Www.facebook

 

 

 
 

Építkezők, felújítók tudástára

Több mint 1400 felújítás, építkezés témájú tartalom egy helyen!

Szigetelés

Megújult a hőszigetelésbelülről pont hu

Hőszigetelés egyenlő fűtési költségmegtakarításA Xella Magyarország Kft. - az Ytong, Silka építési rendszer és Multipor hőszigetelő lapok gyártója - 2013. március 1-től elindította a már meglévő www.xella.hu weboldala mellett a...

Austrotherm anyagokkal épült a 100 lakásos passzívház

A 100 lakásos passzívház homlokzataMagyarországon jelenleg mintegy tucatnyi minősített passzívház van. Ezek többsége családi ház, így a passzív lakások száma sem sokkal több. Ugrásszerű lett a növekedés, amikor átadták a XIII. kerületben épülő 100 lakásos passzívházat.

A fűtés letekerésével csak keveset spórolhatunk

Családi ház hőveszteségeFűtési szezonban az ingatlantulajdonosok állandó dilemmája, hogy a fűtés szakaszos kikapcsolásával vagy a hőmérséklet szinten tartásával tudnak-e többet spórolni.

Kenhető hőpajzs, avagy hőszigetelés ecsettel

Hőszigetelő festék felhordásaSe szeri, se száma a különféle anyagú, állagú, szerkezetbe beépíthető, vagy utólag applikálható hőszigetelő anyagoknak. Alkalmazásuk szakértelmet kíván, mindemellett költségesek, megvalósításuk szerkezeti változtatást, módosítást is igényelhet.

„Ytong Start” - hőhídmegszakító elem

Hőhídmegszakító elemAz elmúlt években egyre növekvő igény merült fel tervezői, építész és épületenergetikai számítást készítő szakemberek részéről, hogy szükség lenne a hazai piacon egy könnyen hozzáférhető, megfelelő műszaki tartamú és reális áron elérhető falazati...

Komfortos klíma – Takarékos üzemeltetés 1. rész

Készül a fal hőszigeteléseOtthonunk külső fala a stabilitást biztosítja, óvja a benne lakókat az időjárás viszontagságaitól, és nem utolsó sorban állandósítja a belső klímát.

Januártól szigorúbban szigetelünk

HőkameraJanuár 1-jétől az eddigieknél sokkal szigorúbban kell szigetelnünk az uniós vagy központi forrásból épített, illetve felújított köz- és lakóépületeket. Ennek oka az úgynevezett „U érték” változása.

Valós előny a Lindabbal pályázni a felújítási támogatásokra

Társasházak pályázhatnakA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 20 milliárd forintos keretösszeggel energiahatékonysági pályázatot hirdet az öt vagy annál több lakást számláló társasházak lakóközösségeinek számára. A támogatási összeg nem csupán hőszigetelésre vagy a nyílászárók cseréjére,...

A hőszigetelés bajnokai – töltött téglák a Leier kínálatában

LeierPLAN iSO+ hőszigetelt töltött téglaA Leier Magyarország Kft. két fajta, prémium kategóriás töltött tégla terméket mutatott be. A LeierPLAN iSO és a LeierPLAN iSO+ névre keresztelt új termékei a jelenleg kapható tégla falazóanyagok közül a legkiválóbb hőszigetelő értékekkel büszkélkedhetnek.

Többszázezer magyar háztartás él energiaszegénységben

Szigetelt ház átadásaLeszigetelték és átadták azt a családi házat is, amely a Knauf Insulation a világon egyedülállóan valós körülmények között végzett energiahatékonysági összehasonlító vizsgálatában ezidáig a szigeteletlen ház volt.

„Ytong lambda” a legjobb hőszigetelő képességű falazatok

Pénz és idő spórolás2015-től szigorodnak az épületek határoló szerkezeteire vonatkozó hőátbocsátási tényező („U”) értékek. Ez a változás része az épületeink minél gazdaságosabb működtetését előirányzó folyamatnak.

Álmennyezeti hőszigetelés

Hőszigetelt álmennyezetAz álmennyezetek szerkezetének komplex felépítéséből és általános anyaghasználatából eredően, bizonyos kedvező opciókat eleve magukban hordoznak, és éppen ilyen a hőszigetelő tulajdonság is.

Csak szigeteléssel érhetők el a 2030-as uniós célkitűzések

Lakóház hőtérképeMagyarország csak épületállományának teljes körű szigetelésével lesz képes teljesíteni az Európai Unió 2030-ra előirányzott energiahatékonysági célkitűzéseit.

Firestone RubberCover™ EPDM Könnyű beépítés. Nincs láng. Nincs gond.

Lapostető szigeteléseÉvtizedek alatt több százezer kereskedelmi és ipari épület tetejét szigetelték sikeresen a Firestone EPDM gumilemezekkel világszerte. Mára a kiváló minőségű Firestone EPDM lemezek a kisméretű lakossági épületek lapos tetejének szigetelésére is elérhetők.

BACHL tecta-PUR® magastető hőszigetelő rendszer – Az életre szóló hőszigetelés

Hőszigetelt magastető Magyarország energiaigényének 25%-át épületeink hűtésére, fűtésére fordítjuk, ami nagyobb, mint a közlekedés, vagy az ipar részaránya. Hogyan lehetne csökkenteni a széndioxid kibocsátást és a meglévő háztartások energiafelhasználását?

Vastagon hőszigetelni, vagy jön a penész!

Érdi iskola hőszigeteléseSokan tartanak a vastag hőszigeteléstől, mert úgymond „befülled” a lakás, „nem lélegeznek” a falak. Ha elbeszélgetünk az emberekkel, kiderül, hogy a „fal lélegzésén” azt értik, hogy a pára a helyiségből a külső falon keresztüli távozik.

A nemzeti parkok hosszútávon fenntartható, környezetbarát fejlődésének kielégítése

SzigetelésA Yellowstone Nemzeti Parkban található Old Faithful Visitor Oktatócentrumot DuPont™ Tyvek® termékekkel újították fel (Weather Barrier Systems).

A klíma 15-20 százalékkal növeli a nyári energiafogyasztást

Magyarország energiafogyasztásaAz ország energiafelhasználásának egyre nagyobb részét teszi ki a nyári időszakban történő fogyasztás, ezáltal a téli és nyári energiafelhasználási csúcsok közötti különbség a tavalyi év végére 1,8 százalékra csökkent.

Gipszkarton szakértő

Tanyi Lóránt

lambda

Tanyi Lóránt a LAMBDA SYSTEMS Kft. Értékesítési vezető, szárazépítési anyagok divízióvezető gipszkartonnal kérdésekre válaszol

Kivitelezés szakértő

Fáczán Béla Zoltán

Fáczán Béla Zoltán kivitelezési szakértőnk válaszol
LAMAX Mérnöki Szolgáltató Bt.

 

Hőszivattyú szakértő

Nagy Roland

daikin

Nagy Roland, okleveles épületgépész mérnök, a Daikin Hungary Kft. levegő-víz hőszivattyúk termékfelelőse a hőszivattyúkkal kapcsolatos kérdésekre válaszol. Tudjon meg többet a hőszivattyúkról!

Szigetelés szakértő

Kruchina Sándor

autrotherm

Kruchina Sándor az AUSTROTHERM műszaki szaktanácsadója és marketingvezetője szigeteléssel kapcsolatos kérdésekre válaszol

Hírlevél

Szakmai partnereink

mapasz_kislogo_3 zeusz_logo_3
ncsh_logo2 epito_kozosseg
mnnsz logo  

Kövessen minket a Facebookon!