Hirdetés

Térformálás csempével - 5 tanács, hogyan használjuk a hidegburkolatokat kicsi helyiségekben

Számos trükk létezik, melyek alkalmazásával a legkisebb fürdőszoba is tágasabbnak tűnhet a valóságosnál. Az 5 legegyszerűbbet bemutatva bárki kedvet kaphat, hogy átalakítsa ezt a parányi helyiséget.

Egy kis méretű fürdőszoba a kivitelezési, lakberendezési folyamat egyik legnagyobb kihívása, hiszen a tervezés során nem csupán a kényelmes berendezésre, hanem a burkolatokra, azok kioszátására is sok figyelmet kell fordítanunk. Ekkor a jól megválasztott burkolatok jelenthetik a megoldást, segítségükkel a legapróbb tér is tágasabbnak látszik. Természetesen a fizikai korlátokat nem tudjuk eltüntetni, de optikailag csalhatunk, ennyi nem csak belefér, hanem egyenesen kötelező!

1. Elterjedt nézet, hogy kicsi helyiségbe nem használunk nagy méretű burkolólapokat, de ez egyáltalán nem kőbevésett szabály. Sőt, aki bátor és mer kísérletezni, válasszon nyugodtan közepes (25x75 cm) vagy nagy méretű (30x90 cm) lapokat, ugyanis a kevesebb fuga és a lapok vízszintes burkolása optikailag tágasabbnak mutatják a teret.

Matala csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/matala

2. A világos színű burkolatok tértágító ereje köztudott. Elég, ha magunk elé képzeljük pici fürdőszobánkat sötét és világos színekkel, magunk is érzékeljük a különbséget. Ha mégis ragaszkodunk a sötét tónusokhoz, nem kell ezekről sem lemondanunk, használjuk díszítőelemként a világos színek között. Ha jól tervezünk, mélységet, játékosságot is adhatunk a térnek.

Nesi csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/nesi

3. A homogén, egységes megjelenés sokak számára unalmas vagy túlságosan steril lehet. Érdemes a látványt igalmassá tenni különleges dekor elemekkel, mozaikkal.

Ezek különösen jól mutatnak a frekventált helyeken, például a mosdó és a tükör között vagy a kád mögötti falszakaszon.

Minimalstone csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/minimalstone

4. A 3D lapok nem véletlenül népszerűek. Ezeknek a strukturált megjelenésű burkolatoknak a használata az egyik leghatásosabb recept az optikai térnöveléshez. Látványuk változatossá, egyedivé varázsolja a helyiséget, elviszik a fókuszt a szűk térről.

Pineta csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/pineta
Telaviv csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/telaviv

5. A tetőtéri fürdőszobáknál fokozottan jelentkezik a kicsi helyiség problémája, hiszen itt még a tető dőlése is elvesz a térből. Sokat dobhat a látványon az optimális elrendezés, a burkolatok ügyes kiosztása, az üveg, illetve tükör felületek alkalmazása.

Woodbrille csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/woodbrille
Pigalle csempe egy modern fürdőszobában
csempemania.hu/pigalle

Érdeklődöm a termékek iránt

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

9 kérdés és válasz a burkolatokról – A legfontosabb tudnivalók kiválasztástól a kivitelezésig

Gyakran azt is nehéz eldönteni, hogy hideg- vagy melegburkolatot válasszunk-e, hiszen már az sem kőbevésett szabály, hogy hova, mi való. És akkor még nem beszéltünk a színekről, felületekről, méretekről, formákról, a fektetés módjáról, a felületek előkészítéséről. Aki burkolat választás előtt, vagy éppen a munka kellős közepén áll, ritkán biztos a dolgában. Íme, néhány szakértő tanács a Terrakotta Csempecentrum jóvoltából magabiztosoknak, eltökélteknek és bizonytalanoknak.

A betonhatású burkolat az egyik legsokoldalúbb trend

Modern és tradicionális is lehet a megfelelő kiegészítőkkel az utóbbi évek legkedveltebb belsőépítészeti dizájneleme, a beton, illetve a beton hatású élvágott greslapok.

Változatos és modern hidegburkolatok beltérre – Extra méretek és tapétaszerű megjelenés

Van, ami változatlan, már-már az örökzöld kategóriába sorolható, ám meglepő, új trendek is felütötték a fejüket a beltéren alkalmazható hidegburkolatok világában.

A hidegburkolatok összehangolása a megfelelő szaniterekkel és kiegészítőkkel – Hogyan válasszunk jól?

Nem elég rátalálni a nekünk tetsző csempére vagy padlólapra, hiszen a munka java csak ezután következik. A burkolathoz a hozzáillő szanitereket, kiegészítőket is ki kell választani és külön öröm, ha a jó minőségi segédanyagokat is be tudjuk szerezni egy helyen.

Burkolatok kültérre – méretek, felületek, anyaghasználat

A kültéri burkolatok kiválasztásánál az aktuális trendeken túl egyéb, fontos szempontokat is figyelembe kell vennünk. Ilyenek a kopásállóság, az anyag összetétele, a felület kialakítása, valamint a rögzítés mikéntje. Milyen újdonságokkal találkozunk a kínálatban?

Így alakulhat egy falusi ház modern lakótérré

Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.