Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Vásárlási tanácsok pliszé szúnyoghálóhoz – Szakértői útmutatás a rovarvédelemhez

Ha szabad kilátást és rovarmentes otthont szeretnénk, a pliszé szúnyogháló lehet a tökéletes választás. A piac kínál számos lehetőséget, de a jó minőségű anyag és a pontos beszerelés kulcsfontosságúak ahhoz, hogy hosszú távon gondtalanul élvezhessük az előnyeit. Barizs Gábor, az Atenád Kft. viszonteladó partnere, megosztja tapasztalatait és tanácsait a pliszé szúnyogháló választásával kapcsolatban, mellyel segít meghozni a megfelelő döntést.

Atenád pliszé

Mi adja a pliszé szúnyoghálók népszerűségét, minek köszönhetően nő a kereslet ezen termékek iránt?

– Hatalmas méreteket lehet elkészíteni, amikor nem használjuk nem foglal helyet, nem zavar a kilátásban, könnyen működtethető, redőny, zsaluzia, zsalugáter, vasrács mögé is beépíthető, modern megjelenésű, minden stílushoz tökéletesen illeszkedik, ha megfelelően van felmérve, beépítve, és a használat során karbantartva, akkor nagyon hosszú élettartamú termékről beszélünk. A ház-, és lakástulajdonosok igényei folyamatosan nőnek abban a tekintetben, hogy az otthoni életminőséget, a kényelmet, a funkcionalitást szem előtt tartva egyre kifinomultabb, egyre jobb megoldásokkal teremtsék meg. Ezek a változó igények hívták életre a pliszé szúnyoghálót is, mellyel úgy lehet stílusos megjelenés mellett védelmet nyújtani a szálló rovarok ellen, hatalmas üvegajtók esetén is, hogy közben nem kell lemondani a szabad kilátásról.

Atenád pliszé
Atenád pliszé

Ezek egy részét jó eséllyel a legtöbb gyártó terméke „képes hozni” közvetlenül a beszerelés után, kérdés, hogy az élettartam hogyan függ össze a minőséggel, és ennek megfelelően a költségekkel?

– Az alkatrészek minőségéből, az anyaghasználatból, illetve a beszerelést végzők munkájának pontosságából adódó különbségek a használat során kerülnek felszínre. Ahhoz, hogy a pliszé szúnyogháló hosszú évekig szolgáljon minket, egyszerűen nem szabad kompromisszumokat kötni minőség és a szakemberválasztás terén.

Amennyiben fontosnak gondoljuk, hogy a pliszé szúnyoghálónk

  • csendesen, gördülékenyen működjön,
  • strapabíró, illetve
  • könnyen karbantartható legyen,

akkor fordítsunk időt rá, hogy megtaláljuk a magas minőséget képviselő gyártót, és hozzá a megfelelő képesítéssel, referenciákkal rendelkező szakembert, aki beépíti azt az otthonunkba. Pliszé szúnyoghálót nem egy-két évre választunk, mert ennél sokkal hosszabb időre szeretnénk megnyugtató megoldást a rovarok lakótéren kívül tartására. Ehhez azonban tudatosítani kell, hogy ami a hosszabb élettartamot szavatolja, az valójában nem drágább attól, hogy többet fizetünk érte, hiszen, ha nagyságrendekkel tovább szolgálja a kényelmünket, ha ritkábban kell javítani, alkatrészt cserélni, akkor anyagilag is sokkal jobban jár az ember.

Atenád pliszé

ÉRDEKLŐDÖM AZ ATENÁD PLISZÉ SZÚNYOGHÁLÓK IRÁNT

Az Atenád Kft olaszországi licensz alapján gyártja a pliszé szúnyoghálókat. Mit tudnak ezek a termékek, milyen előnyeit élvezheti az, aki az Atenád Kft-t választja?

– Minden pliszé szúnyogháló esetén, bármilyen rendszerű is, minden esetben zsinórzat gondoskodik a háló tartásáról, megvezetéséről. Az Atenád Kft. által gyártott pliszé szúnyogháló kilincsprofiljának aljában és tetejében görgők gondoskodnak arról, hogy a zsinórok könnyedén, kopásmentesen mozogjanak. Olcsóbb kiviteleknél ezeket az alkatrészeket kihagyják, a zsinórzat éles műanyag alkatrészeken csúszik, így nagyon rövid idő alatt megkezdődik a rojtosodás majd a szakadás. Továbbá fontos az is, hogy jobb az állítási lehetősége, a profilrendszere, nagyobb méretekben is elkészíthetők, mint a hazai piacon még számottevő jelenléttel rendelkező más cégek termékei. Ilyen estekkel szoktam is találkozni, amikor kifejezetten a tágabb méretlehetőségek miatt esik a választásuk az Atenád Kft-re. A cég mellet szól továbbá, hogy egyoldalas működtetéssel, középen záródó működtetéssel vagy aszimmetrikus működtetéssel, szinte bármilyen ablakra felszerelhetők a termékei. A vékony kialakítású profiljának köszönhetően legtöbbször a nyílászáró és a redőny közé is beszerelhető, ha erre nincs lehetőség, akkor a redőny elé kerül a szúnyogháló.

Atenád pliszé
Atenád pliszé
Az Atenád által gyártott pliszé szúnyoghálók szintén egyedülálló megoldása, hogy a háló a fölső sínben egy hálóakasztó segítségével rögzítésre kerül, ezért az hosszú használati idő után sem fog megereszkedni, belógni, így a zsinórzatot is tehermentesíti. Nézze meg videónkat, melyben bemutatjuk a szerkezet strapabíró képességét!

Ha valamilyen sérülés éri a szúnyoghálót, mennyi idő alatt végezhetők el a javítások?

– Az Atenád Kft-nek az is nagy előnye a hasonló termékeket forgalmazó cégekkel szemben, hogy mivel Magyarországon gyártják, jóval szorosabb határidővel javíthatók, cserélhetők a pliszé szúnyogháló egyes elemei, mint az olyan termékek, melyekhez külföldről kell behozni az alkatrészeket. 2007 óta gyártják a terméket, mely ez idő alatt több fejlesztésen esett át az igényekhez alakítva, de a korábbi típusok alkatrész ellátottsága is megoldott, így csak indokolt esetben szükségszerű új termék vásárlása.

Atenád pliszé

Az új hálók beszerelése mellett olyan megbízásokat is kap, amikor amiatt kell javítani, alkatrészt cserélni, mert a szerényebb minőségű termékek, illetve a nem megfelelő beépítés okoz bosszúságot a megrendelőnek?

– Igen, mindkettőre van példa, és ezek között ráadásul összefüggés is van. Ugyanis olyan, a szükséges képesítéssel, tapasztalattal nem rendelkező értékesítők is – mert szakembernek nem nevezhetjük őket – bevállalják a beszerelést, akiknek nem ez a szakmájuk, nem is értenek a pliszé szúnyoghálókhoz, és jellemzően az olcsóbb, gyenge minőségű termékekkel dolgoznak. Találkoztam olyan problémával, ami a pontatlan méretezésből eredt, de olyannal is, amikor 180 fokban elfordítva, fejjel lefelé szerelte be az illető a pliszé szúnyoghálót. Aki kevésbé tájékozott, az az interneten is elérhető nagy kínálat miatt könnyen belefuthat ilyenbe, ezért én mindenképpen azt javaslom, hogy a gyártó által ajánlott viszonteladó partnert keressen meg, aki precízen fel tudja mérni, hogy mire van szükség, majd el is végzi a minőségi munkát.

Beépítési hibákból néhány példa, melyekkel találkoztam:

Helytelenül felrakott pliszé
A jobb oldali képen látható fölső csavar nem szükséges, így nem fér be tőle a háló. Helyette egy L profil kellene oda, amely hiányzik. A bal oldali képen látható, hogy a méretezési probléma miatt kialakuló hézagot sziloplaszttal töltötték ki.
Helytelenül felrakott pliszé
A bal oldali képen látható, hogy a háló kiemelő csavar helyett egy tokrögzítő dűbellel került rögzítésre a profil, amely egyértelműen nem illik a rendszerbe. A beépítés fordítva történt meg, a jobb oldali képen látható fekete fogantyú profil feszítő fölülre való.
Helytelenül felrakott pliszé
Fordított beépítés, a zsinór melynek a földön kellene futnia fölülre került beszerelésre. Méretezési hiba miatt egy öntapadós kefével pótolták ki a hézagot.

Egyébként trendnek látom, hogy egyre többen keresik a minőségibb termékeket, ami mögött az állhat, hogy mostanra „kifutott” egy generáció, amelyiknek megvan a rossz tapasztalata az olcsóbb, kevésbé tartós megoldásokkal.

Minőségi termék, pontos beépítéssel:

Helytelenül felrakott pliszé
Helytelenül felrakott pliszé

FELVESZEM A KAPCSOLATOT AZ ATENÁD KFT. SZAKEMBEREIVEL

Népszerűek a témában

Árnyékolás Atenád tolózsalugáterrel – Szakértői tanácsok

Az árnyékolók kiválasztásánál is fontos szempont az energiatakarékosság – Szakértői Tanácsok

Pergola vásárlási tanácsok a specialistától – Mire érdemes odafigyelni?

Ez is érdekelhet

Reolink Panoráma kamera 4G LTE és napelemes kapcsolattal

Pala helyére pala? Tetőfelújítás szép és könnyű anyaggal

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

Nemcsak a cserép, hanem a fólia is fontos az ellenálló tetőhöz

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

A VitalSpa csúcskategóriás jakuzzija méltán kér teret: a pezsgőfürdő mellett kiemelkedő alapfelszereltséggel kényeztet

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Összhangban az építkezőkkel

A bioklimatikus komfort új dimenziója: PRATIC CONNECT

Beltéri árnyékolás: stílus és funkcionalitás a lakberendezésben

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

Outdoor életterek modern árnyékolókkal és pergolákkal – Az Archishade szakértői segítenek tervezni

Tolópaneles zsalugáter: a kültéri árnyékolás új korszaka

Árnyékolás pergolával – 8 kérdés és válaszok a szakértőtől

Akinek kertje van, pergolája is lesz - napfény és árnyék harmóniája a Sunwoodtól

Archishade - A télikert nélkülözhetetlen eleme, az árnyékoló - videó

Árnyékolás – Külső és belső szerelésű árnyékolók a hagyományostól a modern eszközökig, kül- és beltéri típusok. Működés, design és energiatakarékosság

Atenád redőnyök: meglepetések helyett tartós megoldások

A zsaluzia az esztétikus és modern árnyékolás lehetőségét kínálja

Árnyékolás Atenád tolózsalugáterrel – Szakértői tanácsok

A hűtési energiaigény 33%-át is megspórolhatjuk nyáron a megfelelő árnyékolással

Az árnyékolók kiválasztásánál is fontos szempont az energiatakarékosság – Szakértői Tanácsok

Pergola vásárlási tanácsok a specialistától – Mire érdemes odafigyelni?