Biztonságos gyerekszoba

A biztonságos kialakítás minden helyiségre vonatkozik, de legfőképpen a gyerekszoba kialakítására.  A gyermek itt tölti el a legtöbb időt, és ez az a hely, ahol időnként magára is hagyjuk.

A gyerekkuckó kialakítása tehát komoly feladat, amit nem szabad az aktuális trendekre és saját szeszélyeinkre bízni. Főleg a kezdetekben a kis felfedezők pillanatok alatt hajmeresztő dolgokat képesek elkövetni, ezért fontos, hogy tudatosan óvjuk őket a különböző veszélyforrásoktól.

Környezetbarát festék a gyerekszobába

Az egyik legfontosabb dolog, hogy olyan festéket vásároljunk a gyerekszoba festéséhez, ami gyerek és környezetbarát, egészségre ártalmatlanok és strapabíróak. Fontos, hogy a festést ne az utolsó pillanatra halasszuk (ez nem csak a gyerekszobára érvényes), hogy legyen elég idő a szoba alapos kiszellőztetésére.

Természetes anyagok használata a gyerekszobában

A higiénikus helyiség kialakításához elengedhetetlen a természetes anyagok használata: tiszta pamut huzatok, textíliák, kárpit, gyapjú szőnyeg stb., hiszen a tisztántartásra rendkívül oda kell figyelni.

A bútorok okozta sérülések nagyon gyakoriak, ezért ha tehetjük, ne vásároljunk éles szélű berendezést, vagy tegyünk rájuk műanyag sarokvédőt. Emellett rögzítsük ezeket a falhoz, így a gyermek nem tudja magára borítani a szekrényt, könyvespolcot.

A függöny ne legyen túl hosszú a gyerkszobában

A függöny és a redőny kiválasztásánál is több pontot kell figyelembe vennünk. A függöny például ne legyen túl hosszú. Jól tudjuk, hogy a kisebb gyermekek kedvenc játéka a bújócska, melyre a függöny tökéletesen alkalmas a számukra, de játék közben könnyen belegabalyodhat abba. Ugyan ez vonatkozik a különböző redőny zsinórokra. Ezeket mindig akasszuk fel, vagy válasszunk zsinór nélkül működőeket.

Kedvenc játékaik közé tartozik még a futkározás. Ennek biztonságossá tételéhez, olyan szőnyegeket válasszunk, melynek alja gumírozott, így csúszásbiztosak.

A konnektorokat lássuk el gyerekdugaszokkal, takarólemezekkel, és minél többször hangsúlyozzuk számukra a veszélyt és figyelmeztessük, hogy vannak dolgok, amelyek nem játékszerek.

Élő növény a gyerekszobában

Amennyiben mindenképp szeretnénk élő növényt a szobába, akkor azt ne a padlóra helyezzük el, ugyanis könnyen lehet, hogy a kis kíváncsiskodók esetleg belekóstolnak. Nagyobb gyereket viszont érdemes bevonni a növény gondozásába.

Éjszakai fényforrás a gyerekszobában

Praktikus, ha a szobában éjszaka van egy minimális fényforrás az esetleges esti közlekedés könnyítéséhez, de fontos, hogy a kislámpákat ne az asztal sarkára helyezzük, és a zsinór ne legyen elérhető a számukra.

Ennek a néhány tanácsnak a betartása igazán nem igényel komolyabb erőfeszítést, de rengeteg baleset előzhető meg velük.

Kapcsolódó cikkek

Látványosan alakítható falfelületek 2. – A fésűs technika

Alapanyagok és eszközök a fésűs technika hibátlan alkalmazásához. A végeredmény: egyedi és látványos felület.

Látványosan alakítható falfelületek 1. – A húzott technika

Hogyan lesz a felület strukturált és dekoratív? Íme, az úgynevezett húzott technika megfelelő alkalmazása.

Különleges hangulat rozsdás falakkal

Rusztikus, kopottas, úgynevezett “rozsdás” falat alakíthatunk ki egy kisebb falszakaszon vagy akár az egész falon. Fontos azonban a megfelelő technika elsajátítása.

Mire jó a táblafesték?

A táblafesték falon történő alkalmazása évek óta népszerű, nem véletlenül, hiszen számtalan lehetőséget kínál a falak további dekorálására. Íme, a legfontosabb technikai fogások.

Zsaluzia, a külső árnyékolók sztárja

Az utóbbi időben egyre többen fedezik fel a zsaluziát, ami egy tartós, jó ár-érték arányt képviselő, nem mellesleg pedig modern megjelenésű árnyékoló is egyben.

Hörmann: betörésvédelemben is az élvonalban!

Hova megy szívesen a betörő? – ahová elsősorban a tulajdonos gondatlansága, figyelmetlensége miatt könnyen bejut. Ez lehet egy nyitva felejtetett ablak, egy nem minőségi bejárati ajtó, amit könnyen be lehet feszíteni, vagy a hengerzár áttörésével kinyitni. A hívatlan vendégek nem válogatnak a módszerekkel. Szerencsére a lakástulajdonosok azonban egyre tudatosabban figyelnek a vagyonvédelemre, a biztonságra. A Hörmann bejárati ajtó termék-portfóliójában a legmagasabb színvonalat kínálja ezen a területen is.

Vakolható tokos redőny – 2017 szenzációja

Sokak számára ismerős probléma, hogy a redőny külső tokos kivitelezésénél a szerkezet nem rejthető el megfelelően. A vakolható tokos redőny erre kínál tartós és látványos megoldást.

Tetőablak otthonra szabva

A tetőablak praktikus és látványos, bár a nyári hőségben beáradó napfény nem a legelőnyösebb klímát teremti meg a szobában. Van azonban megoldás ezekre a forró nyári napokra, sőt a többi hónapra is, hogy a tetőablak a család igényeinek megfelelően működjön minden évszakban. Mert egy tetőablaknál nemcsak az a fontos, hány rétegű az üveg. Ezért összeszedtük, vásárlás előtt mit érdemes végiggondolni a műszaki tartalomtól a hővédelmi kérdésekig, mert jelentős különbségek adódnak az eltérő felszereltségből.

Biztonságos otthon tűzjelző készülékkel

Az otthonokban keletkező tüzet és az ezzel járó személyi sérülést, valamint anyagi kárt az egyik leginkább fenyegető problémaként élik meg a tulajdonosok. Sajnos évről évre előfordulnak tűzesetek és némelyik súlyos veszteségekkel végződik. A megelőzésről a Honeywell megbízható füstérzékelőjével gondoskodhatunk.

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár