Hirdetés

5 ok, miért a Természetes Kő a legjobb választás otthonunk díszítéséhez

Manapság egyre gyakrabban beszélünk egészséges, praktikus és könnyen fenntartható otthonokról. Ugyanakkor a piac számtalan lehetőséget kínál, így nehéz eldönteni mit is válasszunk. A természetes kő mindig tökéletes választás, mivel eleganciája és bája miatt, nehéz neki ellenállni.

Amikor természetes kőről beszélünk, akkor megbízható és hosszú élethosszra gondolunk. Olyan otthonokra, melyek egy életen át tartanak, fenségesek, bájosak, amit több generáción keresztül élvezhetünk.

Miért válasszuk a természetes követ?

1. A kő természetes anyag

A kő a föld természetes terméke, a természet csodája. Egyszerű és ellenállhatatlan. A kő természetes látványa rendkívüli élményt biztosít. Szépsége tükrözi a több millió éves geológiai változásokat, valamint ásványi anyagokat. Ezért a kő a fő építőanyag, amikor természetes építkezésről beszélünk. Minden tulajdonos, aki ezt az anyagot választotta, azt vallja, hogy semmi sem zöldebb, mint a csodálatos, természetes kő. Nem tartalmaz káros toxikus, vagy vegyi anyagokat, így biztosak lehetünk benne, hogy egészséges otthont teremtünk. A természetes kő használata környezetvédelmi előnyökkel jár, és ugyanakkor védi egészségünket.

Természetes Kő

2. A kő nagyon tartós és ellenálló

Legjobb bizonyíték a tartósságra és ellenállásra az ókorból származó nagy épületek, melyek ma is állnak. Vegyük például az egyiptomi piramisokat, melyek 5000 évvel ezelőtt épültek, vagy az Akropolisz és Colosseum épületeit a világ csodái közül. A Taj Mahal évszázadokkal ezelőtt épült, és ma is olyan szép és ragyogó, mint újkorában. Kezdetben a követ, csak a konyhák és folyósok burkolására használták. Fokozatosan bővült, majd rendkívüli nappali, fürdőszoba, hálószoba tervek jelentek meg.

Érdeklődöm a termékek iránt

3. A kő nem megy ki a divatból

Minden, ami természetes, soha nem megy ki a divatból. Mondhatjuk, hogy a divat változik, de a természetes stílus örök. Olyan otthonok, melyek szépek, bájosak, és akár több generáción keresztül élvezhetünk.

Bizonyítékok erre az évszázadok óta álló impozáns épületek, melyek még most is elvarázsolnak szépségükkel és eleganciájukkal. Akár rusztikus, akár hagyományos, vagy elegáns stílust követünk, a természetes kő végtelen dekorálási megoldást kínál.

Természetes Kő

4. A természetes kő értéket és szépséget ad a térnek

Az esztétikai előnyök vitathatatlanok. Stílusuk elegáns, impozáns. Mindegy, hogy egyszerű, letisztult, elegáns, vagy kifinomult stílusra vágyunk, a természetes kő hatalmas átalakulást, változást teremt otthonuknak. A természetes kő számtalan színben és árnyalatban elérhető, így, csak képzeletünk szabhat határokat terveink megvalósításához, legyen pala, travertin, gránit, vagy márvány. A lehetőségek végtelenek, mivel minden díszítő kőtípus extra finomságot ad otthonának.

Természetes Kő

5. A kő könnyen karbantartható

A legtöbb kő könnyen tisztítható, finom (folyékony) szappannal és vízzel. De a karbantartásra vannak speciális megoldások is, például a vízszigetelő megoldás, amely védelmet nyújt a nedvesség és más károsodás ellen, megakadályozza a penész kialakulását, valamint szilárdságot biztosít.

Természetes Kő

Általánosságban elmondható, hogy néhány alapvető szabályt kell követni, amennyiben otthonunkat természetes kővel díszítjük:

  • Ha véletlenül a díszkőre öntünk valamit, azonnal törölni kell.
  • Tisztításuk során ne használjunk savas anyagokat, például ammóniát, vagy más közönséges tisztítószereket.
  • Ne használjunk súrolószivacsot a természetes kőfelületek tisztításához.
Természetes Kő

Következtetés

A természetes kőből készített dekoráció generációkon keresztül tarthat. Amikor otthonunkat természetes kő burkolásával tervezzük, nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre. Mindenesetre a fenntarthatóság és az egészségügyi előnyök a mérvadó tényezők a döntéshozatalban egy ilyen berendezési projekt elindításakor.

Természetes Kő

A céljaik és igényeikhez igazítva az Antique Stone csapata speciális műszaki tanácsokat kínál Önnek, így tudja a lehető legjobb választást meghozni, amit majd éveken át élvezhet.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Kézzel fogható és lábbal járható az „életre kelt” kertépítő katalógus

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Mire figyeljünk, ha kőburkolatot vásárolunk?

A beton hatástól a levél mintáig – Mivel burkolunk 2021-ben?

Környezetbarát teraszburkolat

Hidegburkolatok: színek, formák és felületek változatossága, különleges méretek – Mit találunk a kínálatban?

Az EQUITONE pályázata az építészek és építészhallgatók számára - A hangsúly idén is az anyag kreatív felhasználásán van

Ragyogó tisztaság kültéren is – okosvezérléssel

112 dekor és széles szaniter választék az eredménye a REHAU és a Hyundai összefogásának

Virtuálisan is látogathatók az Aqualand bemutatótermei

Vásárlási listák
További vásárlási listák