Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Esztétikus álmennyezeti megoldások

Álmennyezeti rendszerünk széles körébe tartoznak a különböző kazettás és rácsos álmennyezetek, amelyek zárt térben, nemcsak hogy esztétikusak, de kiváló megoldásként szolgálnak a tűzvédelemmel ellátott épületeknél.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A kazettás és rácsos álmennyezetek fő felhasználási területe a középületek, ipari-, kereskedelmi- és irodaépületek belső terei. Az elemek magassága 22, 40 illetve 50mm lehet, a rácstávolságok igény szerint módosíthatók. A rácsok elemeinek keresztmetszete „U” vagy „Y”.

Rácsos álmennyezet

Rácsos álmennyezet

A nagy színválaszték és a választható tükrös felület lehetővé teszi, hogy az álmennyezetet összhangba, harmóniába hozzuk a belső térrel. Az elemek szerelése nem okoz nehézséget, felrakása hasonló a gipszkarton rendszerekhez. A fő tartóelemeket le kell függeszteni a mennyezetről igény szerinti magasságban, majd eszekbe kell beleültetni a 60cmx60cm-es rácsokat. Az álmennyezetet közvetlenül gépészeti elemekkel nem lehet terhelni, ezeket külön függeszteni kell. Anyaga alumínium, így az önsúly rendkívül csekély ezért a tartószerkezetet nem terheli meg túlságosan. 

Érdeklődöm a termék iránt

Az álmennyezet szerelésénél nagyon fontos, hogy a falon körbe legyen rajzolva az álmennyezet kerülete, amit egy vízmérték és zsinór segítségével könnyen el lehet végezni. Ezután ~1,5db/m2 függesztő pálca kerül elhelyezésre a mennyezeten, majd ezután lehet a tartószerkezeteket a függesztő elem segítségével felhelyezni. Ha ezekkel végeztünk, lehet beleültetni a tartóvázba a 60cmx60cm-es rácsokat.

Rácsos álmennyezet

Az álmennyezet felszerelése után következik az „L” alakú takaróprofil elhelyezése a fal és az álmennyezet csatlakozásánál. A szerelésről és kialakításról bővebben érdeklődjön elérhetőségeinken.

Rácsos álmennyezet

Rácsos álmennyezet

Bővebben a termékről Ajánlatot kérek a gyártótól