Www.facebook

Építkezők, felújítók tudástára

Több mint 1400 felújítás, építkezés témájú tartalom egy helyen!

Szigetelés

Januártól szigorúbban szigetelünk

HőkameraJanuár 1-jétől az eddigieknél sokkal szigorúbban kell szigetelnünk az uniós vagy központi forrásból épített, illetve felújított köz- és lakóépületeket. Ennek oka az úgynevezett „U érték” változása.

Valós előny a Lindabbal pályázni a felújítási támogatásokra

Társasházak pályázhatnakA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 20 milliárd forintos keretösszeggel energiahatékonysági pályázatot hirdet az öt vagy annál több lakást számláló társasházak lakóközösségeinek számára. A támogatási összeg nem csupán hőszigetelésre vagy a nyílászárók cseréjére,...

A hőszigetelés bajnokai – töltött téglák a Leier kínálatában

LeierPLAN iSO+ hőszigetelt töltött téglaA Leier Magyarország Kft. két fajta, prémium kategóriás töltött tégla terméket mutatott be. A LeierPLAN iSO és a LeierPLAN iSO+ névre keresztelt új termékei a jelenleg kapható tégla falazóanyagok közül a legkiválóbb hőszigetelő értékekkel büszkélkedhetnek.

Többszázezer magyar háztartás él energiaszegénységben

Szigetelt ház átadásaLeszigetelték és átadták azt a családi házat is, amely a Knauf Insulation a világon egyedülállóan valós körülmények között végzett energiahatékonysági összehasonlító vizsgálatában ezidáig a szigeteletlen ház volt.

„Ytong lambda” a legjobb hőszigetelő képességű falazatok

Pénz és idő spórolás2015-től szigorodnak az épületek határoló szerkezeteire vonatkozó hőátbocsátási tényező („U”) értékek. Ez a változás része az épületeink minél gazdaságosabb működtetését előirányzó folyamatnak.

Álmennyezeti hőszigetelés

Hőszigetelt álmennyezetAz álmennyezetek szerkezetének komplex felépítéséből és általános anyaghasználatából eredően, bizonyos kedvező opciókat eleve magukban hordoznak, és éppen ilyen a hőszigetelő tulajdonság is.

Csak szigeteléssel érhetők el a 2030-as uniós célkitűzések

Lakóház hőtérképeMagyarország csak épületállományának teljes körű szigetelésével lesz képes teljesíteni az Európai Unió 2030-ra előirányzott energiahatékonysági célkitűzéseit.

Firestone RubberCover™ EPDM Könnyű beépítés. Nincs láng. Nincs gond.

Lapostető szigeteléseÉvtizedek alatt több százezer kereskedelmi és ipari épület tetejét szigetelték sikeresen a Firestone EPDM gumilemezekkel világszerte. Mára a kiváló minőségű Firestone EPDM lemezek a kisméretű lakossági épületek lapos tetejének szigetelésére is elérhetők.

BACHL tecta-PUR® magastető hőszigetelő rendszer – Az életre szóló hőszigetelés

Hőszigetelt magastető Magyarország energiaigényének 25%-át épületeink hűtésére, fűtésére fordítjuk, ami nagyobb, mint a közlekedés, vagy az ipar részaránya. Hogyan lehetne csökkenteni a széndioxid kibocsátást és a meglévő háztartások energiafelhasználását?

Vastagon hőszigetelni, vagy jön a penész!

Érdi iskola hőszigeteléseSokan tartanak a vastag hőszigeteléstől, mert úgymond „befülled” a lakás, „nem lélegeznek” a falak. Ha elbeszélgetünk az emberekkel, kiderül, hogy a „fal lélegzésén” azt értik, hogy a pára a helyiségből a külső falon keresztüli távozik.

A nemzeti parkok hosszútávon fenntartható, környezetbarát fejlődésének kielégítése

SzigetelésA Yellowstone Nemzeti Parkban található Old Faithful Visitor Oktatócentrumot DuPont™ Tyvek® termékekkel újították fel (Weather Barrier Systems).

A klíma 15-20 százalékkal növeli a nyári energiafogyasztást

Magyarország energiafogyasztásaAz ország energiafelhasználásának egyre nagyobb részét teszi ki a nyári időszakban történő fogyasztás, ezáltal a téli és nyári energiafelhasználási csúcsok közötti különbség a tavalyi év végére 1,8 százalékra csökkent.

Álomotthon a Xella Nyári Akciójával

Kupon a kedvezményes vásárláshozMegérkezett a nyár, itt az ideje, hogy nekikezdjünk álmaink otthonának megépítéséhez. A Xella Magyarország Kft is szeretné kivenni a részét a „nagy projekt” megvalósításából, és ezért az alábbi nyári akcióval kedveskedik Önnek.

Bal, jobb, egy, kettő?

Lapostető szigeteléseLapostetők hőszigetelésének bevált módszere a fordított tető. Miképpen kell helyesen kialakítani az ilyen szerkezeteket, milyen speciális eljárásokat igényelnek az efféle megoldások?

Mitől okos a tégla? Porotherm Klíma termékcsalád

Az okostégla hőszigetelő képességeAmikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell meghoznunk. A tégla nem csak egy a sok-sok építőanyag közül, hanem energetikai szempontból kulcsfontosságú, hiszen télen házunk falán a fűtési energia kb. 30%-a  veszik el.

Fűtési költség megtakarítás, az épületek hőveszteségének csökkentése

Rezsicsökkentés hőszigetelésselEurópában az egy háztartásra jutó energiafogyasztásban Magyarország vezető pozíciót foglal el, évi 27 ezer kWh  elhasználással, ezzel szemben Németországban csak 17 ezer kWh-ot fogyasztanak. A magas szám oka: a magyarok több energiát fűtenek el.

Mit jelent az „U ÉRTÉK” és mi köze a téglaválasztáshoz?

Megfelelő U értékkel rendelkező falazatTéglaválasztás előtt gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell meghoznunk. A tégla energetikai szempontból kulcsfontosságú: télen házunk falán a fűtési energia közel 30%-a veszik el. A fal hőszigetelő képességének legalább felét a tégla adja.

Mitől okos a tégla? Porotherm Thermo hőszigetelő tégla

Okostégla a WienerbergertőlAmikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell meghoznunk. A tégla nem csak egy a sok-sok építőanyag közül, hanem energetikai szempontból kulcsfontosságú, hiszen télen házunk falán a fűtési energia kb. 30%-a  veszik el.

Gipszkarton szakértő

Tanyi Lóránt

lambda

Tanyi Lóránt a LAMBDA SYSTEMS Kft. Értékesítési vezető, szárazépítési anyagok divízióvezető gipszkartonnal kérdésekre válaszol

Kivitelezés szakértő

Fáczán Béla Zoltán

Fáczán Béla Zoltán kivitelezési szakértőnk válaszol
LAMAX Mérnöki Szolgáltató Bt.

 

Hőszivattyú szakértő

Nagy Roland

daikin

Nagy Roland, okleveles épületgépész mérnök, a Daikin Hungary Kft. levegő-víz hőszivattyúk termékfelelőse a hőszivattyúkkal kapcsolatos kérdésekre válaszol. Tudjon meg többet a hőszivattyúkról!

Szigetelés szakértő

Kruchina Sándor

autrotherm

Kruchina Sándor az AUSTROTHERM műszaki szaktanácsadója és marketingvezetője szigeteléssel kapcsolatos kérdésekre válaszol

Kövessen minket a Facebookon!