Kazán összehasonlítás

A táblázathoz található magyarázatot megtalálja minden táblázat alján. A feltüntetett kazánokról a tapasztalatait megoszhatja a cikk alján hozzászólásként. Kazán áttekintőnkben az alábbi készülékek kerültek összehasonlításra:

Ariston Genus Premium 24, Baxi Luna 3 Comfort HT240, Beretta Mynute Green 28 CSI, Bosch Condens 3000W ZWB 28–3C, Buderus Logamax Plus GB 042 22K, D-ÉG EURO CONDENS 25 K, Ferroli Econcept Tech 25C, FÉG-Chaffoteaux Pigma Green 25 FF, HOVAL TopGas Combi 21/18, Immergas Victrix 26 KW, Radiant Ekoflux RKR 18, Remeha Avanta Plus 22/28c, Riello Family Condens 25KIS, Saunier Duval Thema Condens F25, Thermomax Inka 24K, Vaillant EcoTEC pro VUW 226/3–3, Viessmann Vitodens 100–W, Weishaupt WTC 25–A  kombi, Westen Novadens 280, Wolf CGB–K–20

 

Kapcsolódó cikkek

A fűtőfalak szerepe a modern otthonokban

A nyílászáró rendszerek fejlődése már nem minden esetben indokolja, hogy a fűtőtest az ablak alá kerüljön. Divatos és elterjedt építészeti irányzat a nagy ablakfelületek használata, ami sokszor nem is teszi lehetővé a hagyományosnak nevezett radiátor elhelyezéseket.

Napelemek és innovációk - Átlátszó megoldások

A fejlesztők újabb építészeti szerkezeti felületeket kezdtek kutatni, amelyek alkalmasak lennének napelemek céljára, így terelődött a figyelem az épületek üvegezett síkjainak irányába.

Környezettudatosság hőszigeteléssel

Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás nagy részéért az épületek a felelősek, ezért e ponton kell tennünk valamit. Az egyik legjobb megoldás a megfelelő hőszigetelés, melyből választhatunk olyat is, ami három hét alatt megtakarítja azt az energiamennyiséget, amit a gyártására fordítottak.

Valóban betiltják-e a konvektort és a szilárdtüzelést?

A médiában és az interneten egyaránt keringenek hírek és álhírek a konvektorok és a szilárdtüzelés betiltásáról. Lássuk csak, mi történik valójában!

Pénztárcánkon érezzük a mínuszokat

A Knauf Insulation és a Szeretlek Magyarország közös felméréséből az derült ki, hogy 10-ből mindössze 2 ingatlantulajdonos érzi otthona hőmérsékletét megfelelőnek. A megkérdezettek 70%-a úgy nyilatkozott, hogy ha tehetné, hőszigeteltetné otthonát, ám közülük minden második család ezt csak támogatás vagy pályázat segítségével tudná megtenni.

5 érv a polisztirol hőszigetelés mellett

Manapság már egyetlen épülő, vagy éppen felújítás alatt álló lakás sem lehet meg korszerű, megfelelően vastag és az előírásokhoz igazodó homlokzati hőszigetelés nélkül.

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár