékekhez,
 • előszigetelt távhővezetékek és még sok minden más.

A tökéletesen működő ház lényege, hogy az egyes rendszerek kifogástalanul illeszkedjenek egymáshoz, megfelelően kommunikáljanak egymással, vagyis teljes összhangban működjenek. REHAUezt az alapelvet követi minden rendszere fejlesztése során.

Használja Ön is a REHAU rendszermegoldások előnyeit! A REHAU most energiahatékonysági csomag akciót hirdet, amely csomag megrendelése esetén akár nettó 100 ezer forintért kínál komplett napkollektoros rendszert.

Részletekért és az akció feltételeiért tekintse meg honlapunkat a www.rehau.hu/akcio címen.

REHAU Kft.

Rehau ablak, napkollektor, hőszivattyú

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

A lakásokkal szemben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a házakra

A korábban nagy népszerűségnek örvendő lakások kezdik elveszteni a varázserejüket. Persze még mindig vannak olyanok, akik szívesebben alakítják ki otthonukat egy lakásban, mint egy házban, de egyre többet vannak azok, akik a házakat részesítik előnyben. Az Ingatlannet.hu utánajárt minek köszönhető a változás.

MÉASZ: a magasépítést ösztönző további lépésekkel célszerű segíteni az építésgazdaság GDP-hez adott értékét

A hazai építőanyag gyártók tapasztalata szerint 2020 második negyedévében és júliusban jellemzően stagnáltak vagy 5-15%-kal csökkentek, a homlokzati nyílászárók esetében pedig 20%-kal estek vissza a magasépítéshez, különösen a lakóingatlanok építéséhez és korszerűsítéséhez felhasznált építőanyagok és építési termékek volumenei, összehasonlítva 2019 azonos időszakával.

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

A közel nulla energiaigényű épületeknek 2021-től számos követelménynek meg kell felelniük, ami már most előre gondolkodást, alapos felkészülést igényel azoktól, akik jövőre építkezésbe fognak. Sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítása, ennek legoptimálisabb módjáról kérdeztük Papp Szilárdot, az Energetika 2020 Kft. ügyvezető igazgatóját.

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Ha három ismérvet kellene felsorakoztatni, hogy miért érdemes beruházni az Ariston által gyártott Nimbus NET hőszivattyú-család valamelyik tagjára, akkor ezek lennének azok: hatékony, megtérülő és környezettudatos.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

5+1 fontos tudnivaló az építkezést megelőző földmunkákról: gépek, árak, időtartam

A családi ház építésének első fázisát a földmunkákkal kezdjük. Íme, a legfontosabb információk a gépekről, árakról, időtartamról, hogy könnyebben tervezhessünk.

Szigeteljünk, de nem mindegy hogyan! - A jól kivitelezett szigetelés ára 30 év alatt akár 4-szer is megtérülhet

A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtés számla átlagosan 35%-al csökkenthető, a befektetés ára akár 8-10 év alatt megtérülhet.

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével ismét slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle, a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.