Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Megfizethető, minőségi kamerarendszer

A Provision-ISR izraeli fejlesztésű kamerás megfigyelő rendszereinek kiváló az ár-érték aránya, és a berendezések nagyon megbízhatók, és már több mint két éve jeles képviselői a magyarországi videokamerás megfigyelőrendszer kínálatnak.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A Provision-ISR központja a cégvezetéssel, az értékesítési részleggel, a műszaki háttértámogatással és minőségbiztosítással, továbbá a fejlesztési csapattal együtt Izraelben található. A gazdaságosság érdekében viszont a kamerákat Kínában gyártják, a Provision-ISR saját gyárában. Hogy miért érdemes a Provision-ISR termékeit választani? Erre könnyű a válasz, mivel az izraeli fejlesztés és minőségbiztosítás megfelelő garancia arra, hogy műszaki kifogás ne merülhessen fel a termékeikkel kapcsolatban. A költséghatékony kínai gyártással párosul a szigorú izraeli minőségbiztosítás és fejlesztés, amely lehetővé teszi, hogy az egyik legkiválóbb ár-érték arányú középkategóriás termékkel kerüljenek a hazai piacra. Ezzel a kategóriájában kimagasló megbízhatóság megfelelő összhangba kerül a piacképes és kedvező árral, valamint a műszaki tartalommal. Több év tapasztalata alapján mondhatja a gyártó, hogy mindössze 1 százalék termékeinek meghibásodási aránya. Ennek tudatában a Provision-ISR könnyen vállalhatja termékeire a 2 év teljes körű jótállást. Az említett gyártási, marketing és kereskedelmi stratégia párosul a kiváló megbízhatósággal társuló jótállás és terméktámogatási szolgáltatással, amely lehetővé teszi, hogy a Provision-ISR termékeket már saját márkanevük adja el világszerte.

Megfizethető, minőségi kamerarendszer a Provision-ISR-től

Fejlesztés, gyártás

A Provision-ISR szüntelen fejlesztéseinek eredményeként folyamatosan új termékeket dobnak piacra, amelyek mindig valami extrákkal szolgálja a minél precízebb megfigyelőrendszereket és azok minél egyszerűbb telepítését és kényelmesebb használatát. Az izraeli fejlesztési részleg, valamint a shenzheni gyár legújabb eredménye az élőkép folyamatosságú képek készítésére alkalmas (azaz Full D1 felbontásban is valós idejű) képrögzítők, továbbá a szinte egyedülálló, 32 kamera bemenettel rendelkező digitális képrögzítő, valamint mindenféle extra tulajdonságokkal bíró, főleg nagyfelbontású kamerák. Az új fejlesztésű extra tulajdonságú nagyfelbontású kamerák közé tartoznak a gyártó saját fejlesztésű Ultravision, és a Sony Effio képfeldolgozó elektronikával (DSP = Digital Sensor Processor) szerelt kamerái, valamint az automata fókuszos, azaz automatikusan képélesítést végző kameratípusok egyaránt. A magyarországi megfigyelőrendszerekhez alkalmazott kameráknál még nem terjedt el igazán az új infra LED-megvilágítóval szerelt kamerák, az úgynevezett infra LED-tömbös, -blokkos, vagy ami talán magyarul szebben hangzik infra LED-táras kamerák, amelyek szintén megtalálhatók a Provision-ISR új kínálatában. Az inframegvilágítás a kamerák „éjjel látását” segíti úgy, hogy az, az emberi szem számára észrevehetetlen legyen, mivel ebben a tartományban az emberi szem érzéketlen, amíg a kamerák többsége érzékeny, kiváltképp a beépített inframegvilágítóval szerelt típusok.

Sony Effio képfeldolgozó elektronika

Egyre több kameramárkánál és gyártónál találkozhatunk a Sony Effio képfeldolgozó elektronikával, mi több már sokszor a megrendelők keresik így, hogy nekik „Sony Effio”-s kamerára van szükségük. Mindenekelőtt azonban fontos tisztázni mit jelent ez az Effio, ami angol mozaikszó (Enhanced Features and Fine Image Processor) és a Sony védjegye, jelentése pedig: továbbfejlesztett tulajdonságok és kiválóan tiszta képfeldolgozás. Az említett Sony Effio nem más, mint a digitális jelfeldolgozó elektronika a kamera DSP (Digital Sensor Processor) chipje, amelyhez elengedhetetlen az analóg kameráknál leginkább alkalmazott CCD-chip, ami pedig maga a képalkotó elem. Az alsóbb kamera kategóriáknál legtöbbször a CCD-chip gyártóját nem tűntetik fel, leginkább azért, mert azokat valami kevésbé márkás és olcsó képalkotó elemmel gyártják. A Provision-ISR viszont kínosan ügyel a minőségre, így a kínálatukban nemrég megjelent Sony Effio képfeldolgozóval szerelt kamerákhoz, a legújabb Sony CCD képalkotót alkalmazzák, ami a 960H típus, amely a régebbi EXview HAD CCD legújabb változata. A Provision-ISR termékkínálatában minden kameratípusnak (mind a box kamerának, az inframegvilágítós csőkameránk, és inframegvilágítós kültéri dome, mind pedig a beltéri dome kamerának) megtalálható a Sony Effio DSP-chippel szerelt változata. A kamerák 650 tévésor felbontással és kitűnő, minimum 0,03 lux fényérzékenységgel rendelkeznek, köszönhetően az alkalmazott Sony képfeldolgozónak és képalkotónak. Mindezen alaptulajdonságokhoz társul a kamerák beépített mozgásérzékelés funkciója, valamint a privát zónák kitakarásának lehetősége. A kamerák kiváló színhűséggel, az éjszakai tiszta képalkotás érdekében pedig digitális zajcsökkentő (DNR = Digital Noise Reduction) funkcióval is rendelkeznek. A kamerák további ínyencségei közé tartozik az úgynevezett túlzott fény kompenzáció, azaz kioltás (HLC = High Light Compensation), amely funkció lehetővé teszi például a kamerával szembe közlekedő autók vakító reflektorainak kitakarását, láthatóvá téve ezáltal akár annak közvetlen környezetét, nyújtva így értékelhető, nem elvakított képet. Végül, de nem utolsósorban a kamerák OSD (On Screen Display) menüvel, azaz képernyőre vetített menüvel rendelkeznek jelentősen megkönnyítve a telepítési munkát és a kamera beállítását.

Megfizethető, minőségi kamerarendszer a Provision-ISR-től

Digitális képfeldolgozó elektronika

A Provision-ISR nem csak más neves gyártók alkatrészeiből állít össze kamerát a fejlesztése és elképzelései szerint, hanem saját digitális képfeldolgozó elektronikát dobott piacra, UltraVision márkanévvel. Ezt nem igazán mondhatja el magáról más középkategóriás kameragyártó, hogy saját DSP-chipet fejleszt, ez csak a felsőkategóriás kameragyártóknál létezik, ott sem mindenhol. A gyártó saját UltraVision DSP-vel szerelt kamerakínálatában megtalálhatók mind a box, mind az inframegvilágítós kültéri, valamint beltéri dome, továbbá mini kamera és az inframegvilágítós csőkamera egyaránt, így mind rendelkeznek a képfeldolgozó extra tulajdonságaival. A 650 tévésort elérő extra nagy felbontás, valamint az úgynevezett Sens-Up (érzékenység növelő) funkcióval elérhető 0,0003 lux extra fényérzékenység - amely lehetővé teszi, hogy szinte teljes sötétségben is értékelhető kép készülhessen - a kamerák legfontosabb tulajdonságai.

Mindemellett a kiváló dinamikájuk, a széles dinamikatartomány (WDR = Wide Dynamic Range) az egyik legfontosabb extra tulajdonságuk az UltraVision képfeldolgozóval szerelt kameráknak, ezzel teszik lehetővé, hogy olyan extrém körülmények között is a megfelelő kép készülhessen, mint például egy üveg felületű aulában vagy más nagyobb üvegfelülettel szemben, ahol a külső fény nagyságrenddel erősebb, mint a beltéri megvilágítás. Ez a WDR-funkció segíthet még a garázsokban elhelyezett kameráknak is, amelyek a garázskapu felé néznek, ellenőrizve a ki-, és bejövő forgalmat, autókat. Az UltraVision DSP szintén rendelkezik a fent már részletezett digitális zajcsökkentő (DNR) funkcióval, a felhasználhatóságot segítő beépített mozgásérzékeléssel, valamint a privát zónák kitakarásának lehetőségével. A kameráknak továbbá kimondottan jó a színhűsége, amitől teljesen valósághű képet készítenek, és rendelkeznek úgynevezett digitális képstabilizáló (DIS = Digital Image Stabilization) funkcióval, amely a rezgő konzolra szerelt kamera remegő képét küszöböli ki. Ezen felül a kamerák alkalmazási területét szélesíti a 10-szeres digitális zoom, a kamerák a vízszintes, és függőleges tükör funkciója, valamint a Sony képfeldolgozóknál már tárgyalt túlzott fény kioltás (HLC). Ugyan már erről is értekeztünk, de nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kamerák OSD-menüvel rendelkeznek, amely bekapcsolásával a beállítások könnyedén megváltoztathatók, finom hangolhatók, ez hatalmas segítség a kamerarendszert telepítőnek és ezáltal a felhasználónak is, mert rövidebb ideig tart a beállítás ezáltal olcsóbb lehet a rendszer telepítése. Az UltraVision képfeldolgozóval szerelt inframegvilágítós kameráknak van még egy nagy előnye, hogy az inframegilágító „fényerősségét” képes szabályozni, ennek segítségével a közeli tárgyakról, személyekről készült képek sem lesznek túlvezéreltek, értékelhetetlenül kifehéredett.

Megfizethető, minőségi kamerarendszer a Provision-ISR-től

Automata fókusz

A középkategóriába tartozó kameráknál nem igazán találkozhatunk azzal a szinte egyedülálló megoldással, hogy a kamerák automatikusan éles képre álljanak szabályozva ezzel a látószögüket meghatározó vezérelhető objektívet. Ezt az új figyelemre méltó tulajdonságot a Provision-ISR Auto-Sync Focus-nak, azaz automata fókusznak nevezte el kameráinál. Az ilyen tulajdonsággal rendelkező kamerák között megtalálhatók a legfontosabb típusok, mint az inframegvilágítóval szerelt kültéri cső- és dome kamerák egyaránt, amelyek mindegyikét 4-9 mm-ig vezérelhető fókusztávolságú objektívvel szereltek. A kamerák vezérelhető objektívjeinek látószöge közvetlen a kamerakábelen elhelyezett vezérlőgombról vagy külső kis vezérlő segítségével, de akár távolról DVR-ről, vagy vezérlőpultról is állítható, amelynek vezérlése után a kamera automatikusan éles képre állítja az objektívét. Az automata fókuszon kívül a legfontosabb kameratulajdonságok terén sem szűkölködik, hiszen 600 tévésoros nagyfelbontással rendelkezik, kiváló 0,01 lux-os fényérzékenység mellett, amely lehetővé teszi az éjszakai tiszta képet. Ha számításba vesszük, azt a szintén nem elhanyagolható tényt, hogy ezen kamerák mindegyike inframegvilágítóval van szerelve, akkor elmondhatjuk, a kamerák legalább 25-30 méterig teljes sötétségben is képesek ellátni. Az automata fókuszos kamerák rendelkeznek a korábban már említett digitális zajcsökkentő (DNR), továbbá nagydinamikájú (WDR) funkcióval, valamint túlzott fény kompenzációval (HLC), a már megszokott beépített mozgásérzékelés mellett. A kamerák OSD-menüvel segítik a rendszer telepítését, finom hangolását.

Megfizethető, minőségi kamerarendszer a Provision-ISR-től

LED-táras inframegvilágítás

A bevezetőben már említett Provision-ISR újdonságok között megtalálhatóak a LED Array, azaz LED-tömbös, LED-táras inframegvilágítós cső- és dome kamerák is, amelyek még nem annyira népszerűek hazánkban. Az új LED-technológia legfőbb előnye hagyományos infra LED-ekkel szemben a lényegesen kisebb az áramfogyasztásuk, azaz ugyanakkora fogyasztás mellett lényegesen nagyobb a „megvilágításuk” hatótávolsága, amely szebb, tisztább képet eredményez az éjszakai órákban. Teszik mindezt az új LED-megvilágítók ötszörös élettartammal. Az új LED-táras inframegvilágítós kamerák egyetlen hátrányának a kinézetük tűnik, de lehet, hogy ezt is meg kell csak szokjuk. Ügyelve a részletekre a Provision-ISR ezeket az új technológiás LED-megvilágítós kamerákat Sony képalkotóval, és egy-két kivételtől eltekintve - amelybe a saját UltraVision DSP chipje kerül - Sony Effio képfeldolgozóval szereli.

Megfizethető, minőségi kamerarendszer a Provision-ISR-től

Digitális képrögzítő

A Provision-ISR digitális képrögzítői (DVR = Digital Video Recorder) lassan már két éve megjelentek a hazai kínálatban, most azonban újdonságként a teljes (Full D1, azaz 704 × 576 képpont) felbontásban, élőkép folyamatosságú (Real Time = valós idejű) felvételt is rögzíteni képes DVR-család került piacra. A DVR-családban megtalálható a 4, 8, és a 16 csatornás, azaz kamera bemenettel rendelkező képrögzítő is. A valós idejű képrögzítő sorozat mellett forgalomba került egy 32 csatornás DVR is, amely régi hiányt tölt be a képrögzítőknél, mivel viszonylag csekély azon gyártók száma, amelyek 32 kamerabemenettel rendelkező megfelelő képrögzítőt tudnak gyártani. A DVR-ek már minden olyan funkcióval rendelkeznek, amelyet általában a DVR-ektől elvárunk. Többek között a jelenleg legmodernebb úgynevezett H.264 képtömörítéssel, a stabilitás érdekében pedig Linux operációs rendszerrel dolgoznak. A gyártó korábban megjelent, és az új képrögzítői egyaránt tartogatnak számunkra bizonyos ínyencségeket, mert rendelkeznek professzionális távfelügyelhetőséggel, azaz távoli, Interneten keresztüli csatlakozás akár több képrögzítőhöz egyszerre egy időben, valamint támogatják a mostanában oly népszerű mobil „okostelefonról” kezdeményezett távoli elérést is. Sőt rendelkeznek előrögzítési funkcióval is, azaz riasztásra vagy mozgásérzékelésre indított felvételnél az esemény bekövetkezése előtti időpillanatokat is képesek rögzíteni. Az új DVR-sorozat egyes típusai még nagyfelbontású (full HD 1080p, azaz 1920 × 1080 képpont felbontású) digitális HDMI video kimenettel is felszereltek, valamint külső eSATA csatlakozófelülettel, amely segítségével, külső merevlemezzel is bővíthető a tárkapacitásuk, a minél régebbi felvételek megőrzése érdekében. A Provision-ISR új 32 csatornás, valamint az új Full D1 felbontás mellett is valós idejű képrögzítők méltó folytatása az itthoni piacon korábban már megjelent csak kis (CIF, azaz 352 × 288 pixel) felbontásban valós idejű, vagy teljes felbontásban nem valós idejű DVR-eknek.

Megfizethető, minőségi kamerarendszer a Provision-ISR-től

Megfizethető, minőségi kamerarendszer a Provision-ISR-től

Megfizethető, minőségi kamerarendszer a Provision-ISR-től

A Provision-ISR közelmúltban megjelentetett újdonságaival együtt mind a megrendelő felhasználók, mind pedig a telepítők kiválaszthatják az igényeknek, valamint az adott feladat szempontjából legmegfelelőbb kamerát vagy éppen DVR-t. A már említett szigorú izraeli minőségbiztosítással párosuló professzionális fejlesztésnek köszönhetően a Provision-ISR könnyedén vállalja termékeire a 2 év teljes körű jótállást, mivel több év tapasztalata alapján az 1 százalék alatti a termékek jótállási időn belüli meghibásodási aránya.

Népszerűek a témában

Vagyonvédelmi kisokos – Milyen biztonságtechnikai eszközt válasszunk otthonunkba?

Paradox REM3 - Legyen kényelmes a riasztó!

Ez is érdekelhet

Ezeket a termékeket biztosan imádni fogod a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

Különleges prémium termékek is bemutatkoznak a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

Így csaljunk a csempével: hidegburkolattal is formálhatjuk a teret

EGLO connect okoslámpa: A fény, ahogy Te AKAROD!

Legyen neked is DESIGN ELEM a fürdőszobádban a törölközőszárítód!

Higiénia, praktikum és esztétikum a fürdőszobában

A fekete zuhanykabinok ikonikus eleme: a black factory

Ahogyan még soha nem gondolt a zuhanyajtókra

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Kültéri kamerák új formában: Imou Cell Pro

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

PROVISION-ISR PnV kamerákkal a nyugodt távolléthez

Elektromos zárak és kilincsek: újdonságok a Videosec kínálatában

A Sec-CAM kamerás megfigyelőrendszerek segítenek megvédeni otthonát, üzletét, értékeit

Tökéletes választás a biztonságos otthonhoz

Ha számít az energiatakarékosság: így válasszunk árnyékolót! Válaszol a szakértő

Okosotthon: egy szinttel feljebb az energiatakarékosságban

Az energiatárolás és az áramhálózattól függetlenedés - Nézzük az előnyöket és a hátrányokat!

FERRO golyóscsapok a biztonságos ivóvízhálózatért és stabil fűtési rendszerekért - A MINŐSÉG ELLENŐRZÉS ALATT

Szabadmezős, talajra telepített napelemes rendszerek: nem ördögtől való megoldások