Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Construma Díj 2012

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállítás Construma Díjának nyertesei: az Ökovalentia Kft. Guntamatic Powerchip apríték kazánja, Schlüter-Systems KG Kerdi-Line vonalmenti folyókája, amely épített zuhanyként alkalmazható és az R.W. Bautech Hungary Kft. Resiflex SK dilatációs vízszigetelő-lemez szalagja lettek.

Az Ökovalentia Kft. Guntamatic Powerchip apríték kazán

Az apríték kazán 94 százalékos hatásfok mellett a tüzelőanyagok széles skálájának (faapríték, gabona, tritikálé, miscanthus és pellet) eltüzelését lehetővé teszi. A lépcsőrostélyos tűztér segíti a hamu tökéletes kiégését. A tökéletes porleválasztást a kifejlesztett ciklonégőtér biztosítja. A kazán működését és időjárásfüggő vezérlését érintőképernyős kezelőfelülettel oldják meg, amely magyar nyelvű menüvel működik. A tüzelőanyag égőtérbe juttatása kevés energiát emészt fel. A kazán használatát az automata kazántisztítás, a gurítható hamutartó, valamint a hamu kiszívó berendezés biztosítja. A berendezés a családi házaktól a középületekig számos épülettípusban használható.

Construma Díj 2012

Schlüter-Systems KG Kerdi-Line épített zuhanyként alkalmazható vonalmenti folyóka Kerdi–Shower lejtésképző lemezzel és Showerprofile lezáró profillal

A folyóka peremén széles, gyárilag szigetelten folytonosított burkolható, tapadóhidas szigetelő mandzsettával rendelkezik. A folyóka kiváló minőségű, V2A acélból készült. Beszerelését megkönnyíti, hogy a folyókarács és a hozzá tartozó fedlap magassága külön beállítható és rögzíthető a burkolat vastagságának megfelelően. Lényeges, hogy a folyókatestet hangszigetelő tokba helyezik. A Quadec keret kiküszöböli a burkolási és a vízszigetelési hibákat. A beépítési magassága – 97 mm-től 24 mm-ig – és hosszúságbeli választéka – 50 cm-től 120 cm-ig – széles skálán mozog, ez kedvező tulajdonság a nagy átfolyási kapacitással együtt. Kiegészítő elemei ugyancsak magas szinten kidolgozottak, valamint követendő példa lehet a felhasználóbarát csomagolása és az informatív beépítési útmutatója.

Construma Díj 2012

R.W. Bautech Hungary Kft. Resiflex SK dilatációs vízszigetelő-lemez szalag

A Resiflex SK öntapadó, bitumenálló dilatációs vízszigetelő-lemez szalag a szélein üvegszál erősítéssel rendelkezik. A rendkívül rugalmas termék a vízszigetelés síkjába beépítve is képes felvenni a mozgási hézag által élesztett különleges igénybevételt. Előnye, hogy kompatibilis a legtöbb bitumenálló vízszigetelő anyaggal, így a modifikált bitumenes lemezekkel is. Tartósan ellenáll az időjárás viszontagságainak, az UV-sugárzásnak, és kiemelkedően nagy a szakadási nyúlása. Forró levegős készülékkel könnyen bedolgozható, hő hatására nem zsugorodik. Hosszú élettartamú, emellett újrahasznosítható termék.

Construma Díj 2012

Kapcsolódó cikkek

Tavaszi újdonságok a Construmán

A tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításon a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

A térkő tavaszi tisztítása, felújítása

A növényápolás mellett a tavaszi kerti munkák része a díszburkolat, a térkő felújítása, gondozása. Ha hosszú ideig szeretnénk gyönyörködni a lerakott térburkolatban, akkor szenteljünk időt a térkövek rendszeres karbantartására.

Mit láttunk a Construmán?

Ötvenezren voltak kíváncsiak a tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításra, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

OtthonDesign kiállítás a Construmán

A Construma 2013 építőipari szakkiállítás társkiállítása az OtthonDesign, ahol a konyhától a fürdőszobáig, a fűtéstől a fürdésig, a burkolatoktól a világításig minden megtalálható, ahhoz hogy a lakásunkból otthont alakíthassunk ki.

Hungarotherm 2013

Megújul az idén hetedik alkalommal megrendezett Hungarotherm épületgépészeti kiállítás, amely kétévente a Hungexpo területén megrendezett Construma 2013 tavaszi építőipari kiállítás társkiállítása.

Földházak

Földházak a földréteggel fedett épületek, előnyeik közé tartozik az energiatakarékos a fenntartásuk, hogy belső klímájuk állandó, és beolvadnak a természetes környezetbe.

Szempontok a kémény kiválasztásához

Milyen az ideális kémény? Érdemes alaposan körülnézni a kémény kiválasztása előtt építkezés, felújítás, fűtéskorszerűsítés vagy épp tetőtér-beépítés során. A készkémény, elemes kémény, szerelt kémény mára általánossá vált, mivel számos előnnyel bír a falazott kényekhez viszonyítva.

Készkémény, elemes kémény, szerelt kémény

Több dolgot is végig kell gondolni a kéménnyel kapcsolatban építkezés, felújítás, fűtéskorszerűsítés vagy épp tetőtér-beépítés során. A legfontosabb szempont a biztonság, ezt szorosan követi az energiatakarékosság.

Közös tulajdon 4. – A kötelezettségek

A közös tulajdon esetén is igaz, hogy a tulajdonosokat a tulajdonukat képező dologgal kapcsolatban kötelezettségek is terhelik. A dolog fenntartásával járó és a dologgal kapcsolatos egyéb kiadások, a közös tulajdoni viszonyból eredő kötelezettségek mértékét is a tulajdoni hányad határozza meg.

Önnek ajánljuk