Hirdetés

Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

Satel az egyszerűtől a bonyolultig, azaz Versától az Integráig. A Satel riasztók sok féle megoldást adnak a betörésvédelem kérdésére. Az olcsó, jó minőségű készülékek lefedik a lakásriasztók iránt támasztott igények teljes palettáját.

A 20 éves lengyel Satel biztonságtechnikai termékei Magyarországon is ismertek. Sikerük titka, hogy fejlesztéseik során figyelnek a felhasználók igényeire, így sokat tudnak eszközeik. Folyamatosan fejlesztik a régebbi termékeket, és újakat is piacra dobnak. A betörések megelőzését szolgáló berendezéseik – a lakás riasztók – legjelentősebb tagjai az Integra és Versa riasztócsaládok.

Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

Integra
Neve arra utal, hogy a riasztó-, beléptető- és házautomatizálási rendszereket a fejlesztők egy egységbe „integrálták”. Így közepes vagy nagyobb méretű rendszerek esetében egyszerre megoldott

  • a vagyonvédelem,
  • a beléptetés és
  • az épületautomatizálás.

Mivel modulokból épül fel, minden helyzetben az adott igényekhez legjobban illő rendszer alakítható ki vele.

Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

A riasztócsalád öt különböző kialakítású és méretű központból áll: 24, 32, 64 és 128 zónás méretekben. Ezen túl a 128 zónás készülék az alaplapra épített GSM-kommunikátorral és az Abax vezeték nélküli rendszervezérlővel is elérhető. A család előnye, hogy valamennyi központ beépített programja egységes tudással és menürendszerrel szolgál. A mérettől függően változnak a maximálisan elérhető zóna-, kimenet-, kezelő- és felhasználószámok. A típussorozat letisztult programozási és kezelési lehetőségeinek köszönhetően a telepítőnek és a felhasználónak is csak egyszer kell megtanulnia a kezelést. A központot a kezelőfelületen keresztül lehet használni. Sokféle kezelőfelület választható a rendszerhez, igény szerint kék, vagy zöld háttérvilágítású LCD-kijelző, beépített közelítőkártya-olvasó (proximitykártya) vagy a hagyományos nyomógombok helyett érintőgombos változat.

Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

Versa

A Versa a „versatile” szó rövidített alakja, amely sokoldalúságot jelent. Ennek a központcsaládnak a tervezésekor a legfontosabb szempont a könnyű kezelhetőség volt. Ennek célja, hogy az idősebb felhasználók vagy épp a gyerekek is könnyen kezeljék. Sőt lehet távvezérlővel közelítőkártyával (proximity) is működtetni.
A Versa három különböző, de azonos képességekkel rendelkező vezérlőpanellel kapható. Ezek 5, 10 vagy 15 alaplapi zónával rendelkezhetnek, azonban valamennyi legfeljebb 30 zónáig bővíthető. Sőt a Versa központokhoz is az Integra rendszerben használatos bővítő egységek közül választhatunk. A központok működtetését szintén egységes program biztosítja, ami lehetőséget nyújt a későbbi frissítésre, ha arra az újonnan megjelenő funkciók, bővítők megjelenése mit szükségessé válik. A központ teljes körű működtetésére LCD- vagy LED-kezelő választható, de élesítésre, hatástalanításra vagy riasztások törlésére akár közelítőkártya-olvasót is használhatunk. Az olvasók egyes típusait be lehet építeni az elektromos kapcsolókat is magában foglaló keretbe is.

Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

Kiegészítők

A Satel eszközei között megtalálhatók a behatolásjelzés szempontjából elengedhetetlen

  • kül- és beltéri szirénák,
  • érzékelők, amelyek között az egyszerű PIR-érzékelők (passzív infra „mozgásérzékelők”) mellett a dual és quad PIR-mozgásérzékelők, kombinált mozgásérzékelők (PIR és mikrohullámú), valamint
  • üvegtörés-érzékelők.

A riasztórendszereket ajánlott bekötni távfelügyeleti központokba. Ehhez a Satel GSM- és GPRS-átjelzőket (mobil Internet), valamint teljes távfelügyeleti vevőállomásokat gyárt.

A fentiek alapján látható, hogy a Satel – nagyon kedvező áron – igazi alternatívát jelent a biztonságtechnikai termékek piacán.

Kapcsolódó cikkek

Az 5 másodperces trükk - A leggyakoribb zárfeltöréses módszerek

Szinte már fel sem kapjuk a fejünket, ha egy-egy betörésről kapunk hírt, egészen addig, amíg nem a saját értékeinket látjuk veszélyben. Pedig ha ismerjük a betörők módszereit, védekezni is könnyebben tudunk ellenük.

Indulásként több figyelem és egy kevés invesztíció!

Barátom történetével kezdem, aki egy lakóparkos építkezésbe vágott bele. Az építési területen 8-10 épületet húznak fel Budapest egyik népszerű agglomerációs településén. Az ő lakása csak decemberben készül el, azonban az eddigi lakásából már ki kellett költözzön…

Családi házak biztonsága: riasztórendszer és távfelügyelet

A betörésvédelem összetett feladat, a biztonsági ajtótól és a biztonsági ablakfóliától kezdve a riasztórendszeren keresztül, a távfelügyeletig sok minden beletartozik.

Biztonság a panelben: tűzvédelem, betörésvédelem

A panellakásokat különösen veszélyezteti a tűz és a betörés. Érdemes végig gondolni és kiszámolni, mennyibe kerül a panellakások tűzvédelme és betörésvédelme. És ajánlott távfelügyelettel is védeni otthonunkat.

Riasztórendszer a betörés megelőzésére

Bár még sokan vannak, akik az első betörés után szereltetik be a riasztó, mégis egyre nő azok aránya, aki előre gondolkodnak, és már az építés, felújítás tervezésekor számolnak a riasztórendszerrel.

Gondolkodó, gondoskodó otthon

Hazaérve felkapcsoljuk a lámpát, magasabbra állítjuk a fűtést vagy a klímát, elindítjuk a mosógépet, majd egy kávét főzünk. Most képzeljük el, hogy mire a lakásba lépünk, mindez már működik. Ezt tudja az intelligens ház.

Kényelem, praktikum, szükségszerűség - kapunyitás gombnyomásra

Megérkezünk haza, az autóval ráfordulunk a kapura. Éppen eleredt az eső. Alaposan rákezdett. Mivel mindig én vezetek, a feleségem szokta kinyitni a kaput. De hát most jött a fodrásztól, csak nem hagyom, hogy megázzon, és odalegyen a vadonatúj frizura. Akkor majd megázok én, más választás nincs. Ebben az adott pillanatban nincs. Mert egyébként van. Nem is egy. Mutatjuk!

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Sok látványra nem jó betoppanni az otthonunkba, ilyen lehet az is, amikor a lakásunk medencévé változik a távollétünkben. Hogy ettől az érzéstől megkíméljük magunkat és vakációnkat nyugodtan tölthessük, érdemes megismerni azt a megoldást, amit a 40 éves tapasztalattal bíró EVERSPRING nyújt a HomeSys termékcsaládba tartozó vízkiömlés érzékelőjével.

Vedd kézbe a nyugalmad, nyaralj gondtalanul!

A nyugodt vakációt több fronton is szavatolja az EVERSPRING. A négy évtizedes tapasztalattal bíró, patinás tajvani cég HomeSys nevű rendszerének automatizációs megoldásai is segítenek abban, hogy a nyaralás valódi pihenés legyen.