Ahol a látvány és a hangulat találkoznak

Az üvegmozaik és a LED világítás együttese különleges látványt és hangulatot teremt. A MosaicLights (világító mozaik) elnevezés pedig magában foglalja az új tecnológia két alapkövét.

Az egyik elem ezek közül a manapság patos, egyedi burkolóanyag, az üvegmozaik, a másik pedig a környezetbarát, takarékos LED-világítás. A termék egyaránt népszerű a belsőépítészet, a lakberendezés és a wellness világában, amely különleges látványának, széles körű alkalmazhatóságának köszönhető. A több száz szín és anyag kombinációjával a legextrémebb igények is egyszerűen kielégíthetők. A LED energiatakarékos, élettartama más izzókhoz képest jelentősen hosszabb, akár 6–10 év is lehet.

vilgt_mozaik1

A találmány

A világító mozaik tulajdonképpen egy megrendelő kérésére jött létre. Az ügyfél ugyanis egy egzotikus mozaikpatak kialakításánál speciális, mediterrán fényhatásokat kért. Ekkor született az ötlet: világítson maga a mozaik! Ennek köszönhetjük a világító mozaikot. A wellness és SPA világában a gőzkabinok, fényterápiás szobák megvilágítására, fürdőknél a különleges élmény fokozására alkalmas. A belsőépítészetben is számtalan módon használható: pultok, egyedi belső terek, közösségi terek kialakítására, a design aktívan vezérelhető fényhatásokkal való kiegészítésére is alkalmas. Emellett az otthoni konyhákban, fürdőszobákban, teraszokon is egyedülálló hangulatot és látványt teremthetünk időtálló, gondozásmentes és energiatakarékos formában.

Kapcsolódó cikkek

Kiemelő világítások

Otthonunk dekoratív részletei, képek, vagy tárgyak a világítás segítségével is kiemelhetők, hangsúlyossá tehetők. Néhány alapszabályra kell csupán figyelnünk, ha esztétikus végeredményt szeretnénk.

LED panelek – kiválasztás és alkalmazás

Amikor az interneten böngészünk és LED-ek után érdeklődünk, mindig szembe találjuk magunkat a LED panelekkel. De mi is az a LED panel és hol vesszük hasznát igazán? Egy rövid összefoglalóban nézzük át ezt.

Okos világítások

Ki ne szeretne dinamikus világítást házába, amely telefonról vezérelhető? Elképesztően széles a választék az okos világításokból: mind színváltás, mind pedig színhőmérséklet váltás tekintetében tekintetében tudunk megfelelő alternatívát választani. De hogyan igazodjunk el a kínálatban, milyen lehetőségeink vannak?

Milyen világítást válasszunk a kertbe?

Ha kertes házban, vagy belső udvarral rendelkező társasházban lakunk, jól megtervezett, ízléses világítással egyszerűen hangulatossá és látványossá varázsolhatjuk a külső tereket. Kültéri lámpáink kiválasztása azonban sem könnyű feladat, szánjunk időt rá!

Olcsó vagy inkább minőségi LED-et válasszunk? Mit mond a szakember?

Ezen cikkemmel meg fogom osztani az olvasókat és nem is biztos, hogy sok gyártó örül majd neki! Azt gondolom hogy a lakosság figyelmét fel kell hívni pár dologra. Kezdjük a legelején a gyártásnál hiszen innen ered minden jó és rossz.

Különlegességek a világítástechnikában 1. rész - Optikai szálas megoldások. A „csillagos égbolt” világítás

Az optikai szálas technológia viszonylag újdonságnak számít a világítástechnikában. Leggyakrabban az ún. csillagos égboltok kapcsán találkozhatunk ezzel a megoldással. De mi is a technológia alapja?

Gyereklámpák, éjszakai fények - Világítás a gyerekszobában

A világítástechnika egyik eldugott területe a gyermekszobák lámpái. Itt kevésbé a megvilágításon van a hangsúly, sokkal inkább a formavilágon és a megjelenésen.

Fő világítás és dekorációs fények színes LED szalagokkal. Okos rendszerek

A színes LED szalagokat gyakran alkalmazzák hangulatvilágításokhoz, rendezvénytermek indirekt megvilágításaihoz, de okos testvéreikkel együtt különleges világítások is megvalósíthatók.

A LED szalag és a benne rejlő lehetőségek

A világítástechnikában a legsokoldalúbban alkalmazható technológia a LED szalag, melyen belül az egyszínű szalagoktól kezdve az RGBW szalagokig számos termékvariáció létezik. Ebben az összefoglalóban többet is elárulunk a LED szalagokról, mint amit egy termékkatalógus mutat.

Önnek ajánljuk