Miért válasszunk alumínium redőnyt? Válaszol a Rollstar szakértője

A redőnyök népes családjában az alumínium redőnyök – számos előnyös tulajdonságuknak köszönhetően – egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Vegyük sorra, miért érdemes mellettük döntenünk.

Tervezők, kivitelezők és lakás-, valamint háztulajdonosok körében tartja magát az a közmegegyezés, hogy a nyílászárók az épületek legvédtelenebb részei. Az időjárás viszontagságai – tűző nap, meleg, hideg, szél, csapadék -, valamint a kéretlen pillantások ellen legjobban redőnyökkel védekezhetünk. Az árnyékolási és egyéb védelmi funkciót betöltő redőnyök között az egyik legkorszerűbb megoldást az alumínium redőnyök kínálják, melyek a műanyag, illetve fa redőnyökkel szemben könnyebbek, stabilabbak, időjárás állók és élettartamuk is meglepően hosszú.

Az alumínium redőny számos előnye mellett négy olyan tulajdonsággal is rendelkezik, melyeket közelebbről megvizsgálva meggyőzően bizonyítják elsőbbségüket:

  • fűtési költségek akár 30%-os csökkenése
  • kellemes beltéri hőmérséklet kánikula idején
  • betörés elleni védelem
  • smarthome-ba integrálható – a Rollstar alumínium redőnyei Elero vezérlő elektronikával felszereltek.
Rollstar alumínium redőny

Ha alumínium redőnyről van szó, ezen a téren megkerülhetetlenek a Rollstar termékei. Az oldalról egymásba csúsztatott duplafalú, poliuretánhabbal töltött, görgőzött alumínium vagy extrudált alumínium lamellák leeresztett állapotban oldalt megvezetve lezárják az ajtó- vagy ablaknyílást, feltekerve pedig védőtokban helyezkednek el. A poliuretánhab töltelék gondoskodik a megfelelő hőszigetelésről. A redőnylamellákat oldalvezető dugók rögzítik egymáshoz, ezek megakadályozzák, hogy működés közben, illetve tisztításkor szétcsússzanak.

A redőny csendes működéséről az extrudált alumínium vezetősínekben elhelyezett rugalmas gumitömítések gondoskodnak, egyúttal megakadályozzák a szél behatolását is. Attól sem kell tartanunk, hogy a redőnyt kívülről feltolnák, hiszen teljesen leeresztett állapotban a páncélzatot rögzítő, felső acél laprugók ezt automatikusan megakadályozzák.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉKEK IRÁNT

A redőnytokot ajánlott még az építkezés alatt beépíteni, így lesz arra lehetőség, hogy a homlokzattal egyformára vakolt redőnyszekrényt alakítsunk ki. Utólag már csak külső védőtokos redőnyt tudunk beszereltetni. A Rollstar szakemberei tehát azt ajánlják, hogy a redőnytok elhelyezéséről már a tervezési szakaszban gondoskoddjunk.

A működtetést a páncélzat tömege, illetve a helyi adottságok határozzák meg. Mozgathatjuk

  • hevederrel (gurtnival) – ez a legelterjedtebb
  • zsinórral vagy hajtókarral – ez a ritkább
  • motorral – ez egyre gyakoribb és ez a legkényelmesebb.

A kitámasztókaros redőny előnye, hogy leeresztett lamellákkal is szellőztethetünk. A tűző napsugarak nem érik el a lakásbelsőt és megóvjuk otthonunkat a kíváncsi pillantásoktól is.

Rollstar alumínium redőny

AJÁNLATOT KÉREK

A tavasztól őszig tartó időszakban szeretnénk a lakás falain kívül tartani a bogarakat, rovarokat. Az alumínium redőnnyel egybeépített szúnyogháló tökéletes megoldást kínál erre. Ekkor közös lefutóban egymás mögött mozog a redőny és a szúnyogháló.

Valamennyi Rollstar alumínium redőnyre jellemző a gazdag színválaszték, így modern és régi házak homlokzatához is harmonikusan illeszkednek. A maximum 270 cm széles és 280 cm magas alumínium redőnyök lamella magassága igény szerint 37, 42 vagy 52 mm lehet.

A Rollstar rendeltetésszerű használat esetén 12 hónap garanciát vállal alumínium redőnyeire.

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák