Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

Satel az egyszerűtől a bonyolultig, azaz Versától az Integráig. A Satel riasztók sok féle megoldást adnak a betörésvédelem kérdésére. Az olcsó, jó minőségű készülékek lefedik a lakásriasztók iránt támasztott igények teljes palettáját.

A 20 éves lengyel Satel biztonságtechnikai termékei Magyarországon is ismertek. Sikerük titka, hogy fejlesztéseik során figyelnek a felhasználók igényeire, így sokat tudnak eszközeik. Folyamatosan fejlesztik a régebbi termékeket, és újakat is piacra dobnak. A betörések megelőzését szolgáló berendezéseik – a lakás riasztók – legjelentősebb tagjai az Integra és Versa riasztócsaládok.

Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

Integra
Neve arra utal, hogy a riasztó-, beléptető- és házautomatizálási rendszereket a fejlesztők egy egységbe „integrálták”. Így közepes vagy nagyobb méretű rendszerek esetében egyszerre megoldott

  • a vagyonvédelem,
  • a beléptetés és
  • az épületautomatizálás.

Mivel modulokból épül fel, minden helyzetben az adott igényekhez legjobban illő rendszer alakítható ki vele.

Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

A riasztócsalád öt különböző kialakítású és méretű központból áll: 24, 32, 64 és 128 zónás méretekben. Ezen túl a 128 zónás készülék az alaplapra épített GSM-kommunikátorral és az Abax vezeték nélküli rendszervezérlővel is elérhető. A család előnye, hogy valamennyi központ beépített programja egységes tudással és menürendszerrel szolgál. A mérettől függően változnak a maximálisan elérhető zóna-, kimenet-, kezelő- és felhasználószámok. A típussorozat letisztult programozási és kezelési lehetőségeinek köszönhetően a telepítőnek és a felhasználónak is csak egyszer kell megtanulnia a kezelést. A központot a kezelőfelületen keresztül lehet használni. Sokféle kezelőfelület választható a rendszerhez, igény szerint kék, vagy zöld háttérvilágítású LCD-kijelző, beépített közelítőkártya-olvasó (proximitykártya) vagy a hagyományos nyomógombok helyett érintőgombos változat.

Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

Versa

A Versa a „versatile” szó rövidített alakja, amely sokoldalúságot jelent. Ennek a központcsaládnak a tervezésekor a legfontosabb szempont a könnyű kezelhetőség volt. Ennek célja, hogy az idősebb felhasználók vagy épp a gyerekek is könnyen kezeljék. Sőt lehet távvezérlővel közelítőkártyával (proximity) is működtetni.
A Versa három különböző, de azonos képességekkel rendelkező vezérlőpanellel kapható. Ezek 5, 10 vagy 15 alaplapi zónával rendelkezhetnek, azonban valamennyi legfeljebb 30 zónáig bővíthető. Sőt a Versa központokhoz is az Integra rendszerben használatos bővítő egységek közül választhatunk. A központok működtetését szintén egységes program biztosítja, ami lehetőséget nyújt a későbbi frissítésre, ha arra az újonnan megjelenő funkciók, bővítők megjelenése mit szükségessé válik. A központ teljes körű működtetésére LCD- vagy LED-kezelő választható, de élesítésre, hatástalanításra vagy riasztások törlésére akár közelítőkártya-olvasót is használhatunk. Az olvasók egyes típusait be lehet építeni az elektromos kapcsolókat is magában foglaló keretbe is.

Elérhető betörésvédelem: Satel riasztók

Kiegészítők

A Satel eszközei között megtalálhatók a behatolásjelzés szempontjából elengedhetetlen

  • kül- és beltéri szirénák,
  • érzékelők, amelyek között az egyszerű PIR-érzékelők (passzív infra „mozgásérzékelők”) mellett a dual és quad PIR-mozgásérzékelők, kombinált mozgásérzékelők (PIR és mikrohullámú), valamint
  • üvegtörés-érzékelők.

A riasztórendszereket ajánlott bekötni távfelügyeleti központokba. Ehhez a Satel GSM- és GPRS-átjelzőket (mobil Internet), valamint teljes távfelügyeleti vevőállomásokat gyárt.

A fentiek alapján látható, hogy a Satel – nagyon kedvező áron – igazi alternatívát jelent a biztonságtechnikai termékek piacán.

Kapcsolódó cikkek

Tökéletes választás a biztonságos otthonhoz

A legtöbb ember szereti a kényelmet és biztonságot. Ha pedig ez a kettőt együtt kívánja valaki élvezni, akkor a számára tökéletes választást jelenthet a SATEL PERFECTA riasztóközpont családja.

Indulásként több figyelem és egy kevés invesztíció!

Barátom történetével kezdem, aki egy lakóparkos építkezésbe vágott bele. Az építési területen 8-10 épületet húznak fel Budapest egyik népszerű agglomerációs településén. Az ő lakása csak decemberben készül el, azonban az eddigi lakásából már ki kellett költözzön…

Családi házak biztonsága: riasztórendszer és távfelügyelet

A betörésvédelem összetett feladat, a biztonsági ajtótól és a biztonsági ablakfóliától kezdve a riasztórendszeren keresztül, a távfelügyeletig sok minden beletartozik.

Biztonság a panelben: tűzvédelem, betörésvédelem

A panellakásokat különösen veszélyezteti a tűz és a betörés. Érdemes végig gondolni és kiszámolni, mennyibe kerül a panellakások tűzvédelme és betörésvédelme. És ajánlott távfelügyelettel is védeni otthonunkat.

Riasztórendszer a betörés megelőzésére

Bár még sokan vannak, akik az első betörés után szereltetik be a riasztó, mégis egyre nő azok aránya, aki előre gondolkodnak, és már az építés, felújítás tervezésekor számolnak a riasztórendszerrel.

Gondolkodó, gondoskodó otthon

Hazaérve felkapcsoljuk a lámpát, magasabbra állítjuk a fűtést vagy a klímát, elindítjuk a mosógépet, majd egy kávét főzünk. Most képzeljük el, hogy mire a lakásba lépünk, mindez már működik. Ezt tudja az intelligens ház.

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Sok látványra nem jó betoppanni az otthonunkba, ilyen lehet az is, amikor a lakásunk medencévé változik a távollétünkben. Hogy ettől az érzéstől megkíméljük magunkat és vakációnkat nyugodtan tölthessük, érdemes megismerni azt a megoldást, amit a 40 éves tapasztalattal bíró EVERSPRING nyújt a HomeSys termékcsaládba tartozó vízkiömlés érzékelőjével.

Vedd kézbe a nyugalmad, nyaralj gondtalanul!

A nyugodt vakációt több fronton is szavatolja az EVERSPRING. A négy évtizedes tapasztalattal bíró, patinás tajvani cég HomeSys nevű rendszerének automatizációs megoldásai is segítenek abban, hogy a nyaralás valódi pihenés legyen.

A betörőnek kockázat, nekünk biztonság: EVERSPRING HomeSys

Velünk ez úgysem történhet meg – nyugtatgatjuk magunkat, amikor azt halljuk, hogy másokat valamilyen baj ért. Például betörtek hozzájuk. Csakhogy a bűnözők nem az alapján választanak célpontot, hogy mi mivel nyugtatjuk magunkat, hanem hogy melyik ingatlant tudják a legkisebb kockázattal kirámolni. A nagy múltú, jövőre már 40 éves tajvani EVERSPRING cég HomeSys riasztórendszere a betörőknek a megnövelt rizikót, nekünk pedig a nagyobb biztonságot jelenti.

Önnek ajánljuk