Miért válasszunk alumínium redőnyt? Válaszol a Rollstar szakértője

A redőnyök népes családjában az alumínium redőnyök – számos előnyös tulajdonságuknak köszönhetően – egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Vegyük sorra, miért érdemes mellettük döntenünk.

Tervezők, kivitelezők és lakás-, valamint háztulajdonosok körében tartja magát az a közmegegyezés, hogy a nyílászárók az épületek legvédtelenebb részei. Az időjárás viszontagságai – tűző nap, meleg, hideg, szél, csapadék -, valamint a kéretlen pillantások ellen legjobban redőnyökkel védekezhetünk. Az árnyékolási és egyéb védelmi funkciót betöltő redőnyök között az egyik legkorszerűbb megoldást az alumínium redőnyök kínálják, melyek a műanyag, illetve fa redőnyökkel szemben könnyebbek, stabilabbak, időjárás állók és élettartamuk is meglepően hosszú.

Az alumínium redőny számos előnye mellett négy olyan tulajdonsággal is rendelkezik, melyeket közelebbről megvizsgálva meggyőzően bizonyítják elsőbbségüket:

  • fűtési költségek akár 30%-os csökkenése
  • kellemes beltéri hőmérséklet kánikula idején
  • betörés elleni védelem
  • smarthome-ba integrálható – a Rollstar alumínium redőnyei Elero vezérlő elektronikával felszereltek.

Ha alumínium redőnyről van szó, ezen a téren megkerülhetetlenek a Rollstar termékei. Az oldalról egymásba csúsztatott duplafalú, poliuretánhabbal töltött, görgőzött alumínium vagy extrudált alumínium lamellák leeresztett állapotban oldalt megvezetve lezárják az ajtó- vagy ablaknyílást, feltekerve pedig védőtokban helyezkednek el. A poliuretánhab töltelék gondoskodik a megfelelő hőszigetelésről. A redőnylamellákat oldalvezető dugók rögzítik egymáshoz, ezek megakadályozzák, hogy működés közben, illetve tisztításkor szétcsússzanak.

A redőny csendes működéséről az extrudált alumínium vezetősínekben elhelyezett rugalmas gumitömítések gondoskodnak, egyúttal megakadályozzák a szél behatolását is. Attól sem kell tartanunk, hogy a redőnyt kívülről feltolnák, hiszen teljesen leeresztett állapotban a páncélzatot rögzítő, felső acél laprugók ezt automatikusan megakadályozzák.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉKEK IRÁNT

A redőnytokot ajánlott még az építkezés alatt beépíteni, így lesz arra lehetőség, hogy a homlokzattal egyformára vakolt redőnyszekrényt alakítsunk ki. Utólag már csak külső védőtokos redőnyt tudunk beszereltetni. A Rollstar szakemberei tehát azt ajánlják, hogy a redőnytok elhelyezéséről már a tervezési szakaszban gondoskoddjunk.

A működtetést a páncélzat tömege, illetve a helyi adottságok határozzák meg. Mozgathatjuk

  • hevederrel (gurtnival) – ez a legelterjedtebb
  • zsinórral vagy hajtókarral – ez a ritkább
  • motorral – ez egyre gyakoribb és ez a legkényelmesebb.

A kitámasztókaros redőny előnye, hogy leeresztett lamellákkal is szellőztethetünk. A tűző napsugarak nem érik el a lakásbelsőt és megóvjuk otthonunkat a kíváncsi pillantásoktól is.

AJÁNLATOT KÉREK

A tavasztól őszig tartó időszakban szeretnénk a lakás falain kívül tartani a bogarakat, rovarokat. Az alumínium redőnnyel egybeépített szúnyogháló tökéletes megoldást kínál erre. Ekkor közös lefutóban egymás mögött mozog a redőny és a szúnyogháló.

Valamennyi Rollstar alumínium redőnyre jellemző a gazdag színválaszték, így modern és régi házak homlokzatához is harmonikusan illeszkednek. A maximum 270 cm széles és 280 cm magas alumínium redőnyök lamella magassága igény szerint 37, 42 vagy 52 mm lehet.

A Rollstar rendeltetésszerű használat esetén 12 hónap garanciát vállal alumínium redőnyeire.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Megbízható gyártótól válasszunk nyílászárót!

Számos, keserves tapasztalat mutatja, hogy a címadó mondat nem minden esetben evidencia. Pedig éppen a nyílászárók és az ezekhez kapcsolódó kiegészítők tipikusan azon termékek körébe tartoznak, melyeket nem áll szándékunkban sűrűn cserélgetni. A minőségért pedig érdemes alaposan körülnézni a kínálatban.

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Egy újabb helyiséggel növelhetjük otthonunk alapterületét, csupán a kertbe vagy a teraszra kell kitelepülnünk és gondoskodnunk a megfelelő szél- és napvédelemről, a kellemes klímáról. Ehhez hívhatjuk segítségül a modern kert- és teraszárnyékoló rendszereket.

A napellenző kiválasztása teraszra, erkélyre

A jól megválasztott, könnyen kezelhető és jó minőségű napellenzővel erkélyünket, teraszunkat otthonunk egyik legkényelmesebb zónájává alakíthatjuk a nyári időszakban.

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően tervezett árnyékoló

Egy szépen és jól megépített télikert a lakás egyik legkedveltebb része lehet, teljes joggal. Ahhoz azonban, hogy a nyári, forró napsütésben is tökéletesen ki tudjuk használni az előnyös adottságokat, a megfelelő árnyékolásról feltétlenül gondoskodnunk kell.

Innovatív és esztétikus textil árnyékolók

Az erős, tartós textíliák felhasználása árnyékolási célokra, régi találmány és manapság is népszerű. Azonban a 21. század textil árnyékolói számos olyan tulajdonsággal és technikai megoldással rendelkeznek, melyekről elődeink nem is álmodhattak.

Zsaluziavilág, ahol a modern árnyékolás elkezdődik

A zsaluzia az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő kültéri árnyékolója, mely lassan a hazánkban kiemelkedően népszerű redőnyöket is letaszíthatja a trónról, így nem véletlen, hogy az árnyékolástechnika piacán is egyre nagyobb figyelmet kap.

Lehetőségek redőny vezérlésre

Az árnyékolástechnika a nyári hővédelem egyik legfontosabb eszköze. Jól átgondolt tervezéssel több fokkal is csökkenthetjük otthonunk belső hőmérsékletét a nyári időszakban.

Árnyékoló és tetőrendszer egyben? Ezt kínálják a Suntech pergolák!

Az árnyékolástechnika világa elképesztő ütemű fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben, ezáltal folyamatosan érkeznek az újabb termékek, melyek többsége globális szinten is újdonságnak tekinthető, néhányukat viszont már jól ismerik a fejlettebb országokban, sőt alkalmazásuk szintén mindennapos.

Zsaluzia, a külső árnyékolók sztárja

Az utóbbi időben egyre többen fedezik fel a zsaluziát, ami egy tartós, jó ár-érték arányt képviselő, nem mellesleg pedig modern megjelenésű árnyékoló is egyben.