Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Kőpanelek – burkolat a természetből

Míg a régi időkben teljesen elfogadott volt a természet alkotóelemeiből való építkezés, ami kihatott egy-egy ház külső és belső megjelenésére, addig az „építőipar” fejlődésével, sőt a 80-as évekre jellemző panelprogramok elindításával, ez mindinkább kiveszett mindennapjainkból. Az akkori urbanizációnak köszönhetően, a beton és acélszerkezetek vették át azok helyét.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A hatalmas panel tömbökben, és az azokban található lakásokban általában előnyben részesítették a gyors, kedvezőbb árú burkolóanyagok használatát, mint például a csempe, linóleum, padlószőnyeg, a falakra pedig festék és tapéta került. Emlékszem, gyerekkoromban még az sem volt ritka, amikor a természetet nem egy-egy alkotóelemének a lakásba való felrakásával igyekezték behozni, hanem hatalmas nagy, például erdőt vagy vízesést ábrázoló tapétát ragasztottak a nappali falára.

Azonban a városi élet egyre gyorsabbá vált, egy generációs ugrással, pedig egyre instantabbá. Az instant élet pedig hozta magával az instabilitást és a diszkomfort érzetet. Az állandó munka, a vég nélküli törtetés pedig egy idő után a kifáradást. Az erőtlenség pedig a feltöltődés igényét. Így egyre többen kívánkoztak ismét vissza a természetbe egy nyaraló, egy nyaralás vagy egy kirándulás által. A vágy mocorgása az emberek gondolataiban egyre csak erősödött. Majd először talán a tehetősebbeknek, végül mindenki számára elérhetővé vált a természetes alkotóelemek alkalmazása az építkezések, a berendezések folyamán. Ismét elkezdte felváltani a fafurnéros bútorok helyét a tömör fa, a linóleumot a parketta, majd a parkettákat a fára hasonlító greslapok sokasága, és végül a kövek is visszakerültek az otthonokba. Napjainkban éljük a természetes alkotóelemek lakásainkba, házainkba való visszaépítésének reneszánszát.

Természetes Kövek Háza: római travertin

A kőburkolatokat már megtalálhatjuk egy-egy kiemelt falon, padlón, pultokon, mosdókban vagy akár kiegészítőkben. Számtalan kőtípust találhatunk a piacon, ahol érvényes az az elfogadott szabály, hogy minden, ami kültéri, lehet beltéri burkolat is, azonban fordítva nem.

Természetes Kövek Háza: kávébarna mediterrán kő

Kapcsolatba kerülhetünk üledékes kőzetekkel, mint például gyönyörű mészkövekkel, melyek egy-egy fosszíliát is rejtenek. A nappali falát pedig díszítheti akár egy 190 millió éves csiga vagy kagyló. Lehetnek metamorf kőzetek, például a gneisz kövek, melyek kül- és beltérre egyaránt alkalmasak, csillogásuk pedig sok embert ejt rabul, vagy a márványok klasszikus megjelenése, mely kifinomultságot kölcsönöz a térnek.

Természetes Kövek Háza: krémszínű mediterrán kő

Igen kelendőek lettek az átalakult kőzetek közül a palák, melyek változatos szín- és formavilágukkal meghódították a világot. Jellemzően a minimál stílushoz illő fekete és antracit változatuk igazán megnyerő. Mindenki megtalálhatja a maga számára leginkább tetszőt: a rendkívül feltűnő és hivalkodótól az egészen visszafogottig, mind szín és megmunkálás függvényében. Kaphatóak már eleve kasírozott, vagy paneles formában, és egyesével is. Van roppantott, tört, csiszolt és vágott variációban.

Természetes Kövek Háza: ezüstszürke gneisz mediterrán kő

A kőpanelek felrakása sem igényel extra képességeket, játszi könnyedséggel megoldhatók. Burkolás esetén a vízszint kimérését követően, a ragasztó felvitele után már rakhatjuk is a köveket a falra, melyek lehetnek szabályos panel méretben, vagy adott magasságban, de eltérő hosszban. Flexszel vagy vizesvágóval könnyen lehet őket méretre szabni. Nem szükséges fugák alkalmazása, azonban kültéren érdemes a hőtágulással számolni, és pici hézagot hagyni a kősorok között.

Fontos tudni, hogy a természetes köveknél nem egy tapéta súlyával számolunk. Az átlagosnál kicsit nagyobb terhelést tesznek a falra, így burkolás előtt mindenképp ajánlott a kereskedő véleményét kikérni, hogy milyen falfelületre, hogyan ragasszuk őket. Továbbá javasoljuk a ragasztást követően a burkolat impregnálását, hogy víztaszító legyen és szépségét sokáig megőrizze.

Házunk vagy lakásunk felújításánál pedig érdemes egy lakberendező segítségét kérni. Ezzel a lehetőséggel napjainkban már egyre többen élnek, hisz ezek a szakemberek tökéletesen látják egy-egy tér formáját, nagyságát, benapozottságát. Ismerik ügyfeleik egyéniségét, így segíteni tudnak nekik a tökéletes otthon kialakításában. Fontos például a harmónia megtalálása, hogy adott helyiségbe mennyi fa vagy kőanyagot lehet bevinni. A szakmai tudásuk pedig a szerkezeti elemek kialakításától egészen a burkolásig terjedhet, akár olyan nüansznyinak tűnő kérdésekig, hogy hova kell dilatációs hézag. Ez szinte nélkülözhetetlen egy olyan átlagember számára, aki csak a lakását, házát szeretné szebbé varázsolni, mindezt veszteségek nélkül, konkrét és hasznos tanácsok által, megfelelő áron.

Természetes Kövek Háza: jura mediterrán kő

Azt látom, hogy szerencsére manapság a gondolatainkban egy újfajta természettudatosság van születőben. Amellett, hogy egyre inkább a természet megóvása válik célunkká, szeretnénk azt az otthonainkban is látni, remek rezgéseikkel engedni áthatni, és a már közel nem olcsó mesterséges greslapok helyett a konyhában, a nappaliban, vagy épp a ház falán egy, a természet által alkotott csodás és egyedi kőpanelt alkalmazni. Nézni, megérinteni egy-egy kőfal hűvös, nyugtató textúráját. Elérhető áron, megannyi lehetőség közül kiválasztva a sajátunkat, egyedivé változtatva otthonunkat ez különleges és új céllá kezd válni.

Érdeklődöm a termékek iránt

Népszerűek a témában

Mutat és megtakarít: pala, kerámia, fém – homlokzaton és tetőn

Fuga nélkül nincs tartós burkolat – Miért fontos a megfelelő fuga kiválasztása?

3+1 ok, amiért érdemes térkövet választani

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Ahogyan még soha nem gondolt a zuhanyajtókra

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Halkabb WC használat a család és a szomszédok örömére

Már 100 éve bizonyít a pórusbeton

Burkolás kültéren – Milyen előnyökkel jár a legjobb minőségű anyagok használata?

Mutat és megtakarít: pala, kerámia, fém – homlokzaton és tetőn

Checklist - Mire gondoljunk a konyha tervezéskor, felújításkor?

Padlófűtés melegburkolattal? Igen, lehetséges!

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

Rendhagyó burkolatok: különlegességek és újdonságok a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

Milyen lesz a fürdőszobánk 2022-ben? Bemutatjuk a legfrissebb burkolat trendeket

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Extra vékony, különleges kültéri burkolólapok

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision