Miért válasszunk alumínium redőnyt? Válaszol a Rollstar szakértője

A redőnyök népes családjában az alumínium redőnyök – számos előnyös tulajdonságuknak köszönhetően – egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Vegyük sorra, miért érdemes mellettük döntenünk.

Tervezők, kivitelezők és lakás-, valamint háztulajdonosok körében tartja magát az a közmegegyezés, hogy a nyílászárók az épületek legvédtelenebb részei. Az időjárás viszontagságai – tűző nap, meleg, hideg, szél, csapadék -, valamint a kéretlen pillantások ellen legjobban redőnyökkel védekezhetünk. Az árnyékolási és egyéb védelmi funkciót betöltő redőnyök között az egyik legkorszerűbb megoldást az alumínium redőnyök kínálják, melyek a műanyag, illetve fa redőnyökkel szemben könnyebbek, stabilabbak, időjárás állók és élettartamuk is meglepően hosszú.

Az alumínium redőny számos előnye mellett négy olyan tulajdonsággal is rendelkezik, melyeket közelebbről megvizsgálva meggyőzően bizonyítják elsőbbségüket:

  • fűtési költségek akár 30%-os csökkenése
  • kellemes beltéri hőmérséklet kánikula idején
  • betörés elleni védelem
  • smarthome-ba integrálható – a Rollstar alumínium redőnyei Elero vezérlő elektronikával felszereltek.
Rollstar alumínium redőny

Ha alumínium redőnyről van szó, ezen a téren megkerülhetetlenek a Rollstar termékei. Az oldalról egymásba csúsztatott duplafalú, poliuretánhabbal töltött, görgőzött alumínium vagy extrudált alumínium lamellák leeresztett állapotban oldalt megvezetve lezárják az ajtó- vagy ablaknyílást, feltekerve pedig védőtokban helyezkednek el. A poliuretánhab töltelék gondoskodik a megfelelő hőszigetelésről. A redőnylamellákat oldalvezető dugók rögzítik egymáshoz, ezek megakadályozzák, hogy működés közben, illetve tisztításkor szétcsússzanak.

A redőny csendes működéséről az extrudált alumínium vezetősínekben elhelyezett rugalmas gumitömítések gondoskodnak, egyúttal megakadályozzák a szél behatolását is. Attól sem kell tartanunk, hogy a redőnyt kívülről feltolnák, hiszen teljesen leeresztett állapotban a páncélzatot rögzítő, felső acél laprugók ezt automatikusan megakadályozzák.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉKEK IRÁNT

A redőnytokot ajánlott még az építkezés alatt beépíteni, így lesz arra lehetőség, hogy a homlokzattal egyformára vakolt redőnyszekrényt alakítsunk ki. Utólag már csak külső védőtokos redőnyt tudunk beszereltetni. A Rollstar szakemberei tehát azt ajánlják, hogy a redőnytok elhelyezéséről már a tervezési szakaszban gondoskoddjunk.

A működtetést a páncélzat tömege, illetve a helyi adottságok határozzák meg. Mozgathatjuk

  • hevederrel (gurtnival) – ez a legelterjedtebb
  • zsinórral vagy hajtókarral – ez a ritkább
  • motorral – ez egyre gyakoribb és ez a legkényelmesebb.

A kitámasztókaros redőny előnye, hogy leeresztett lamellákkal is szellőztethetünk. A tűző napsugarak nem érik el a lakásbelsőt és megóvjuk otthonunkat a kíváncsi pillantásoktól is.

Rollstar alumínium redőny

AJÁNLATOT KÉREK

A tavasztól őszig tartó időszakban szeretnénk a lakás falain kívül tartani a bogarakat, rovarokat. Az alumínium redőnnyel egybeépített szúnyogháló tökéletes megoldást kínál erre. Ekkor közös lefutóban egymás mögött mozog a redőny és a szúnyogháló.

Valamennyi Rollstar alumínium redőnyre jellemző a gazdag színválaszték, így modern és régi házak homlokzatához is harmonikusan illeszkednek. A maximum 270 cm széles és 280 cm magas alumínium redőnyök lamella magassága igény szerint 37, 42 vagy 52 mm lehet.

A Rollstar rendeltetésszerű használat esetén 12 hónap garanciát vállal alumínium redőnyeire.

Kapcsolódó cikkek

A gyártás nem áll meg: pliszék a Suzukinál

Ez az év a kihívások éve, ám a Rollstar egy percre sem állt le a gyártással. Zavartalanul működő üzemünk nem az egyetlen: a Suzuki esztergomi gyárában is folyik már a munka, amelyet mostantól különleges Rollstar motoros pliszéfüggönyök segítenek. Nézze meg videón!

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Megbízható gyártótól válasszunk nyílászárót!

Számos, keserves tapasztalat mutatja, hogy a címadó mondat nem minden esetben evidencia. Pedig éppen a nyílászárók és az ezekhez kapcsolódó kiegészítők tipikusan azon termékek körébe tartoznak, melyeket nem áll szándékunkban sűrűn cserélgetni. A minőségért pedig érdemes alaposan körülnézni a kínálatban.

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Egy újabb helyiséggel növelhetjük otthonunk alapterületét, csupán a kertbe vagy a teraszra kell kitelepülnünk és gondoskodnunk a megfelelő szél- és napvédelemről, a kellemes klímáról. Ehhez hívhatjuk segítségül a modern kert- és teraszárnyékoló rendszereket.

A napellenző kiválasztása teraszra, erkélyre

A jól megválasztott, könnyen kezelhető és jó minőségű napellenzővel erkélyünket, teraszunkat otthonunk egyik legkényelmesebb zónájává alakíthatjuk a nyári időszakban.

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően tervezett árnyékoló

Egy szépen és jól megépített télikert a lakás egyik legkedveltebb része lehet, teljes joggal. Ahhoz azonban, hogy a nyári, forró napsütésben is tökéletesen ki tudjuk használni az előnyös adottságokat, a megfelelő árnyékolásról feltétlenül gondoskodnunk kell.

Innovatív és esztétikus textil árnyékolók

Az erős, tartós textíliák felhasználása árnyékolási célokra, régi találmány és manapság is népszerű. Azonban a 21. század textil árnyékolói számos olyan tulajdonsággal és technikai megoldással rendelkeznek, melyekről elődeink nem is álmodhattak.

Zsaluziavilág, ahol a modern árnyékolás elkezdődik

A zsaluzia az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő kültéri árnyékolója, mely lassan a hazánkban kiemelkedően népszerű redőnyöket is letaszíthatja a trónról, így nem véletlen, hogy az árnyékolástechnika piacán is egyre nagyobb figyelmet kap.

Lehetőségek redőny vezérlésre

Az árnyékolástechnika a nyári hővédelem egyik legfontosabb eszköze. Jól átgondolt tervezéssel több fokkal is csökkenthetjük otthonunk belső hőmérsékletét a nyári időszakban.