Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Várépítő pályázat: Down Egyesület után kiemelt nyertes a Budapesti Korai Fejlesztő Központ

18 nyertes intézmény képviselői vehették át a felújításaikhoz szükséges építőanyagokra szóló utalványokat a Várépítő pályázat idei díjátadóján, június 9-én, Budaörs Város Önkormányzatának dísztermében. Az idén kiosztott, több mint nettó 13 millió forint értékű építőanyaggal összesen nettó 58 millió forintra nőtt a Várépítő pályázaton négy év alatt, a gyermekintézmények és műemlékek számára juttatott építőanyag felajánlás értéke és összesen közel 100 intézmény felújításához járultak hozzá a felajánló építőanyag gyártó cégek.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Az elmúlt évek közel 500 pályázójának anyaga és köztük az eddigi 80 nyertes intézményé az ország minden tájáról érkezett, ahogy az idei díjátadóra is számos, Budaörstől messzi településről érkeztek a nyertesek a Város Önkormányzatának dísztermében tartott díjátadóra.

Díjátadó

Wittinghoff Tamás, a rendezvényt befogadó Budaörs Város polgármestere köszöntő beszédében kiemelte, hogy Magyarországon nagy szükség van azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek gyakran állami, önkormányzati feladatokat látnak el, amilyen a Várépítő pályázat is és amilyen Budaörsön is több működik. Ezt Ráday Mihály, Kossuth-díjas alkotó, a zsűri tagja ezt azzal egészítette ki, hogy szükség lenne a Nyugat-Európában kiválóan működő gyakorlatot végre Magyarországnak is átvenni, amely alapján az épített örökség megóvásában résztvevő cégek, magányszemélyek adókedvezményt vehetnek igénybe. Vadász György, Kossuth-díjas építész, a Várépítő pályázat zsűri elnöke véleménye szerint a legfontosabb az a szeretet és összetartás, amely a magyarokban évezredek óta él, és amely a Várépítő pályázat túlélését is biztosítja.

Felajánlás

„Bármely nyertes épület elkészültéről szóló hír örömmel tölt el bennünket, a pályázat bonyolítóit és a felajánló cégek képviselőit egyaránt. De ha olyan intézményről van szó, ahol egy régióból, vagy az ország bármely részéről érkezők segítséget kapnak, az külön öröm” – hangzott el a díjátadón, ahol a tavalyi kiemelt projekt, az azóta elkészült Nyíregyházi Down Egyesület után idén a Budapesti Korai Fejlesztő Központ képviselői vehették át a legnagyobb összegű támogatást. A Budapesti Korai Fejlesztő Központba, ahová most közel nettó 1,2 millió forint értékben jut építőanyag a tervezett szigetelési és burkolási munkákhoz, az ország minden tájáról érkeznek a kis vendégek és szüleik. Ezek mellett az akár országos jelentőségű intézmények mellett azonban minden évben óvodák, iskolák felújítása valósult meg, és néha rendkívül rossz állapotú műemlékek állagmegóvására, megmentésére is jutott építőanyag.

Felajánlás ismét felajánlást general

Idén 12 cég összesen nettó 13 millió forintnyi építőanyagot ajánlott fel, amelyre 49 pályázat érkezett. A zsűri döntése alapján a Várépítő pályázat 2015-ben 10 gyermekintézmény és 6 műemlék épület felújítási munkálataihoz ítélt meg építőanyagokat. Mégis 18 nyertes intézmény kaphat támogatást, ugyanis ahogy az az elmúlt években mindig, a felajánlások ezúttal is felajánlást generáltak. A dunaújvárosi Pentelei Waldorf Iskola tizenhetedikként a homlokzati felújításhoz a rendelkezésre álló és kiosztható mennyiség felett kapta meg az igényelt Baumit anyagokat.

Alcsútdoboz Község Önkormányzata a műemlék épületben működő József Nádor Általános Iskolája tetőfelújításához a pályázaton elnyerteken felül a Bramac minden további, szükséges terméket kedvezményesen biztosít, így az intézmény mindkét épületének tetője megújulhat. Ebben jelentős segítséget nyújtanak a pályázat egyik védnöke, az ÉMSZ tetőfedői, akik az épületeket társadalmi munkában fogják fedni. A ProIDEA, ibuild.info 300 000 forintnyi készpénz felajánlását ezúttal nem az eddigi szokásoknak megfelelően az egyik nyertes vehette át, hanem a 18. nyertes.

Vésztő Város Önkormányzatának Négyszínvirág Óvodája a játszókerti játékok tetőfelújítási munkálatainak elvégzéséhez folyamodott támogatásért. Építőagyag gyártók felajánlásait integrálja Az idén már 15 éve (korábban más néven) működő, 2010-ben Várépítő néven újjáélesztett pályázaton számos olyan termékre lehet pályázni, amelyekre az önkormányzati kezelésben lévő gyermekintézményeknek és műemlékeknek állagmegóvási vagy felújítási munkájuk során nagy szükségük lehet.

A pályázat integrálja az építőipari cégek felajánlásait, összefogja és szervezi a felajánlott termékek kiosztását, amiről a cégektől független neves közéleti személyiségekből álló zsűri dönt, amelynek tagjai több mint egy évtizede azonos felállásban dolgoznak a pályázat sikeréért, a pályázók céljainak megvalósításáért.

Az idei felajánlások között legnagyobb értékben tetőfelújításhoz szükséges Bramac, Creaton és Tondach cserép, illetve Prefa ereszcsatorna szerepelt, valamint gazdára talált 2 db csúcsminőségű Weishaupt kazán is. De népszerűek voltak a Bachl hőszigetelései, a Baumit homlokzatképző anyagai, a Murexin és a Ceresit burkolati ragasztói és anyagai, valamint a Hörmann beltéri ajtói is.

Felajánlás

A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának tagjai több mint egy évtizede

  • Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
  • Nagy-Kálózy Eszter, színművész;
  • Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuthdíjas alkotó;
  • Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője,
    ·néhai Winkler Gábor, Pápa város főépítésze, egyetemi tanár, az MTA doktora, aki 2015. május 19-én, életének 74. évében váratlanul hunyt el
  • Dr. Zombor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára;

További információ: www.varepitopalyazat.hu

Várépítő pályázat GYERMEKINTÉZMÉNYI nyertesek 2015.

Balassagyarmati Központi Óvoda Játékvár Tagóvoda Henkel Magyarország – 65 090 Ft értékű Ceresit terméket nyert a vizesblokk felújítására.

Pályázat nyertese

Mórahalom Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvoda Murexin Kft. – 123 000 Ft értékű burkolati termék nyert a vizesblokk és konyha felújítására.

Pályázat nyertese

Pentelei Waldorf Iskola - Duanújváros Baumit Kft. – 125 662 Ft értékű szigetelő anyagot és vakolatot nyert a külső felújításokhoz.

Kerekerdő Evangélikus Óvoda - Lajoskomárom Murexin Kft. – 153 015 Ft értékű burkolati terméket nyert az óvoda folyosójának felújítására.

Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola Hörmann Hungária kft. – 323 800 Ft értékű beltéri ajtóit nyerte.

Dohnányi Ernő Zeneiskola - Budapest Weishaupt Hőtechnikai Kft. – 600 000 Ft értékű kondenzációs kazán támogatását nyerte.

Kerekharaszti Csillagfény Óvoda Weishaupt Hőtechnikai Kft. – 600 000 Ft értékű kondenzációs kazán támogatását nyerte.

Pereszteg Község Önkormányzata általános iskolája összesen 822 408 forintnyi építőanyagot nyert az általános iskola étkezőépületének felújításához, ebből

  • Tondach Magyarország Kft. – 493 000 Ft értékű tetőcserepét,
  • Baumit Kft. – 254 408 Ft értékű szigetelő anyagát és vakolatát,
  • Prefa Hungária Kft. 75 000 Ft értékű ereszcsatornáját.

Röjtökmuzsaj község Önkormányzata Akácvirág Óvodája Összesen 825 000 forint értékű építőanyagot nyert azóvoda tető-felújításához, ebből

  • Creaton South-East Europe Kft. – 750 000 Ft értékű kerámia tetőcserepét,
  • Prefa Hungária Kft. 75 000 Ft értékű ereszcsatornáját.

Pályázat nyertese

Vadvirág Napköziotthonos Óvoda - Pilisszentlászló Összesen 880 660 forint értékű építőanyagot nyert a gyermek mosdó burkolatának cseréjére illetve az óvoda tetőszerkezetének felújítására, ebből

  • Creaton South-East Europe Kft. – 750 000 Ft értékű kerámia tetőcserepét,
  • Murexin Kft. – 95 750Ft értékű burkolatragasztóit,
  • Henkel Magyarország – 34 910 Ft értékű Ceresit ragasztóit.

Budapesti Korai Fejlesztő Központ Összesen 1 154 747 Ft értékű építőanyagot nyert a lépcsőház szigetelésére, vakolására, és az autizmussal élő és súlyosan, halmozottan sérült gyermekek csoportszobáihoz tartózó két mosdó komplett felújítására, ebből

  • BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. - 496 400 Ft értékű szigetelőanyagát,
  • Baumit Kft. - 245 592 Ft értékű szigetelő anyagát és vakolati rendszerét,
  • Hörmann Hungária kft. – 176 200 Ft értékű beltéri ajtóit,
  • Murexin Kft. - 236 555Ft értékű burkolatragasztó termékeit.

Várépítő pályázat MŰEMLÉKI nyertesei 2015.

Ágfalvi Római Katolikus Plébánia tetőfelújítására Tondach Magyarország Kft. - 250 000 Ft értékű tetőcserepet nyert.

Leányfalu Nagyközség Önkormányzata Az Önkormányzat tulajdonában lévő műemlék lakóház együttes, a SORG VILLA felújítására összesen 420 780 forint értékű építőanyagot nyert, ebből

  • Murexin Kft. - 270 780 Ft értékű burkolatragasztói,
  • Prefa Hungária Kft. - 150 000 Ft értékű ereszcsatornáját.

Pályázat nyertese

Ikrény Község Önkormányzata - Merián-kastélyhoz tartozó Kártyaház felújításához összesen 450 000 Ft értékű terméket nyert, ebből

  • Baumit Kft. - 200 000 Ft értékű vakolatát,
  • Tondach Magyarország Kft. – 250 000 Ft értékű tetőcserepét.

Nagykölkedi népi tájház felújításának folytatására a tulajdonos összesen: 920 800 Ft értékű építőanyagot nyer, ebből

  • Creaton South-East Europe Kft. – 500 000 Ft értékű kerámia tetőcserepét,
  • Baumit Kft. - 300 000 Ft értékű szigetelő anyagát és vakolatát,
  • Murexin Kft. – 120 800 Ft értékű burkolatragasztóit.

Dunaszegi népi lakóház tulajdonosa a tető felújításához Creaton South-East Europe Kft. – 1 000 000 Ft értékű kerámia tetőcserépét nyerte.

Alcsútdoboz Település Önkormányzata József Nándor Iskolája Bramac Kft. - 1 486 800 Ft értékű tetőcserepét nyerte.

JÖVŐKUCKÓ TÁMOGATÁS

Az ibuild.info projektinformációs szolgáltatás és a ProIDEA termékinformációs katalógus 300 000 Ft készpénzt ajánlott fel, amelyet idén Vésztő Város Önkormányzata Négyszínvirág Óvodája nyert el a játszókerti játékok tető-felújítási munkálataihoz.

Jövőkuckó támogatás

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége felajánlása

  • Alcsútdoboz Község Önkormányzata – József Nádor Általános Iskolája cserepezési munkálatainak elvégzése
  • Vadvirág Napköziotthonos Óvoda – Pilisszentlászló bádogos munkák elvégzésére

Népszerűek a témában

A tetőcserép és a térkő találkozása - Együttműködésre lépett a Terrán és az SW Térkő

Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát építi fel Hejőpapin a Wienerberger

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből – Fókuszban a beltéri és bejárati ajtók

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

A VitalSpa csúcskategóriás jakuzzija méltán kér teret: a pezsgőfürdő mellett kiemelkedő alapfelszereltséggel kényeztet

A kültéri árnyékolás legújabb formája: tolópaneles zsalugáter

Napsütötte terasz, erkély? Nem hiányozhat a napellenző!

Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

Fuga nélkül nincs tartós burkolat – Miért fontos a megfelelő fuga kiválasztása?

7 érv a beton tetőcserép mellett

Játék a csempékkel – Így válnak hangsúlyossá a terek a jól megválasztott csempével

3 tipp a modern, színes fürdőszoba kialakításához

Hidegburkolat variációk dekoratív és különleges terekbe

Szorult helyzetben - Hatékony hőszigetelés kis vastagságban

Ha jól csináljuk, rengeteget spórolhatunk a szigeteléssel – 5 szigetelési hiba, melyeket mindenképpen kerüljünk el!

Legyen olyan a fürdőszobád, amilyet megálmodtál!

Az energiapazarló családi házak szinte eladhatatlanok - Soha nem volt ennyire sürgető és zsebbe vágó egy-egy családi ház szigetelése

3+1 ok, amiért érdemes térkövet választani

A fa látványa tartóssággal kombinálva

10 + 1 tipp otthonunk sikeres energetikai korszerűsítéséért

Elérkezett a családi házak ideje - Akár 7 millió forint az energetikai felújításokra!