Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Freedom akril kád a szabadság bajnoka

Az új fürdőszoba trendben uralkodóvá vált a nosztalgikus hangulatú, lábakon vagy azok nélkül, de térbe illeszthető szabadon álló kád. A letisztult vonalvezetésű RAVAK Freedom akril kád a szabadság érzését nyújtja, mely megmutatkozik a kötetlen elhelyezhetőségben. Értelemszerűen tehetjük a fürdőszobába, de ahogy a nyomó vezetékek és a csatornázottság kiépítése lehetővé teszi, akár a nappali vagy a hálószobában is elhelyezhető, ha úgy van rá igény. Ezen belül is a tervezés bátorságától függően, állíthatjuk a sarokba vagy a szoba közepére, tetszőleges szögben akár egy dobogó tetejére is. Mindenképpen rendkívül látványos fókuszpontja lesz az enteriőrnek.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.


A Freedom 169 x 80 cm-es méretben kapható, és mivel a kád pereme körös‑körül nagyon vékony, ez a látszólag kis méret nagy belső űrtartalmat rejt, mely egy szokványos kialakítású 180 x 90 cm-es kádénak felel meg.
Ez a tágas méret a páros fürdés megoszthatatlan lehetőségét, a kölcsönös kényeztetés és együtt relaxálás élményét is kínálja. Ráadásul, és nem mellékesen így energiát és vizet is megtakarítunk. A kád közepén elhelyezett lefolyónak köszönhetően a kád mindkét végén kényelmesen hátradőlhetünk, átadva magunkat a közös fürdőzés élményének.
Színe hófehér "snowwhite", a kádhéj alja üvegszál (LA) erősítésű a tökéletes merevség érdekében.
A kádhéj és az előlap egy folyamatos konstrukciónak látszik, holott két külön akril héj részegység lett annyira tökéletesen összedolgozva és összecsiszolva, hogy az illesztés észrevehetetlen.

Freedom a szabadon álló kád

A kád nem bővíthető kádparavánnal, nem igazán zuhanyozáshoz készült. Saját lábain áll, melyek a kádfenék megerősített részéhez szerelve a kád részét képezik.
Stabil, viszont az oldalirányú elmozdulás ellen a lábakat szilikonnal rögzítsük a padlóhoz. Ugyanígy szilikonnal tömítsük a kád és a padló találkozását körben, egyrészt a rögzítés miatt, másrészt a kád alá az oldaláról esetlegesen beszivárgó víz ellen.
Telepítésekor figyelembe kell venni, hogy a lefolyó alatt az aljzatba egy 300 x 300 x 80 mm-es üreget kell előkészíteni, ami a szifon bekötésének ad helyet. Oldalirányba pedig egy 70 mm széles és egy 80 mm mély „árok” szükséges a csővezetéknek.

Karbantartás, tisztítás

Tisztítását a szokásos háztartási, nem agresszív tisztítószerekkel végezzük, puha pamut textildarabbal fényesítsük. Kerüljük csiszolópaszta, hígítószerek, aceton, és klórtartalmú fertőtlenítőszerek alkalmazását.
A termék helytelen telepítéséből, nem megfelelő használatából és tisztításából eredő károsodásokért a gyártó cég nem vállal felelősséget. A jótállási idő az eladás napját követő 120 hónap.
A gyártói ajánlás a saját fejlesztésű RAVAK Cleaner tisztító készítmény, melyet üvegfelületek, zuhanykabinok fém és műanyag részeinek, zománcozott és akrilkádak, mosdók és csaptelepek tisztítására fejlesztettek ki. A régebbi eredetű és nehezen eltávolítható szennyeződésekhez készült a RAVAK Desinfectant antibakteriális és penészgátló hatású fertőtlenítő szer.
További részletek: http://www.ravak.hu/hu/freedom-kad

Fontos a kád megfelelő telepítése

Padlón álló csaptelep, a bajnok hozzá illő fegyverzete

A térben tetszőlegesen elhelyezhető Freedom akril kád mellé egy hasonlóan szabad telepítést biztosító kádcsaptelep illik.
Ez a RAVAK padlón álló kádcsaptelep (FM 080.00), mely jelenleg a piacon a magas minőség mellett a legjobb ár‑érték arányban kapható. A legtöbb szabadon álló kádhoz illeszthető, különösen a modern sima vonalvezetésű térbe állított design termékekhez. Amivel kifejezetten összhangban van, az a szabadon álló RAVAK Freedom akril kád.
Mint a többi RAVAK csaptelep esetében, meghosszabbított 5 év garancia érvényes a csaptelep minden részére. A minőség és a tartósság garantált azáltal, hogy a betét vastag rézötvözetbe ágyazott, melyet legkívül vastag krómréteg véd. A RAVAK csaptelepeken 30 éves, meghibásodás nélküli eredménnyel, élettartam-tesztet végeztünk.
A padlón álló kádcsaptelep vízcsatlakozását a padlóból kell kiépíteni. Egy 130 x 130 x 36 mm-es üreget kell előkészíteni, ami a hideg és meleg víz bekötésének ad helyet.
További részletek: http://www.ravak.hu/hu/padlon-allo-kadcsaptelep~1

Népszerűek a témában

Így lesz modern stílusú az otthonod – Trükkök a berendezéshez

Minden, amit tudni akarsz a gipszkartonról

Japandi stílus: a kelet-nyugati belső terek szintézise

Ez is érdekelhet

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Mindent a kád típusokról: egyenes, sarok, aszimmetrikus…

Erre figyeljünk oda, ha redőnyt vásárolunk! – válaszol a szakértő

Erre figyeljünk, ha pergolát vásárolunk! – válaszol a specialista

Az egyrétegű falazatok használata a gyakorlatban

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

6+1 tipp a csaptelepek tökéletes tisztításához

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

5 fürdőszobai megoldás a tiszta, csendes és higiénikus használatért

Szebb otthon home staging-gel: Zen ház projekt