Építkezők, felújítók tudástára

Több mint 1200 építkezéssel és felújítással kapcsolatos cikk egy helyen!

Szigetelés

A klíma 15-20 százalékkal növeli a nyári energiafogyasztást

Magyarország energiafogyasztásaAz ország energiafelhasználásának egyre nagyobb részét teszi ki a nyári időszakban történő fogyasztás, ezáltal a téli és nyári energiafelhasználási csúcsok közötti különbség a tavalyi év végére 1,8 százalékra csökkent.

Álomotthon a Xella Nyári Akciójával

Kupon a kedvezményes vásárláshozMegérkezett a nyár, itt az ideje, hogy nekikezdjünk álmaink otthonának megépítéséhez. A Xella Magyarország Kft is szeretné kivenni a részét a „nagy projekt” megvalósításából, és ezért az alábbi nyári akcióval kedveskedik Önnek.

Bal, jobb, egy, kettő?

Lapostető szigeteléseLapostetők hőszigetelésének bevált módszere a fordított tető. Miképpen kell helyesen kialakítani az ilyen szerkezeteket, milyen speciális eljárásokat igényelnek az efféle megoldások?

Mitől okos a tégla? Porotherm Klíma termékcsalád

Az okostégla hőszigetelő képességeAmikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell meghoznunk. A tégla nem csak egy a sok-sok építőanyag közül, hanem energetikai szempontból kulcsfontosságú, hiszen télen házunk falán a fűtési energia kb. 30%-a  veszik el.

Fűtési költség megtakarítás, az épületek hőveszteségének csökkentése

Rezsicsökkentés hőszigetelésselEurópában az egy háztartásra jutó energiafogyasztásban Magyarország vezető pozíciót foglal el, évi 27 ezer kWh  elhasználással, ezzel szemben Németországban csak 17 ezer kWh-ot fogyasztanak. A magas szám oka: a magyarok több energiát fűtenek el.

Mit jelent az „U ÉRTÉK” és mi köze a téglaválasztáshoz?

Megfelelő U értékkel rendelkező falazatTéglaválasztás előtt gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell meghoznunk. A tégla energetikai szempontból kulcsfontosságú: télen házunk falán a fűtési energia közel 30%-a veszik el. A fal hőszigetelő képességének legalább felét a tégla adja.

Mitől okos a tégla? Porotherm Thermo hőszigetelő tégla

Okostégla a WienerbergertőlAmikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell meghoznunk. A tégla nem csak egy a sok-sok építőanyag közül, hanem energetikai szempontból kulcsfontosságú, hiszen télen házunk falán a fűtési energia kb. 30%-a  veszik el.

Totális hőpajzs, avagy a termikus burok

Falak hőszigeteléseA hideg ellen az épületet teljesen körbe kell vennünk a hőszigeteléssel, körkörös megszakítatlan pajzsot kell létrehozni mintegy burokba zárni, a hőveszteség ellen. A védeni kívánt épületrész határozza meg a szigetelés vastagságát.

Látványos eredménnyel zárult a „Te mire költenéd a rezsit?” program

Zajlik a szigetelés46%-kal csökkentette a gázfelhasználását a szakértők által kivitelezett, korszerű szigetelés – derült ki a Knauf Insulation által indított első, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program eredményeiből.

FOAMGLAS PERINSUL a hőszigetelés legelső védvonala

A FOAMGLAS többek között könnyű beépíthetősége miatt is népszerűAz eltérő anyagú épületszerkezetek felületi érintkezései, tartós csatlakozásai mentén könnyen alakulnak ki hőhidak, melyek fokozottabb energiafelhasználáshoz vezethetnek. A FOAMGLAS® hatékony megoldást jelent a problémák kiküszöbölésében.

Fújható környezetbarát üveggyapot szigetelés

A szigetelőanyag felhasználás közbenNem kétséges, hogy korunk egyre sürgetőbben szükségessé váló energiatakarékos szemlélete, valamint az ebből eredő törekvései mára konkrétan megjelennek az olyan alapvető szinteken is, mint az épületszigetelés és épület felújítás.

A hőszigetelés csúcsán a ZENIT

A hőszigetelés csúcsán a ZENITAz Austrotherm Kft. ZENIT® márkanevű terméke híven tükrözi az építőanyag gyártók energiatudatosságának növekedését. Egy új innovatív termék a hasonlók közül a piacon, mely hatékonyabb a többinél, és még az ára is kedvező.

A mennyezetek szigetelése a belső tér felől is hatásos lehet

szigetelés vágásaAz ideális szobai hőmérséklet eléréséhez gyengén szigetelt födém esetén akár másfélszer akkora hőmennyiség szükséges, mint egy jól szigetelt födém mellett. A hőveszteséget pénztárcánk bánja a megnövekedett fűtési költségeken keresztül.

Lássuk szürkéb(b)en a világot

28 cm EPS grafitos homlokzatra beépítveA hőtechnikai követelmények szigorodása és az energiatudatosabbá váló beruházói igények miatt nagyobbak az elvárások a hőszigetelésekkel szemben. A szigetelő anyag vastagítása nem mindig jó megoldás, erre megfelelők a kedvezőbb paraméterekkel rendelkező termékek.

Hőszigetelés és környezetvédelem

plasztik fiber hőszigetelésBármivel is szigeteljük házunkat, mindenképpen védjük a környezetet – ha kevesebbet fűtünk, kisebb lesz házunk káros szén-dioxid kibocsátása. Igazán zöldek azonban akkor lehetünk, ha még a burkolóanyagot is körültekintően választjuk meg.

Hőszigetelés rendhagyó kombinációban

fújható üveggyapot a homlokzatonA következő télen már konkrét mérések is alátámasztják annak a különleges és egyedi kombinált hőszigetelésnek a hatékonyságát, melyet egy érdi családi ház felújításán alkalmaztak. Az épület korszerű hőszigetelésénél a homlokzatra hőszigetelő anyagok...

Talajon fekvő padlók hőszigetelése

Talajon fekvő padlók hőszigeteléseA homlokzat és a tető hőszigetelésének szükségszerűségét nem kell magyarázni, azt azonban kevesen tudják, hogy egy épület teljes energiaveszteségének közel 20%-a a talaj felé történik. Célszerű tehát, hogy ebbe az irányba is akadályozzuk a hővesztést.

Már most 50%- kal kevesebbet fizetnek a fűtésre a szigetelt ház lakói

Már most 50%-kal kevesebbet fizetnek a fűtésre a szigetelt ház lakóiEddig több mint 88.000 forintot spórolt a költségein a Knauf Insulation Kft. Referenciaház Programjában részt vevő család. A hideg téli napok tovább növelték a különbséget a szigetelt és szigeteletlen ház energiafogyasztása és rezsiköltsége között.

Gipszkarton szakértő

Tanyi Lóránt

lambda

Tanyi Lóránt a LAMBDA SYSTEMS Kft. Értékesítési vezető, szárazépítési anyagok divízióvezető gipszkartonnal kérdésekre válaszol

Kivitelezés szakértő

Fáczán Béla Zoltán

Fáczán Béla Zoltán kivitelezési szakértőnk válaszol
LAMAX Mérnöki Szolgáltató Bt.

 

Hőszivattyú szakértő

Nagy Roland

daikin

Nagy Roland, okleveles épületgépész mérnök, a Daikin Hungary Kft. levegő-víz hőszivattyúk termékfelelőse a hőszivattyúkkal kapcsolatos kérdésekre válaszol. Tudjon meg többet a hőszivattyúkról!

Szigetelés szakértő

Kruchina Sándor

autrotherm

Kruchina Sándor az AUSTROTHERM műszaki szaktanácsadója és marketingvezetője szigeteléssel kapcsolatos kérdésekre válaszol

Kövessen minket a Facebookon!