Hirdetés

5 ok, miért a Természetes Kő a legjobb választás otthonunk díszítéséhez

Manapság egyre gyakrabban beszélünk egészséges, praktikus és könnyen fenntartható otthonokról. Ugyanakkor a piac számtalan lehetőséget kínál, így nehéz eldönteni mit is válasszunk. A természetes kő mindig tökéletes választás, mivel eleganciája és bája miatt, nehéz neki ellenállni.

Amikor természetes kőről beszélünk, akkor megbízható és hosszú élethosszra gondolunk. Olyan otthonokra, melyek egy életen át tartanak, fenségesek, bájosak, amit több generáción keresztül élvezhetünk.

Miért válasszuk a természetes követ?

1. A kő természetes anyag

A kő a föld természetes terméke, a természet csodája. Egyszerű és ellenállhatatlan. A kő természetes látványa rendkívüli élményt biztosít. Szépsége tükrözi a több millió éves geológiai változásokat, valamint ásványi anyagokat. Ezért a kő a fő építőanyag, amikor természetes építkezésről beszélünk. Minden tulajdonos, aki ezt az anyagot választotta, azt vallja, hogy semmi sem zöldebb, mint a csodálatos, természetes kő. Nem tartalmaz káros toxikus, vagy vegyi anyagokat, így biztosak lehetünk benne, hogy egészséges otthont teremtünk. A természetes kő használata környezetvédelmi előnyökkel jár, és ugyanakkor védi egészségünket.

Természetes Kő

2. A kő nagyon tartós és ellenálló

Legjobb bizonyíték a tartósságra és ellenállásra az ókorból származó nagy épületek, melyek ma is állnak. Vegyük például az egyiptomi piramisokat, melyek 5000 évvel ezelőtt épültek, vagy az Akropolisz és Colosseum épületeit a világ csodái közül. A Taj Mahal évszázadokkal ezelőtt épült, és ma is olyan szép és ragyogó, mint újkorában. Kezdetben a követ, csak a konyhák és folyósok burkolására használták. Fokozatosan bővült, majd rendkívüli nappali, fürdőszoba, hálószoba tervek jelentek meg.

Érdeklődöm a termékek iránt

3. A kő nem megy ki a divatból

Minden, ami természetes, soha nem megy ki a divatból. Mondhatjuk, hogy a divat változik, de a természetes stílus örök. Olyan otthonok, melyek szépek, bájosak, és akár több generáción keresztül élvezhetünk.

Bizonyítékok erre az évszázadok óta álló impozáns épületek, melyek még most is elvarázsolnak szépségükkel és eleganciájukkal. Akár rusztikus, akár hagyományos, vagy elegáns stílust követünk, a természetes kő végtelen dekorálási megoldást kínál.

Természetes Kő

4. A természetes kő értéket és szépséget ad a térnek

Az esztétikai előnyök vitathatatlanok. Stílusuk elegáns, impozáns. Mindegy, hogy egyszerű, letisztult, elegáns, vagy kifinomult stílusra vágyunk, a természetes kő hatalmas átalakulást, változást teremt otthonuknak. A természetes kő számtalan színben és árnyalatban elérhető, így, csak képzeletünk szabhat határokat terveink megvalósításához, legyen pala, travertin, gránit, vagy márvány. A lehetőségek végtelenek, mivel minden díszítő kőtípus extra finomságot ad otthonának.

Természetes Kő

5. A kő könnyen karbantartható

A legtöbb kő könnyen tisztítható, finom (folyékony) szappannal és vízzel. De a karbantartásra vannak speciális megoldások is, például a vízszigetelő megoldás, amely védelmet nyújt a nedvesség és más károsodás ellen, megakadályozza a penész kialakulását, valamint szilárdságot biztosít.

Természetes Kő

Általánosságban elmondható, hogy néhány alapvető szabályt kell követni, amennyiben otthonunkat természetes kővel díszítjük:

  • Ha véletlenül a díszkőre öntünk valamit, azonnal törölni kell.
  • Tisztításuk során ne használjunk savas anyagokat, például ammóniát, vagy más közönséges tisztítószereket.
  • Ne használjunk súrolószivacsot a természetes kőfelületek tisztításához.
Természetes Kő

Következtetés

A természetes kőből készített dekoráció generációkon keresztül tarthat. Amikor otthonunkat természetes kő burkolásával tervezzük, nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre. Mindenesetre a fenntarthatóság és az egészségügyi előnyök a mérvadó tényezők a döntéshozatalban egy ilyen berendezési projekt elindításakor.

Természetes Kő

A céljaik és igényeikhez igazítva az Antique Stone csapata speciális műszaki tanácsokat kínál Önnek, így tudja a lehető legjobb választást meghozni, amit majd éveken át élvezhet.

építőipari újságíró

Több mint 10 éve foglalkozik ilyen vagy olyan formában építkezéssel és felújítással. Építkezéseken dolgozott az egyetemi évei alatt, mint kőműves és ács segédmunkás. Majd egy budapesti építőipari vállalkozás beszerzéseinek egy részét adminisztrálta. Emellett számos családi ház és iroda építésében, felújításában részt vett. A HOMEINFO.hu oldal indulása óta része a csapatnak. Véleménye szerint az internet teljesen átalakítja az építőipart is, ennek a fejlődésnek kíván az úttörője lenni. 

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Checklist - Mire gondoljunk a fürdőszoba tervezéskor, felújításkor?

Vajon tudjuk-e mi mindent kell szem előtt tartanunk, mivel kell feltétlenül számolnunk, mielőtt a fürdőszoba felújításába belevágunk? Ezzel a check-listtel nem fogunk tévedni.

Okosotthon 46 négyzetméteren

Az Év fürdőszobája pályázat győztes lakberendező párosa, Pongó Kriszta és Magyar Tibor egyik legfrisebb munkája, a tetőtérben kialakított modern, sok szempontból rendhagyó kis lakás tervezése.

Kis erkélytől a nagy teraszig – burkolatok, világítás, berendezés

A tavasztól őszig tartó időszakban különösen felértékelődnek még a tágasnak nem mondható külső terek is. A legapróbb erkélynek is örülni tudunk, ha pedig a talpalattnyinál több hely is jutott, azt már szinte felér a mennyországgal. Feltéve, ha jól használjuk és paradicsomi állapotot teremtünk.

Mit tehetünk a belső terek higiéniájáért? – Káros mikroorganizmusoknak ellenálló fal- és felületfestékek, burkolatok, steril felüleletek

Az időnk jelentős részét épületekben – otthonunkban, zárt térben lévő munkahelyen, iskolában, üzletekben, hivatalokban – töltjük. A belső terek levegőjének jó minősége, általános higiéniája nemcsak jó közérzetünkhöz, hanem egészségünk érdekében is fontos. A jelenlegi járvány helyzet pedig rámutat arra, hogy a jövőben ezen tényezők még inkább felértékelődnek.

Új burkolat, új terasz – tippek teraszfelújításhoz

Ha teraszunk felújításán, bővítésén, esetleg terasz építésén gondolkodunk, a legnagyobb figyelmet a burkolat kiválasztásának érdemes szentelnünk.

Térformálás csempével - 5 tanács, hogyan használjuk a hidegburkolatokat kicsi helyiségekben

Számos trükk létezik, melyek alkalmazásával a legkisebb fürdőszoba is tágasabbnak tűnhet a valóságosnál. Az 5 legegyszerűbbet bemutatva bárki kedvet kaphat, hogy átalakítsa ezt a parányi helyiséget.

Díszítő elemek használata a burkolatoknál

A burkolt felület látványát, esztétikus megjelenését nem csupán a hibátlan kivitelezés befolyásolja, hanem a különböző kiegészítők, díszítőelemek alkalmazása is. Hogyan válasszuk ki a díszítőelemeket? Melyik burkolathoz, mi illik legjobban? Erre keressük a válaszokat.