Selyemvízzel az energiatakarékosabb, kényelmesebb, egészségesebb otthonért!

Elekes Attila

Lágy BWT selyemvízzel az energiatakarékosabb, kényelmesebb, egészségesebb otthonért!

Hallgassa meg a cikket MP3 formátumban!

A háztartási berendezések, valamint a víz- és fűtésrendszer élettartama nagy mértékben múlik a víz minőségén.

Key Visual selyemviz v5

Egy vízlágyító készülékkel nem csupán fürdőnket, konyhánkat varázsolhatjuk ragyogóvá, háztartási berendezéseink és fűtésrendszerünk épségét is megőrizhetjük és nem utolsó sorban bőrünket is kényeztethetjük.

 DSC5206

4

8851

A központi vízlágyító berendezéseket a lebegő anyagokat eltávolító vízszűrő után, a vízvezeték belépési pontja közelében építik a rendszerbe.

5

A lágy víznek köszönhetően megelőzhetők a vízkő okozta meghibásodások, az energiapazarlás, és a vízkőoldó vegyszerek kiiktatásával a környezetet is kevésbé terheljük.

6

8

A lágy BWT selyemvízhozzájárul, hogy bőrünk megőrizhesse természetes zsír- és nedvességtartalmát, hajunkat is selymes tapintásúnak, puhának érezhetjük, sőt, a ruháinkkaliskíméletesen bánik.

7

302BWT 29.7.16 KarinLohbergerPhotography 2

A selyemvíz alig hagy nyomot a fürdőszobán. Kevesebb súrolással és tisztítószerrel is ragyog minden.

9

A vízkőmentes fűtőszállal a mosógép energiatakarékosabban működik és a vízkő okozta problémák miatt sem kell többé mosógépszerelőt hívni.

11

A kávégép, a mosogatógép, illetve a vízforraló ugyancsak hatékonyabban üzemelnek. A mosogató tálca, apoharak, az evőeszközök pedig nem lesznek többé a vízkőtől fakók.

36841 14

Több idő jut önmagunkra és szeretteinkre, mert a BWT központi vízlágyító berendezésének használatával nem kell többé naponta, rutinszerűen eltávolítani a vízkövet a konyha és a fürdő kritikus pontjairól.

13

DSC 9200DSC6413

shutterstock 97701776

A víz keménysége a benne oldott kalcium- és magnéziumsók függvénye. Az ásványi anyagok kiválnak az oldatból, ami a rendszer legmelegebb pontján, a kazánban a legintenzívebb. A kalcium-karbonát alapú vízkő hőszigetelő hatása olyannyira jelentős, hogy 1 mm vízkőbevonat akár 10%-kal is csökkentheti a fűtés hatékonyságát.

 Salz Hochformat

15

Itt is érvényes tehát, hogy a megfelelő minőségű fűtővízzel csökkenhet az energiafelhasználás.

13777

Röviden összefoglalva: egyetlen jól átgondolt beruházással nem kevés bosszúságot, munkadíjat és alkatrészköltséget spórolhatunk meg.

DSC6413

BWT AG Logo

Kapcsolódó cikkek

Miért hasznosak a háztartási vízszűrők?

A vízszűrők, pontosabban a vízkezelő készülékek, többségében összetett feladatot látnak el. Ennél fogva különféle méretű és bonyolultságú vízkezelő készülékek szolgálnak a kis és nagy háztartásokban.

Speciális nyílászáró: a felülvilágító vagy bevilágító ablak. Miért érdemes beszerelni?

A felülvilágítók klasszikusan három funkciót látnak el: bevilágítás, hő- és füstelvezetés és szellőztetés. Mindhárom egyformán fontos lenne, ám a költségminimalizálásnak köszönhetően csak a hő- és füstelvezetés kap megfelelő hangsúlyt.

Szigeteléssel a szállópor koncentráció is csökkenthető

Magyarországon 70%-ban a lakossági fűtés a felelős a téli szezon kezdetén megnövekvő szállópor-koncentrációért, mely növeli a szmog kialakulásának lehetőségét is. A Knauf Insulation szakemberei szerint ennek oka leginkább az, hogy 10-ből csupán 2 magyar családi ház megfelelően hőszigetelt, a fennmaradó 8 nem, vagy csak részben szigetelt ingatlan többlet energiafogyasztása pedig nagymértékben hozzájárul a rossz minőségű, szállóporral terhelt levegőhöz. Az ingatlanok hőszigetelésével ugyanakkor jelentősen, akár 50%-kal is csökkenthető lenne nem csak a családok fűtési költsége, de a levegő finomszemcse tartalma is.

Mire figyeljünk az őszi kazán és konvektor cserénél?

Az ősz beköszöntével a gázszerelők munkája is megszaporodik. A legtöbb háztartásban már bevett szokás, hogy szakembert hívnak és ellenőriztetik a lakásban található gázkészülékeket. Ennek oka, hogy minél előbb derül ki a probléma annál előbb lehet orvosolni és a telet meleg lakásban átvészelni.

Új szintre lépett kondenzációs kazánok - A szünetmentes kényelem

Nem áll meg a fejlesztés a kondenzációs kazánok iparában sem, ismét három jeles termék került a hazai piacra is melyek a fenntartható és intelligens kényelem meghatározó elemei lettek. Ezek az új kazánok nem nélkülözik a magas minőséget és az olasz design legjavát, javítva a mindennapi felhasználói életminőségét.

Radiátor trendek - Érdekességek, különlegességek, színek

A közeljövő radiátor trendjeit illetően már jól látható az irány és nem csak az egyedi, formatervezett típusok környékén.

A jó tető megtartja az otthon melegét

Bár a jó hőszigetelés kialakítása a legfontosabb, csak minden hatodik magánépíttető gondolkozik energiahatékony és korszerű tetőben. Pedig az épületek energiavesztesége leginkább a tetőknél jelentkezik, ezért van szükség komplex megoldásokra.

Napokon belül pályázható konvektorcserére a vissza nem térítendő támogatás! A legfontosabb tudnivalók

1,5 milliárd forint összegű támogatás érhető el az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjéhez.

Hogyan válasszunk vízlágyító berendezést?

Az ivóvíz élvezeti értéke és a mosáshoz használt víz hatékonysága részben a víz calcium-karbonát tartalmától, azaz keménységétől függ. Minél keményebb a víz, annál zamatosabbnak érezhetjük, ám mosáskor kevésbé hatékony.

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár