Hirdetés

Térformálás csempével - 5 tanács, hogyan használjuk a hidegburkolatokat kicsi helyiségekben

Számos trükk létezik, melyek alkalmazásával a legkisebb fürdőszoba is tágasabbnak tűnhet a valóságosnál. Az 5 legegyszerűbbet bemutatva bárki kedvet kaphat, hogy átalakítsa ezt a parányi helyiséget.

Egy kis méretű fürdőszoba a kivitelezési, lakberendezési folyamat egyik legnagyobb kihívása, hiszen a tervezés során nem csupán a kényelmes berendezésre, hanem a burkolatokra, azok kioszátására is sok figyelmet kell fordítanunk. Ekkor a jól megválasztott burkolatok jelenthetik a megoldást, segítségükkel a legapróbb tér is tágasabbnak látszik. Természetesen a fizikai korlátokat nem tudjuk eltüntetni, de optikailag csalhatunk, ennyi nem csak belefér, hanem egyenesen kötelező!

1. Elterjedt nézet, hogy kicsi helyiségbe nem használunk nagy méretű burkolólapokat, de ez egyáltalán nem kőbevésett szabály. Sőt, aki bátor és mer kísérletezni, válasszon nyugodtan közepes (25x75 cm) vagy nagy méretű (30x90 cm) lapokat, ugyanis a kevesebb fuga és a lapok vízszintes burkolása optikailag tágasabbnak mutatják a teret.

Matala csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/matala

2. A világos színű burkolatok tértágító ereje köztudott. Elég, ha magunk elé képzeljük pici fürdőszobánkat sötét és világos színekkel, magunk is érzékeljük a különbséget. Ha mégis ragaszkodunk a sötét tónusokhoz, nem kell ezekről sem lemondanunk, használjuk díszítőelemként a világos színek között. Ha jól tervezünk, mélységet, játékosságot is adhatunk a térnek.

Nesi csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/nesi

3. A homogén, egységes megjelenés sokak számára unalmas vagy túlságosan steril lehet. Érdemes a látványt igalmassá tenni különleges dekor elemekkel, mozaikkal.

Ezek különösen jól mutatnak a frekventált helyeken, például a mosdó és a tükör között vagy a kád mögötti falszakaszon.

Minimalstone csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/minimalstone

4. A 3D lapok nem véletlenül népszerűek. Ezeknek a strukturált megjelenésű burkolatoknak a használata az egyik leghatásosabb recept az optikai térnöveléshez. Látványuk változatossá, egyedivé varázsolja a helyiséget, elviszik a fókuszt a szűk térről.

Pineta csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/pineta
Telaviv csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/telaviv

5. A tetőtéri fürdőszobáknál fokozottan jelentkezik a kicsi helyiség problémája, hiszen itt még a tető dőlése is elvesz a térből. Sokat dobhat a látványon az optimális elrendezés, a burkolatok ügyes kiosztása, az üveg, illetve tükör felületek alkalmazása.

Woodbrille csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/woodbrille
Pigalle csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/pigalle

Érdeklődöm a termékek iránt

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák