Ahol a látvány és a hangulat találkoznak

Elekes Attila

Az üvegmozaik és a LED világítás együttese különleges látványt és hangulatot teremt. A MosaicLights (világító mozaik) elnevezés pedig magában foglalja az új tecnológia két alapkövét.

Az egyik elem ezek közül a manapság patos, egyedi burkolóanyag, az üvegmozaik, a másik pedig a környezetbarát, takarékos LED-világítás. A termék egyaránt népszerű a belsőépítészet, a lakberendezés és a wellness világában, amely különleges látványának, széles körű alkalmazhatóságának köszönhető. A több száz szín és anyag kombinációjával a legextrémebb igények is egyszerűen kielégíthetők. A LED energiatakarékos, élettartama más izzókhoz képest jelentősen hosszabb, akár 6–10 év is lehet.

vilgt_mozaik1

A találmány

A világító mozaik tulajdonképpen egy megrendelő kérésére jött létre. Az ügyfél ugyanis egy egzotikus mozaikpatak kialakításánál speciális, mediterrán fényhatásokat kért. Ekkor született az ötlet: világítson maga a mozaik! Ennek köszönhetjük a világító mozaikot. A wellness és SPA világában a gőzkabinok, fényterápiás szobák megvilágítására, fürdőknél a különleges élmény fokozására alkalmas. A belsőépítészetben is számtalan módon használható: pultok, egyedi belső terek, közösségi terek kialakítására, a design aktívan vezérelhető fényhatásokkal való kiegészítésére is alkalmas. Emellett az otthoni konyhákban, fürdőszobákban, teraszokon is egyedülálló hangulatot és látványt teremthetünk időtálló, gondozásmentes és energiatakarékos formában.

Kapcsolódó cikkek

Látványos fürdőszobai álmennyezetek

A fürdőszobai álmennyezet kialakításakor az esztétikai szempontokon túl figyelemmel kell lennünk a gépészetre és szükség esetén, a helyiség sajátos klímája miatt a megfelelő felületkezelésre is.

Konyhai álmennyezetek

A konyha az egyik leginkább gépesített része a lakásnak, hiszen itt a szokásos alaptevékenységekhez szükséges gépészeti rendszereken túl a megfelelő szellőzésről, páraelszívásról, mennyezeti világításról is gondoskodni kell. Ezeket pedig praktikusan álmennyezet mögé is elhelyezhetjük.

Álmennyezet trükkök - Az ünnepi álmennyezet

Ha azt hisszük, hogy már mindent tudunk az álmennyezetekről, akkor nagyon tévedünk! Vannak olyan szituációk, és lehetőségek, amikor valamilyen alkalomból, ideiglenesen hozunk létre álmennyezetet, vagy valamilyen annak nevezhető konstrukciót.

Evolúciós kapcsolók és konnektorok - Új fejlesztésű villamossági szerelvények

Európai viszonylatban jól szabványozottan és évtizedek óta szinte változatlan működéssel, némi formai változatosságot mutató kínálattal szolgálnak otthonainkban a villanykapcsolók, konnektorok. A technológiai újítások azonban ezeket is alaposan átalakították.

Lebegő kapcsolók és intelligens rendszerek a jövő otthonában

A villamossági rendszerek és informatikai hálózatok világszintű szakértőjeként ismert Legrand a felgyorsult világ és a változó piaci igények kihívásaira válaszolva megalkotta a Valena Life kapcsolócsaládot.

Őrület a design világában: olvadt lámpák

A nemrég Milanóban bemutatott, Tom Dixon és a svéd Front tervezőiroda együttműködéséből megszülettek az izgalmas Melt függőlámpák, melyek egészen elképesztő látványt nyújtanak.

A gyerekszoba berendezése 2. rész 0-6 hónapos korig

A témát boncolgatva rögtön világossá válik, hogy a gyerekszoba berendezéséről nem lehet csak úgy általánosságban nyilatkozni, hiszen mások az igényei egy újszülöttnek, mint egy 2 éves kis lurkónak. Az első rész az édesanyákról szólt, a második szóljon a babákról.

LED-del vagy LED nélkül? Ez itt a kérdés!

Egyre inkább környezettudatos világunkban mindennapos kérdés az energiafogyasztás csökkentése, nemcsak ipari, egyéni szinten is. Nem véletlen tehát, hogy lakásunk kialakításánál, felújításánál kiemelt figyelmet kell fordítanunk a világítás körültekintő megtervezésére.

Álmennyezet trükkök 2. rész – Fény mennyezetek

Ha szeretnénk valami fényűző, szemkápráztató dolgot létrehozni otthonunkban a fejünk fölé, de nem kívánjuk a lakályos belterünket ténylegesen összefüggő álmennyezettel befedni, akkor is létezik esztétikus, kisebb felhajtással járó megoldás.

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár