Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Atenád redőnyök: zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

A faredőnyöktől napjainkra eljutottunk a redőnyrendszerek legújabb generációjához, amelyek egyre jobban szolgálják a felhasználók igényeit. A technikai megoldások, a legújabb fejlesztések, illetve a redőnyvásárlás előtti leghasznosabb tudnivalók kérdésében az árnyékolástechnikai megoldásaiban minőséget és innovációt zászlajára tűző Atenád Kft. kalauzolta el a Homeinfot.

Különleges, innovatív zsaluredőny
Különleges, innovatív zsaluredőny

Redőnyország

Magyarország redőnynagyhatalom. Ha árnyékolásról van szó, akkor elsőként jó eséllyel a redőny ugrik be legtöbbünknek. Nem véletlenül, hiszen a redőnyöket megtaláljuk Budapest 19. században épült belvárosi házaiban, és az árnyékolásnak ez a módja dominál a 20. század második felében épült vidéki házakban is.

Ahogyan már a telefon alatt sem a tárcsázós, bakelitből készült eszközöket értjük, úgy a 21. századra a redőny is jelentős evolúción esett át.

Modern Heroal alumínium redőnyrendszer
Modern Heroal alumínium redőnyrendszer

A mozgatásához komoly izomerőt igénylő faredőnyöktől, illetve az időjárási hatásoknak kevésbé ellenálló korai műanyag változatoktól fokozatosan jutottunk el a redőnyrendszerek legújabb generációjához, amelynek kiemelkedő képviselője Magyarországon az Atenád Kft. A cég nem csupán egy márka forgalmazójaként, hanem - minőségi német alapanyagokra építve - fejlesztőként és gyártóként is jelen van az árnyékolástechnika piacán.

Atenád redőnyök gyártása
Atenád redőnyök gyártása

Miért jó a redőny?

A redőny alapvetően három funkcióval rendelkezik: az árnyékolás mellett javítja a biztonságérzetünket, illetve komoly hőtartó képessége is van. Habár a rossz szándékú külső behatolást önmagában nem akadályozza meg a leengedett redőny, egy betörő számára mégis növeli annyira a lebukás kockázatát, hogy inkább tovább álljon, hiszen a bejutás több időbe telik, zajt csaphat, ráadásul nem tudhatja, hogy a redőny túloldalán mi vár rá.

A motorizált, elektronikus végállású redőnyök akadályérzékelő funkcióval is rendelkeznek, melyek mozgatás közben blokkolják a redőnyt, védik a szerkezetet és értékeinket a balesetek ellen.

Betörésvédelem és akadályérzékelő funkció
Betörésvédelem és akadályérzékelő funkció

Egy jó minőségű leengedett redőny emellett mintegy 20%-os fűtési, illetve hűtési megtakarítást biztosít. Amikor a redőny árát esetleg első hallásra sokalljuk, kalkuláljuk bele ezt a tényezőt is a döntés meghozatalába.

Vakolható tokos alumínium redőny Heroal léccel
Vakolható tokos alumínium redőny Heroal léccel

Az anyagválasztás szempontjai – műanyag és alumínium redőnyök

A redőnylamellák és a lefutók - amelyben a redőnypalást mozog - műanyagból, illetve alumíniumból készülnek. A silány alapanyagokból, rossz megmunkálással legyártott műanyag redőnyök fakulnak, kopnak, repednek, törnek. Ezzel ellentétben a minőségi alapanyagból készített műanyag redőnyök 15-20 évig is szolgálhatják a lakás, ház komfortját. A külső tokos műanyag redőny árérték arányban is ideális választás olyan házak, lakások esetében, ahol nem várható komolyabb homlokzati felújítás a következő években.

A műanyag redőnyöket érdemes arritereztetni, ezzel megakadályozhatjuk a lamellák oldalmozgását elcsúszását, lehetővé téve a redőny motorizálását. Alkalmazása sok bosszúságtól, plusz költségtől kíméli meg az embert.

Műanyagból világosabb árnyalatot válasszunk, mert sötétebb színben a napsugárzást magába szívva deformálódik a redőny.

Külső tokos Easyplast műanyag redőny
Külső tokos Easyplast műanyag redőny

Az épület, a nyílászárók színéhez igazodva sokszor egy sötétebb árnyalatú redőny a jó választás, ehhez a napsugárzásnak ellenálló, habkitöltésű alumínium redőnyök széles kínálata adja a megoldást, legyen szó külső tokos, vagy beépíthető változatról.

Habkitöltésű ezüst alumínium redőnyléc és szerkezet, nyílászáró színével összhangban
Habkitöltésű ezüst alumínium redőnyléc és szerkezet, nyílászáró színével összhangban

Vakolható tok + egy vadonatúj megoldás beépítéshez

Amennyiben újépítésű házról vagy felújításról van szó, mindenképpen az alumíniumból készült, vakolható tokos redőny a jó választás.

Vakolható tokos Atenád Kompakt alumínium redőny
Vakolható tokos Atenád Kompakt alumínium redőny

Építkezésnél a legtökéletesebb megoldás a PERFEKT ST redőnytok, amelyet a falazáskor kell beépíteni. Felette kiöntik a betonkoszorút vagy a födémet, majd a homlokzat színezése, külső teraszburkolatok elkészülte után helyére kerül a redőnypalást, szúnyogháló is. Ennek az utólagos beépítésnek köszönhetően nem kerül malter, karcolás, por a redőnyünkre.

Perfekt ST alumínium redőnyrendszer beépítése
Perfekt ST alumínium redőnyrendszer beépítése

Ez az Németországból érkező komponensekből gyártott redőnytok szinte tökéletes hő- és hangszigetelést biztosít, a motoros mozgatásánál gyakorlatilag teljesen hangtalan marad.
A redőnytok a beépítést követően teljesen láthatatlanná válik kívülről és belülről is.

Perfekt ST alumínium redőnyök láthatatlan tokkal
Perfekt ST alumínium redőnyök láthatatlan tokkal

Kívül tágasabb: megkerülhetetlen megoldás a rovarok ellen

Az Atenád összes redőnytípusa rendelhető szúnyoghálóval.

Pliszé és mobil szúnyoghálókkal kombinált Atenád Kompakt alumínium redőnyök
Pliszé és mobil szúnyoghálókkal kombinált Atenád Kompakt alumínium redőnyök

Az elmúlt évben a poloskainvázió egy olyan fejlesztésre ösztönözte a céget, ami megakadályozza, hogy az alumínium redőnyökbe épített rolós szúnyogháló felső részét megkerülve a rovarok bejuthassanak a háló és az ablak közé, vagyis az ablak kinyitásával azonnal a lakótérbe kerüljenek. A redőnytok és a szúnyogháló között elhelyezett kefe útját állja a poloskáknak, a meleget kereső őszi legyeknek és más rovaroknak.

Tesztelték a POLOSKÁK ELLENI kombi rendszert. Nézze meg videóban az eredményt!

Nagyobb nyílású teraszajtókhoz az oldal irányba, harmonika-szerűen elhúzható Pliszé szúnyogháló jelenti a legjobb megoldást.

Atenád Kompakt redőny pliszé szúnyoghálóval
Atenád Kompakt redőny pliszé szúnyoghálóval

Redőnyrendszerek új innovációja – árnyékolás kompromisszumok nélkül

Ablakainkon beáramló erős napsugárzás tompítása az egyik legfontosabb szempont a kellemes hőérzet eléréséhez. Klasszikus redőnyök esetén az árnyékolási funkció együtt jár a redőny leengedésével, azaz a belső tér teljes elsötétítésével. Csupán egy szellőzőrésnyi fény szűrődik át a belső terekbe.

Az alumínium redőnyök legújabb fejlesztésének köszönhetően, az új zsaluredőny segítségével teljes értékű árnyékolást érhetünk el otthonunkban, miközben a természetes fényről sem kell lemondanunk. Mindezt az extrudált alumíniumból készült lamellák teljes lezárása vagy részleges szétválása teszi lehetővé, melyet igényeinkhez igazítva szabályozhatunk.

Árnyékolás az új zsaluredőnnyel
Árnyékolás az új zsaluredőnnyel

Az spórol igazán, aki a minőséget választja

A két évtizedes szakmai múltra visszatekintő Atenád Kft. redőnyrendszerei nem tartoznak a legolcsóbbak közé. De a cég nem is zsákbamacskát, hanem minőséget árul, ami hosszú távon megtakarítást jelent, hiszen míg konkurencia olcsóbb termékei alig néhány évet bírnak, addig az Atenád redőnyei akár 20 évig is kifogástalanul működhetnek.

Atenád Kompakt vakolható és külső tokos alumínium redőny
Atenád Kompakt vakolható és külső tokos alumínium redőny

Ez a filozófia érvényesül náluk a redőnymozgató motor kiválasztásánál is, ezért szerelik elsősorban redőnyeiket a magas minőséget képviselő német Becker motorokkal.

Redőnyök motorizált vezérlése, akár intelligens otthonokba is
Redőnyök motorizált vezérlése, akár intelligens otthonokba is

Érdeklődöm a redőny iránt

A szabadság érzése: redőnyök 3 funkcióval
Aki ódzkodik a teljes lesötétítéstől, de az otthonát árnyékolná, annak tökéletes választás az Atenád Kft. által fejlesztett és gyártott kombi plusz rendszer. Ez esetben redőnyrendszereik kombi kivitelébe a szúnyogháló helyére speciális, Soltis 86-os textilt építettek be, így válnak 3 funkcióssá.

  • Éjjel redőny.
  • Nappal kültéri textilárnyékoló.
  • Ellátja a szúnyogháló funkciót is.
Kombi Plusz redőny Soltis 86-os textillel
Kombi Plusz redőny Soltis 86-os textillel

A rendszer további előnyei:

  • Beengedi a fényt, de a kíváncsi tekinteteket kinn tartja
  • Nem kell lemondani a kilátás szabadságáról
  • Megvédi bútorait, berendezési tárgyait a káros UV sugárzástól
  • Nagyon kellemes belső környezetet teremt
  • Az egyenletes fényviszonyok miatt nem fárasztja a szemet és az agyat, jelentősen megnő a koncentrációs idő, így munkahelyen is ideális választás
  • Igen jelentős mennyiségű energia spórolható meg általa
  • Kitűnő épület dekoráció

Amennyiben nagyobb a felület, mint amit ebből a rendszerből el lehet készíteni, úgy nézze meg a videót a Fixscreen kültéri textilárnyékolók által nyújtott hihetetlen lehetőségekről.

Modern Heroal alumínium redőnyök
Modern Heroal alumínium redőnyök

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Jól átgondolt tervezéssel otthonunk alapterülete a kert, illetve a terasz irányába is növelhető. Ekkor azonban gondoskodnunk kell a megfelelő szél- és napvédelemről, a kellemes klímáról.

Innovatív és esztétikus textilárnyékolók

A Fixscreen zip-es kültéri textilárnyékoló hatékony megoldást kínál az igény szerinti fényzárásra. Segítségével belső tereink, teraszunk komfortosabbá tehetők, kezelése egyszerű, rendkívül szélálló, miközben karbantartást alig igényel.

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Külső és belső tereink árnyékolására számos lehetőség kínálkozik. A zsaluzia, egyszerű működtetésének és előnyös megjelenésének köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Árnyékoló és tetőrendszer egyben? Ezt kínálják a Suntech pergolák!

Az árnyékolástechnika világa elképesztő ütemű fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben, ezáltal folyamatosan érkeznek az újabb termékek, melyek többsége globális szinten is újdonságnak tekinthető, néhányukat viszont már jól ismerik a fejlettebb országokban, sőt alkalmazásuk szintén mindennapos.

Zsaluzia, a külső árnyékolók sztárja

Az utóbbi időben egyre többen fedezik fel a zsaluziát, ami egy tartós, jó ár-érték arányt képviselő, nem mellesleg pedig modern megjelenésű árnyékoló is egyben.

Vakolható tokos redőny – 2017 szenzációja

Sokak számára ismerős probléma, hogy a redőny külső tokos kivitelezésénél a szerkezet nem rejthető el megfelelően. A vakolható tokos redőny erre kínál tartós és látványos megoldást.

Tetőablak otthonra szabva

A tetőablak praktikus és látványos, bár a nyári hőségben beáradó napfény nem a legelőnyösebb klímát teremti meg a szobában. Van azonban megoldás ezekre a forró nyári napokra, sőt a többi hónapra is, hogy a tetőablak a család igényeinek megfelelően működjön minden évszakban. Mert egy tetőablaknál nemcsak az a fontos, hány rétegű az üveg. Ezért összeszedtük, vásárlás előtt mit érdemes végiggondolni a műszaki tartalomtól a hővédelmi kérdésekig, mert jelentős különbségek adódnak az eltérő felszereltségből.

Motoros védelem a nap ellen

Otthonunk, irodánk, helyiségeink megfelelő hőmérsékleten való tartása, a szükséges fényviszonyok előállítása az árnyékolástechnika eszközeinek szakszerű beépítésével támogatható. Cikkünkben összegyűjtjük az ismert mozgatási megoldásokat és azok legfontosabb tulajdonságait.

Árnyas kert és terasz pergolával

A pergola bizonyos mértékig a lakás területének egyfajta virtuális kibővítését is jelentheti, miközben jelentősen növeli otthonunk értékét és fokozza vizuális színvonalát. Úgy is mondhatnánk, hogy a pergola egy kényelmes szoba a kertben, vagy a teraszon mely nemcsak védelmet nyújt a külső szemlélők elől, de óv a széltől, kellemes árnyékot biztosít a tűző nap ellen, és látványnak sem utolsó.

Önnek ajánljuk