Hirdetés

Térformálás csempével - 5 tanács, hogyan használjuk a hidegburkolatokat kicsi helyiségekben

Számos trükk létezik, melyek alkalmazásával a legkisebb fürdőszoba is tágasabbnak tűnhet a valóságosnál. Az 5 legegyszerűbbet bemutatva bárki kedvet kaphat, hogy átalakítsa ezt a parányi helyiséget.

Egy kis méretű fürdőszoba a kivitelezési, lakberendezési folyamat egyik legnagyobb kihívása, hiszen a tervezés során nem csupán a kényelmes berendezésre, hanem a burkolatokra, azok kioszátására is sok figyelmet kell fordítanunk. Ekkor a jól megválasztott burkolatok jelenthetik a megoldást, segítségükkel a legapróbb tér is tágasabbnak látszik. Természetesen a fizikai korlátokat nem tudjuk eltüntetni, de optikailag csalhatunk, ennyi nem csak belefér, hanem egyenesen kötelező!

1. Elterjedt nézet, hogy kicsi helyiségbe nem használunk nagy méretű burkolólapokat, de ez egyáltalán nem kőbevésett szabály. Sőt, aki bátor és mer kísérletezni, válasszon nyugodtan közepes (25x75 cm) vagy nagy méretű (30x90 cm) lapokat, ugyanis a kevesebb fuga és a lapok vízszintes burkolása optikailag tágasabbnak mutatják a teret.

Matala csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/matala

2. A világos színű burkolatok tértágító ereje köztudott. Elég, ha magunk elé képzeljük pici fürdőszobánkat sötét és világos színekkel, magunk is érzékeljük a különbséget. Ha mégis ragaszkodunk a sötét tónusokhoz, nem kell ezekről sem lemondanunk, használjuk díszítőelemként a világos színek között. Ha jól tervezünk, mélységet, játékosságot is adhatunk a térnek.

Nesi csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/nesi

3. A homogén, egységes megjelenés sokak számára unalmas vagy túlságosan steril lehet. Érdemes a látványt igalmassá tenni különleges dekor elemekkel, mozaikkal.

Ezek különösen jól mutatnak a frekventált helyeken, például a mosdó és a tükör között vagy a kád mögötti falszakaszon.

Minimalstone csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/minimalstone

4. A 3D lapok nem véletlenül népszerűek. Ezeknek a strukturált megjelenésű burkolatoknak a használata az egyik leghatásosabb recept az optikai térnöveléshez. Látványuk változatossá, egyedivé varázsolja a helyiséget, elviszik a fókuszt a szűk térről.

Pineta csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/pineta
Telaviv csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/telaviv

5. A tetőtéri fürdőszobáknál fokozottan jelentkezik a kicsi helyiség problémája, hiszen itt még a tető dőlése is elvesz a térből. Sokat dobhat a látványon az optimális elrendezés, a burkolatok ügyes kiosztása, az üveg, illetve tükör felületek alkalmazása.

Woodbrille csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/woodbrille
Pigalle csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/pigalle

Érdeklődöm a termékek iránt

Kapcsolódó cikkek

Változatos és modern hidegburkolatok beltérre – Extra méretek és tapétaszerű megjelenés

Van, ami változatlan, már-már az örökzöld kategóriába sorolható, ám meglepő, új trendek is felütötték a fejüket a beltéren alkalmazható hidegburkolatok világában.

Burkolatok kültérre – méretek, felületek, anyaghasználat

A kültéri burkolatok kiválasztásánál az aktuális trendeken túl egyéb, fontos szempontokat is figyelembe kell vennünk. Ilyenek a kopásállóság, az anyag összetétele, a felület kialakítása, valamint a rögzítés mikéntje. Milyen újdonságokkal találkozunk a kínálatban?

Így alakulhat egy falusi ház modern lakótérré

Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.

Hogyan készül a Zalakerámia padlólap?

Az egyik legismertebb, hazai gyártású kerámia burkolat készítésének rejtelmeibe kalauzol az izgalmas videó.

Mivel burkolunk 2019-ben? Burkolat trendek kül- és beltéren

Egyszerű, természetes és patinás felületek, nagyméretű burkolólapok jellemzik 2019 burkolat trendjét.

Hidegburkolatok meleg helyiségekben

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a nappaliba, hálószobába praktikus-e hidegburkolatot alkalmazni. Legalább annyi érv szól egyik, illetve másik burkolat típus mellett, ami azonban a látványt illeti, elvitathatatlan a hidegburkolatok népszerűsége.

Hidegburkolatok teraszra, erkélyre

A terasz, de akár egy kisebb méretű erkély is lehet a belső terek meghosszabbítása. Éppen ezért érdemes némi egységet képeznie a nappalival, vagy a konyhával, étkezővel, attól függően, hogy honnan, hova nyílik.

10 látványos fürdőszoba, ahol a hidegburkolatok dominálnak

A fürdőszoba látványát, stílusát elsősorban a burkolatok határozzák meg. Ezen belül pedig maga a burkolat erőteljes optikai tuningra is lehetőséget ad.

Csempe trend, amire érdemes figyelnünk

Nagyméretű lapok, cement hatás, 3D megjelenés – ezek jellemzik az előttünk álló szezon csempe divatját. Ami nagy előnye az új trendnek, hogy meglehetősen időtállónak és más dekorokkal, kiegészítőkkel könnyen variálhatónak tűnik.