Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

Elekes Attila

Koszorúk, csillámló díszek, fényfüzérek és girlandok, no meg az elmaradhatatlan fenyőfa. Ezek nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt.

A műfenyő, az igazi örökzöld

Hacsak nem ragaszkodunk tűzön-vízen a fenyőillathoz – ami egyébként nem is mindegyik fafajtára jellemző –, akkor érdemes elgondolkodnunk egy műfenyő beszerzésén. Egy sor bosszúságtól megkímélhetjük magunkat, mint például a potyogó és még húsvétkor is fel-felbukkanó tűlevelektől, a tűzveszélytől, amit egy rosszul égő csillagszóró okozhat, a fa törzsének befaragásától, hogy a talpba megfelelően illeszkedjen és még sorolhatnánk.

A Poolking kínálatában 40 féle műfenyőt találunk, lehetetlen, hogy ne leljünk rá arra, ami számunkra éppen megfelelő. Többféle szín és méret közül választhatunk, így aztán több száz termék kínálja magát az ünnepekre. Hatféle alapszín között a hagyományos zöldön és az egyre inkább megszokottá váló fehéren és aranyon kívül, olyan újdonságok is fellelhetők, mint a rózsaszín, a lila és a fekete. Merjünk újítók lenni és próbálkozzunk egy szokatlan színű fenyővel, amit aztán egyedi módon díszíthetünk fel! Nem lesz nehéz dolgunk, hiszen ugyanitt csodás gömbdíszeket találunk, csak győzzük végigböngészni a kínálatot.

Poolking műfenyő

Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

A legkisebb fa 45 cm-es, a legnagyobb 12 méter. Ezek az óriás műfenyők természetesen kültéri használatra ajánlottak, ha esetleg a kertben nem lenne egy igazi, akkor pótolhatjuk. Az ágak kétféleképpen, pántosan és beakasztósan rögzíthetők a törzshöz.

Poolking műfenyő

Miután hazavittük és felállítottuk, összeszereltük a kiszemelt példányt, a hozzáillő díszekkel dekoráljuk. Meg fogunk lepődni az élethű megjelenésen, akár beltérre, akár kültérre vásároltuk a műfenyőt. Szinte lehetetlen megkülönböztetni a kettőt egymástól!

Ne feledkezzünk meg az illatokról sem! Négyféle karácsonyi illatkompozícóval találkozunk a kínálatban.

Poolking műfenyő
Poolking műfenyő

Sokak fejében felvetődik a kérdés, hogy az ünnepek befejeztével mi lesz a műfenyővel? Szemben élő társával, ez nem kerül a járda szélére, egyszerűen csak szétszereljük és elcsomagoljuk. Száraz, pormentes helyen, lehetőleg az eredeti dobozában szépen megvárja a következő karácsonyt, és ha vigyázunk rá, ez így lesz még legalább 10 évig. Addig ugyanis biztosan kitart a műfenyőnk.

A karácsony fényei

A fényfüzér nélkül már nem is igazi az ünnep, mindenesetre szürkébb és kevésbé hangulatos. És ha már van egy gyönyörű fenyőnk – akár mű, akár valódi –, feltétlenül borítsuk fénybe az ágakat. Bármilyet is választunk, arra ügyeljünk, hogy a LED izzókat ne érje ütés, ne essenek le, így hosszú évekig élvezhetjük a hangulatot.

Poolking műfenyő
Poolking műfenyő

A beltéri fényfüzéreket soha ne használjuk kültéren! Ha a kertben, teraszon is dekorálnánk, kizárólag kültérre ajánlott típust válasszunk.

Poolking műfenyő

www.mufenyovasar.hu

Kapcsolódó cikkek

Álmennyezet trükkök - Az ünnepi álmennyezet

Ha azt hisszük, hogy már mindent tudunk az álmennyezetekről, akkor nagyon tévedünk! Vannak olyan szituációk, és lehetőségek, amikor valamilyen alkalomból, ideiglenesen hozunk létre álmennyezetet, vagy valamilyen annak nevezhető konstrukciót.

Otthon őszi hangulatban

Évszak váltáskor érdemes újrahangolni otthonunkat az adott évszak színei, jellemző formái segítségével. Íme, néhány tipp a hangulat teremtéshez.

Zöldövezet az otthonunkban

Talán még soha ekkora népszerűségnek nem örvendett a lakáson belüli növény dekoráció: fikuszok, pálmák és pozsgások borítják el az enteriőrök bizonyos részeit. Lessük el a fogásokat, a kellékekhez pedig mutatjuk a lelőhelyeket.

7 ötletes faldekoráció

Egy látványos lakásdekoráció nem csak a szemnek, a léleknek is jól esik. Hiszen ki ne szeretne egy fárasztó nap után kellemes környezetbe hazatérni. Tévedés, hogy ezt csak drága bútorok és kiegészítők vásárlásával teremthetjük meg.

Újragondolt dekoráció – a 3D falpanel

Az utóbbi években egyre több helyen találhatunk ún. 3D falpaneleket. Először inkább csak a  terekben jelentek meg, majd szépen lassan beszivárgott a nappalik, hálószobák, vagy akár fürdőszobák falaira is.

Elegáns karácsonyfadísz saját kezűleg

Készítsen csillogó hópelyheket idéző elegáns gömböket! Az elkészült díszekkel nemcsak a karácsonyfáját, hanem az ünnepi asztalt is díszítheti. A csillogó gömbök egyedi ajándéknak is kiválóak.

Havas táj világítással saját kezűleg

Tegye varázslatossá a karácsonyt és a sötét téli estéket saját készítésű, csodaszép havas tájat idéző hangulatvilágítással. – Lépésről lépésre a Dremellel.

Utolsó pillanatban – Dekorációötletek Húsvétra

Bár már kevés idő van Húsvétig, pár apró dekorációval még így is ünnepi hangulatot teremthetünk otthonunkban, hisz a legjellemzőbb motívumok - tojások és virágzó ágak - könnyen beszerezhetőek.

Szőnyegtípusok: talpunk alatt a lényeg

Ha a lakás kiegészítőkről van szó, nem szabad a szőnyeg választás problémáját a szőnyeg alá söpörni. Rendkívül meghatározza a nappali, vagy a szoba hangulatát, melegséget, esztétikumot ad az otthonnak, ezért is fontos, hogy a megfelelő darab pihenjen a padlózaton.

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár