Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Notice: Undefined property: stdClass::$links_expirity in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo/homeinfo.php on line 83

Illeszkedő rendszerek – ablak, napkollektor, hőszivattyú

Napjainkban egyre több energiát használunk, főként fosszilis, nem megújuló energiát: földgázt, kőolajat és szenet. Mára azonban kiderült ez nem fenntartható, ezek az energiaforrások fogyóban vannak, és ezért egyre drágábbak, miközben jelentősen szennyezik is környezetünket, és éghajlatváltozást okoznak.

Az energiatakarékosság igénye egyre jelentősebb, bár régóta halljuk: kapcsold le a villanyt, takarékoskodj a vízzel. Figyelünk arra, hogy energiatakarékos háztartási gépeket vásároljunk, olyan autót választunk, amelyik keveset fogyaszt. Ezek mind fontos dolgok, viszont költségeink között mégis a ház vagy a lakás fűtése a legjelentősebb. Földünkre nézve pedig az épületeink károsanyag-kibocsátása rendkívül jelentős gondokat okoz.

E gondok orvoslására a REHAU az épületek felújításához és új épületek építéséhez számos korszerű megoldást fejlesztett ki, amelyek alkalmazása hosszú távra garantálja a biztonságos és gazdaságos energiafelhasználást, csökkenti az energiaveszteségeket, és hatékonyan továbbítja a megtermelt energiát.
A REHAUösszehangolt rendszerei éppen erre a három pillérre épülnek:

 • az energiaveszteségek csökkentésére,
 • az energia hatékony előállítására, és
 • az energia hatékony felhasználására.

Ablakok

Az energiaveszteségeket leginkább a hatékony szigeteléssel csökkenthetjük, ehhez a REHAU a GENEO ablakrendszerével járul hozzá. A forradalmian új ablakprofil egyik legfontosabb előnye a 86 mm-es beépítési mélység mellett, hogy bizonyos mérethatárok alatt az integrált merevítési rendszer miatt nem szükséges az ablakokhoz acélmerevítést használni, így ez a megoldás teljesen hőhídmentessé teszi az ablakkeretet. A GENEO ablakrendszer energiahatékony épületek, passzívházak, aktívházak építésre is ajánlott.

Rehau ablak, napkollektor, hőszivattyú

Megújuló energiák

Az energia hatékony előállításához a Rehau több rendszermegoldást is kínál, amelyek egyrészt a napenergia, másrész a talajhő és a levegő hőjének kiaknázására szolgálnak.

 • A napenergiát a SOLECT napkollektoros rendszer használja meleg víz előállítására,
 • a talajhőt és a levegő hőjét REHAU GEO, AQUA és AERO hőszivattyúk alkalmazzák fűtésre, hűtésre és melegvíz-termelésre.
 • A talajhő kinyeréséhez REHAU RAUGEO szondákat, vagy COLLECT talajkollektorokat építhetünk be, és
 • az egész rendszert a Rehau saját fejlesztésű szabályozása üzemelteti.

Fűtési rendszer

Ha már előállítottuk a hőenergiát, és képesek vagyunk megtartani is a hőt, szükségünk van fűtési rendszerre, amely átadja ezt a lakásnak. A hőszivattyúk gazdaságossága elsősorban abban rejlik, hogy alacsony hőmérsékletű fűtővizet állítanak elő, ezért kiváló hőtermelői a padló-, fal- és mennyezet-fűtéseknek és -hűtéseknek. Ezek a fűtési rendszerek alacsony hőmérsékletű (30–40 Celsius-fok) fűtővízzel működnek. Ezek a felületfűtési módok a radiátoros, konvektoros fűtésekkel ellentétben jellemzően nem csak a levegőnek adják át a hőt, hanem hősugárzás révén közvetlenül a berendezési tárgyaknak és a helyiségben tartózkodó személyeknek. Ezért gyakran alacsonyabb helyiséghőmérséklet mellett jobb hőérzetet biztosítanak a hagyományos rendszerekhez képest, ezzel tovább csökkentik költségeinket.

Rehau ablak, napkollektor, hőszivattyú

Átfogó kínálat

REHAUMagyarországon jelenleg az energiahatékony rendszermegoldások egyetlen olyan szállítója, amely a talajszondáktól a felületfűtésen és hőszivattyún keresztül, egészen a napkollektorig és az ablakrendszerekig minden terméket egy kézből kínál.
Emellett további rendszerei biztosítják a lakások maximális komfortfokozatát:

 • RAUPIANO hangcsillapított lefolyórendszer,
 • VACUCLEAN központi porszívórendszer,
 • RAUTITAN univerzális csővezetékrendszer ivóvíz- és fűtésvezetékekhez,
 • előszigetelt távhővezetékek és még sok minden más.

A tökéletesen működő ház lényege, hogy az egyes rendszerek kifogástalanul illeszkedjenek egymáshoz, megfelelően kommunikáljanak egymással, vagyis teljes összhangban működjenek. REHAUezt az alapelvet követi minden rendszere fejlesztése során.

Használja Ön is a REHAU rendszermegoldások előnyeit! A REHAU most energiahatékonysági csomag akciót hirdet, amely csomag megrendelése esetén akár nettó 100 ezer forintért kínál komplett napkollektoros rendszert.

Részletekért és az akció feltételeiért tekintse meg honlapunkat a www.rehau.hu/akcio címen.

REHAU Kft.

Rehau ablak, napkollektor, hőszivattyú

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

HRH ablakszigetelés: kevesebb hűtésre / fűtésre, kevesebb por, kevesebb pollen?

 Sokan egy focilabda méretű lyukon keresztül fűtik az utcát, Ön is közéjük tartozik? Sőt ekkora résen engedik a por és pollen bejutását otthonukba. A legegyszerűbb, legolcsóbb módszerekről - amivel akár 15-20% fűtési energia megtakarítást is elérhetünk - hajlamosak vagyunk azonban megfeledkezni, miközben nagyon sok figyelmet fordítunk a média által felkapott bonyolult, drága energia megtakarítási módokra.   

Ajtó, ablak javítása, szigetelése - HRH ablakszigetelés

A rosszul hőszigetelt, huzatos ablakokon, ajtókon sok meleg távozik a lakásból, de ha nincs pénz az ablakok, ajtók cseréjére, akkor marad a felújítás és az utólagos szigetelés.

Minőségi építőanyagok környezettudatos szemlélettel

Az építőanyagokkal szemben támasztott egyik legfontosabb elvárás a magas minőség, mely mellett egyre inkább megkerülhetetlenné válik a környezettudatosság és az energiatakarékosság iránti igény. Azonban kérdés, hogy találunk-e a piacon ilyen termékeket? Ezzel kapcsolatban jó híreink vannak!

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Korábbi cikkünkben egy családi ház felújítási munkáinak személyes tapasztalatait mutattuk be. A cikksorozat nem a szakembereknek szánt műszaki megoldásokkal teletűzdelt írás, hanem azoknak szól, akik felújításra szánják el magukat és képesek azt végigvinni, akár saját kezűleg is.

Így hasznosíthatjuk a napenergiát otthonunkban - Napelemes és napkollektoros rendszerek

A többség számára manapság már nyilvánvaló, hogy a napelemek a napsugárzást elektromos energiává alakító eszközök. Sokan azonban még mindig összetévesztik ezeket a fotovoltaikus rendszereket tévesztik a napkollektorokkal, pedig működésük és hasznosításuk is jelentősen eltérő. Bár mind a napelem, mind a napkollektor napenergiát alakít át, a napelem elektromos-, a napkollektor pedig hőenergia hasznosítás célját szolgálja.

Számoljunk le az elektromos fűtést övező tévhitekkel!

Czinege Károly az Az elektromos fűtés a jövő megoldása! című könyve igazi hiánypótló szakkönyv nemcsak szakmabelieknek, amely tisztáz minden, az elektromos fűtéssel kapcsolatos félreértést. Lásson ön is tisztán, hiszen könnyen meglehet, hogy otthonában is az elektromos megoldás lesz a leginkább költséghatékony megoldás!

Újragondolt terek – Egy társasházi lakás újjászületése

Mintha új lakásba költöztünk volna – így érezhetik magukat, akik egy mindent felforgató, szakszerűen levezényelt, alapos felújítás mellett döntenek. Íme, egy látványos átalakítás, mely igazolja, hogy megéri a munkát profi lakberendezőre bízni.

Hézagok és repedések megszüntetése - tartós ragasztás és tömítés a legszélsőségesebb körülmények között is

A ablakok és a falazat találkozásánál, vagy a különféle burkolatok érintkező pontjain megjelenő hézagok, a mozgásból adódó repedések a legbosszantóbb problémák közé tartoznak. Ezek megszüntetése mindenképpen ajánlott, hiszen idővel még több baj okozói lehetnek.

Önnek ajánljuk