Selyemvízzel az energiatakarékosabb, kényelmesebb, egészségesebb otthonért!

Elekes Attila

Lágy BWT selyemvízzel az energiatakarékosabb, kényelmesebb, egészségesebb otthonért!

Hallgassa meg a cikket MP3 formátumban!

A háztartási berendezések, valamint a víz- és fűtésrendszer élettartama nagy mértékben múlik a víz minőségén.

Key Visual selyemviz v5

Egy vízlágyító készülékkel nem csupán fürdőnket, konyhánkat varázsolhatjuk ragyogóvá, háztartási berendezéseink és fűtésrendszerünk épségét is megőrizhetjük és nem utolsó sorban bőrünket is kényeztethetjük.

 DSC5206

4

8851

A központi vízlágyító berendezéseket a lebegő anyagokat eltávolító vízszűrő után, a vízvezeték belépési pontja közelében építik a rendszerbe.

5

A lágy víznek köszönhetően megelőzhetők a vízkő okozta meghibásodások, az energiapazarlás, és a vízkőoldó vegyszerek kiiktatásával a környezetet is kevésbé terheljük.

6

8

A lágy BWT selyemvízhozzájárul, hogy bőrünk megőrizhesse természetes zsír- és nedvességtartalmát, hajunkat is selymes tapintásúnak, puhának érezhetjük, sőt, a ruháinkkaliskíméletesen bánik.

7

302BWT 29.7.16 KarinLohbergerPhotography 2

A selyemvíz alig hagy nyomot a fürdőszobán. Kevesebb súrolással és tisztítószerrel is ragyog minden.

9

A vízkőmentes fűtőszállal a mosógép energiatakarékosabban működik és a vízkő okozta problémák miatt sem kell többé mosógépszerelőt hívni.

11

A kávégép, a mosogatógép, illetve a vízforraló ugyancsak hatékonyabban üzemelnek. A mosogató tálca, apoharak, az evőeszközök pedig nem lesznek többé a vízkőtől fakók.

36841 14

Több idő jut önmagunkra és szeretteinkre, mert a BWT központi vízlágyító berendezésének használatával nem kell többé naponta, rutinszerűen eltávolítani a vízkövet a konyha és a fürdő kritikus pontjairól.

13

DSC 9200DSC6413

shutterstock 97701776

A víz keménysége a benne oldott kalcium- és magnéziumsók függvénye. Az ásványi anyagok kiválnak az oldatból, ami a rendszer legmelegebb pontján, a kazánban a legintenzívebb. A kalcium-karbonát alapú vízkő hőszigetelő hatása olyannyira jelentős, hogy 1 mm vízkőbevonat akár 10%-kal is csökkentheti a fűtés hatékonyságát.

 Salz Hochformat

15

Itt is érvényes tehát, hogy a megfelelő minőségű fűtővízzel csökkenhet az energiafelhasználás.

13777

Röviden összefoglalva: egyetlen jól átgondolt beruházással nem kevés bosszúságot, munkadíjat és alkatrészköltséget spórolhatunk meg.

DSC6413

BWT AG Logo

Kapcsolódó cikkek

Miért hasznosak a háztartási vízszűrők?

A vízszűrők, pontosabban a vízkezelő készülékek, többségében összetett feladatot látnak el. Ennél fogva különféle méretű és bonyolultságú vízkezelő készülékek szolgálnak a kis és nagy háztartásokban.

A jó tető megtartja az otthon melegét

Bár a jó hőszigetelés kialakítása a legfontosabb, csak minden hatodik magánépíttető gondolkozik energiahatékony és korszerű tetőben. Pedig az épületek energiavesztesége leginkább a tetőknél jelentkezik, ezért van szükség komplex megoldásokra.

Napokon belül pályázható konvektorcserére a vissza nem térítendő támogatás! A legfontosabb tudnivalók

1,5 milliárd forint összegű támogatás érhető el az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjéhez.

Hogyan válasszunk vízlágyító berendezést?

Az ivóvíz élvezeti értéke és a mosáshoz használt víz hatékonysága részben a víz calcium-karbonát tartalmától, azaz keménységétől függ. Minél keményebb a víz, annál zamatosabbnak érezhetjük, ám mosáskor kevésbé hatékony.

A rönkház fűtése, fenntartási költségek

A rönkház anyaga alapvetően fa, ami felvet bizonyos tűzbiztonsági kérdéseket. És ha már a tűznél tartunk, érdemes áttekinteni a gazdaságos fűtési lehetőségeket és a fenntartás költségeit.

A legjobb hely a radiátornak

A melegvíz fűtéses rendszerek esetén a radiátoroké a főszerep a kazán (cirkó, stb.) által termelt hő közvetítésére lakásunkban. Az elhelyezésük azonban annak ellenére fejtörést okozhat, hogy vannak bevett szabályok. A szabályokon túl meggondolandó, mekkora helyet veszünk el a bútorozásból úgy, hogy a fűtés is kiegyensúlyozott legyen.

Hogyan válasszunk vízlágyító berendezést?

A keményvíz csökkenti a vízzel érintkező háztartási berendezések hatékonyságát, így működtetésük többlet energiát igényel, a háztartási kiadások jelentősen növekedhetnek. Megoldást a háztartási vízlágyító beépítése nyújthat.

Rönkház, faház, gerendaház – Egyszerre modern és tradicionális

Sokan félnek fából építeni új otthonukat, vagy nyaralójukat, megalapozatlan tévhitek tömkelege terjeng ugyan is a fa- és rönkházakról. Pedig egy megfelelő módon kezelt fából emelt épület több generációnak adhat otthont. A könnyűszerkezetes házak, faházak száma növekszik az elmúlt évtizedekhez képest, igaz ez a gerendaházakra és rönkházakra is. Kialakulóban van egy új trend is Európában, ugyanis a faalapú lakóházaknak több előnye is mutatkozik a hagyományos épületekkel szemben.

Higiénikus használati meleg víz készítés - A megújult ML Complete 2.0 hőszivattyú HGL technikával

Az IDM levegős hőszivattyúi közül az egyik leg elterjedtebb az    ML Complete HGL 11-18 kW, ez a hőszivattyú 2017-ben megújult szabályozással és külsővel kerül forgalomba. A hőszivattyú megkapta a NAVIGATOR 2.0 szabályzást az érintőképernyős kijelzővel és természetesen egyben a NAVIGATOR Pro helységhőmérséklet szabályzás központját is tartalmazza.

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár