Kazán összehasonlítás

A táblázathoz található magyarázatot megtalálja minden táblázat alján. A feltüntetett kazánokról a tapasztalatait megoszhatja a cikk alján hozzászólásként. Kazán áttekintőnkben az alábbi készülékek kerültek összehasonlításra:

Ariston Genus Premium 24, Baxi Luna 3 Comfort HT240, Beretta Mynute Green 28 CSI, Bosch Condens 3000W ZWB 28–3C, Buderus Logamax Plus GB 042 22K, D-ÉG EURO CONDENS 25 K, Ferroli Econcept Tech 25C, FÉG-Chaffoteaux Pigma Green 25 FF, HOVAL TopGas Combi 21/18, Immergas Victrix 26 KW, Radiant Ekoflux RKR 18, Remeha Avanta Plus 22/28c, Riello Family Condens 25KIS, Saunier Duval Thema Condens F25, Thermomax Inka 24K, Vaillant EcoTEC pro VUW 226/3–3, Viessmann Vitodens 100–W, Weishaupt WTC 25–A  kombi, Westen Novadens 280, Wolf CGB–K–20

Kapcsolódó cikkek

Miért fontos az épületek energetikai tanúsítványa?

Sokszor halljuk az energetikai tanúsítás, energetikai tanúsítvány kifejezéseket. Azt sejtjük, hogy mégis milyen témakörbe tartozik, de mit is jelent pontosan az épületek energetikai tanúsítványa, miért fontos és mégis szükséges ahhoz, hogy a házunk, otthonunk is rendelkezzen vele? Most következő cikkünkben kérdésről kérdésre végighaladva kibontjuk a témát, figyelembe véve a 2016 januárjában bevezetett változtatásokat! Kezdjük az elején!

Megfelelő kémény nélkül mit sem ér a korszerű kazán

Tavaly ősszel lépett életbe az uniós irányelv, mely szerint csak kondenzációs elven működő kazán üzembehelyezése engedélyezhető. A modern eszközök csak speciális kéményekkel együtt használhatók, ám ezek kiépítése egy családi háznál közel milliós tételt jelenthet, egy társasháznál pedig már több millió forintos beruházást igényel.

Energiahatékonyság: a gázóra nem hazudik

Hazánkban több száz millió négyzetméternyi tető szorulhat felújításra, holott csak a tető hőszigetelésével fűtésszámlánk akár 10%-át is megspórolhatjuk, ami országos szinten akár 10 milliárd forintot is jelenthet havonta a fűtési időszakban.

Milyen szempontok szerint válasszunk kazánt? 1-2. rész

Legyen szó házépítésről, felújításról, vagy korszerűsítéséről, a kazán kiválasztása minden esetben nehéz és felelősségteljes feladat. Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy az energetikai rendszer korszerűsítésével hosszú távon pénzügyi előnyhöz juthatunk.

Beltéri fuldoklás helyett alapos szellőztetés. De nem mindegy hogyan!

Naponta legalább 8-10 órát töltünk a lakásunkban és sokszor ide menekülünk a légszennyezés elől is. De arra nem gondolunk, ha elhanyagoljuk a lakás szellőzését, bent rosszabb minőségű levegőnk lesz, mint akár odakint.

A helytelen energiafelhasználás megnövelte a magyar háztartások felének fűtésszámláját

A közelmúltban készült, „Az Otthonok fűtése – tapasztalatok és szokások” című kutatás kimutatta, hogy a háztartások közel fele nem teszi meg a megfelelő lépéseket a felhasznált energia csökkentése érdekében.

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár