Dunaújvárosi Margaréta Óvoda10 óvoda külső homlokzati hőszigetelése végezhető el hozzávetőleg 20 millió forint értékben. A munkálatokhoz a Trilak biztosítja, szállítja a helyszínre és helyezi fel a szükséges anyagot, az új generációs Dryvit rendszert és az azt befejező színre kevert vakolatot.

Napkollektoros pályázat bentlakásos közintézményeknekNapkollektoros rendszerek telepítésére hirdet pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) bentlakásos közintézmények számára. A pályázaton elnyert támogatás az elismerhető költségnek akár teljes összegét is fedezheti. A pályázatot a szén-dioxid-kvóta bevételeiből fedezi az NFM, keretösszege 867,2 millió forint.

Pályázat társasházak energetikai felújításáraPályázatot hirdet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) téglaépítésű társasházak számára energiahatékonyságot növelő felújításra: hőszigetelésre, nyílászáró cserére, árnyékolásra, fűtéskorszerűsítése és megújuló energiaforrások használatára.

Változások az Otthonteremtési programbanMódosították az Otthonteremtési program szabályait.

20111013_hirek_szocpol_2Körvonalazódik a kormány új programja a fiatalok lakásépítésének támogatására. A tervek szerint ezzel újra fellendülhet a lakásépítési kedv.

ZBR - Mire lehet pályázni, kik és hogyan pályázhatnak? Korábban már szó volt arról, hogy új építésre is, és felújításra is lehet pályázni a ZBR keretében. Milyen előírásoknak és feltételeknek kell megfelelni a pályázat elnyeréséhez? Kik pályázhatnak? Miylen típusú támogatások vannak? Most erről lesz szó.

Hogyan épül fel a ZBR? Milyen céllal hozta létre a kormány? A ZBR. olyan rendszer, amely lehetőséget nyújt Klímabarát Otthonok és Klímabarát Intézmények építésére, a meglévő épületek felújítására, és amely pályázat útján érhető el. Az ország panel-, és családiház-állományának jelentős része szorul energiahatékonysági felújításra.

Zöld Beruházási Rendszer

Mi az a ZBR? A kiotói egységek értékesítéséből származó bevételek felhasználása - Zöld Beruházási Rendszer. Az ENSZ Keretegyezményének Kiotói Jegyzőkönyve vezette be a csatlakozott fejlett államok közötti nemzetközi kvótakereskedelmet...

ugyintezes_tamogatasInformációs napokat kell az illetékeseknek szervezniük, hogy az uniós energetikai célú forrásokra felhívják a lakosság figyelmét. Három év alatt a rendelkezésre álló támogatások alig több mint tizedét hívtuk le.

A kormányzati elvonás nagysága 2009-ben 56 milliárd forintnyi támogatás, amivel szemben mindössze évi 2,5-3 milliárd e célra fordított forint áll. A csökkenő tendencia nem biztos, hogy jót jelent.  A Társaság a Lakásépítésért Egyesület egyetlen pozitív elemet említett a változások közül: a maradék támogatás az  új lakásokhoz kötődik, így abból az államnak azonnali, nettó  bevétele származik.